Točenie hlavy - kardiolog?

Príspevok v téme: Točenie hlavy - kardiolog?
peters

Uz dlhsie(asi 1 mesiac) mam problem s tocenim hlavy.
Bol som u obvodnej lekarky, ktora mi dala spravit testy krvi-ziadny nalez, ocne pozadie - ziadny nalez.Bol som aj u neurologa, vysledky: Vertigines v.s.vertebrogenno cievnej etio, sephalea v pozadi(sija stuhla blok C-Th inklinacny sin izokoria bez "y. (aspon tak to je napisane na naleze pre obvodnu lekarku). Dalej som bol u nerologa na transkranialnom scane, a vysledok bol: normalny nalez v periorbitalnej cirkulacii, pricom mi neurolog povedal, ze vysledky su sice v norme, ale na hranici normy.Dostal aj lieky: betaserc(beriem uz viac ako 10dni) a stugeron(beriem 2dni).
Problem s tocenim hlavy je ten, ze sa mi toci aj ked sedim, nie iba ked chodim. Niekedy mam pocit ako keby som sedel na kolotoci, a pritom sedim na stolicke a nic sa pri mne nehybe/nehupe. Takisto aj horsie zaostrujem ocami(nosim okluliare).
Este musim podotknut, ze tak mesiac pred zacatim tocenia hlavy (cize asi pred 2 mesiacmi) sa mi zacalo tahsie dychat, a v noci som sa obcas zobudil s tym ze som lapal po dychu, a nemohol som kvoli tomu aj zaspat, no po case to preslo. A potom nastalo to tocenie hlavy.
Znamy mi povedal ze by to mohlo byt "priznak slabeho okyslicovania" a ze by som mal ist pre istotu ku kardiologovi.
Prosim o radu, resp. nejaky nazor o co sa tu vlastne jedna. Ziadny lekar mi totiz takmer nic nepovedal. Mam sa pokusit dostat k nejakemu kardiologovi? A co s touto diagnozou mam vlastne okrem liekov robit?
Dakujem za nazory.

jela

Ahojte práve som si prečítala všetky príspevky ktoré sa úplne hodia na moje zdravotné problémy neskutočné točenie hlavy po prebudení neschopnosť vstať a zväčša sa mi to stáva v ranajších hodinách . Presla som kompletným vysetrením od magnetickej rezonancie, cez CT, krv a pod. neurolog lieky nepomáhaju jedine ked si dám niečo na ukludnenie a pospím si závraty prejdu. Máte niekto pre mna aj inu pomoc ako medikanoznu? dakujem

ijka

combajn, mozem sa spytat, mala si az take zachvaty tocenia hlavy ze si zvracala a nemohla vobec vstat a chodit, kazdy pohyb aj iba pohyb oci vyvolaval silne zavrate. Zaujima ma to, lebo som uz pocula, ze zavrate su aj pri psychickych problemoch, len som sa nikde nedozvedela ci su vtedy aj take intenzivne ako pri poruche vo vnutornom uchu alebo problemoch s chrbticou.

combain

moze to byt aj psychicke - to je moj priklad, neskor mi zistili panicku poruchu, mozes mat aj nizky tlak, na tie vysetrenia urcite chod ja som absolvovala vsetky mozne.ak mas aj nahodou busenie srdca a tlaky na hrudi tak myslim ze by to mohlo byt psychicke.ale nie som lekar, pisem len z vlastnej skusenosti.

vcielka maja

Je viac možností ako príčina: 1. chrbtica, 2. Infekcia (neprekonal si nejakú, prípadne kliešť?)- daj si spraviť sérologické vyšetrenie na vírusové infekcie, borelie .... a 3. kardiológ., 4. neurolog. vyšetrenie - to všetko absolvuj, ak to neprejde po liekoch.

Alternativa

Ak sa niekto z Vas, co trpite tocenim hlavy, rozhodne pre sebareflexiu, mozno Vam cosi napovie text z knihy Kurt Tepperwein : Skryty vyznam nemoci - naucte se rozumet reci vlastniho tela
Citujem : "Ak sa clovek citi podvedeny svojim okolim a nedostava sa mu patricnej pozornosti, cim straca svoju vnutornu rovnovahu, dostavuju sa zavraty. Pocity zavratov ukazuju, ze stratil vonkajsie pevne zachytne body, ktore mu dodavaju istotu. Pri zavratoch potrebuje niekoho, kto ho vezme za ruku a povedie ho, kto sa onho postara a doda mu istotu. Clovek trpiaci zavratmi sa musi naucit stat pevne na svojich vlastnych nohach, byt menej zavisly na okoli a ziskavat viac istoty a sebavedomia sam zo seba."
Urcite mi viaceri napisete, ze na Vas to "nesedi". Nie som autorka tychto riadkov :o) , su len na zamyslenie a mozno niekomu pomozu. Prajem Vam pekny den.

ywen

Myslim ze si treba najst nejake info o precitlivelosti na elektomagneticke ziarenie ktore vydava napr. monitor pocitaca. Niekde som pocul ze je to podobne ako alergia a ludia ktori su vystavovani nadnernemu ziareniu napr monitora PC sa s tym casto stretavaju Je to nejake "novodoba alergia na elektroziarenie" alebo nieco podobne

alica

no, mam napad z ineho sudka. navyse na sebe tiez pozorujem naznaky tych priznakov, ktore opisujete. hocikedy sa mi zatoci hlava. moze to byt unavou, nedostatkom cukru v krvi, dlhymi hodinami pred pc a nedostatkom pohybu... a ked ta joga pomaha, napadlo mi, ci nejde o poruchu v jemnom energetickom poli cloveka, ktore bezne pristroje zachytit nedokazu, ale ak sa varovne signaly nerespektuju, zacne sa to prejavovat aj v podoby fyzickych potiazi.
joga pomaha uvedomit si telo. tak potrebna zalezitost v pretechnizovanej dobe, ked mysel sa zaobera problemami a neuvedomujeme si sami seba. iba na obed, ked zacne skvrkat zaludok alebo ked nam treba na zachod. inak nic.
a tiez to moze mat na svedomi elektrosmog. je ho okolo nas cim dalej, tym viac.
pocuvajme viac svoje telo, nemyslime kazdu chvilu na povinnosti, a co od nas ocakavaju ini ludia. ono samo nam signalizuje problemy. treba si to vsimat, nie odbyt tabletkou a odputavat od neho pozornost. sami sebe si mozeme byt lekarmi aj liekmi.