Ahojte. Mám jeden dosť závažný problém, ktorý asi sám nevyriešim, takže potrebujem nestranné názory na túto tému. Mám priateľku cca 1 rok, bývame spolu a má nasledovné vlastnosti: keď sa obzriem po inej žene na ulici alebo v podniku, chytí nervy a je nasratá, vysvetľuje mi, že normálni chlapi, ktorí ľúbia svoju priateľku, sa po iných ženách neobzerajú a že sa venujú iba jej. Že je to vraj urážka pre ňu a že ako sa ona má cítiť. Že všetci jej bývalí k nej vzhliadali ako k bohyni. Podotýkam, že je to baba, po ktorej v jednom kuse chlapi na ulici, či v podniku slintajú a pokukujú po nej nápadne alebo nenápadne. Má tú smolu, že je ako z časopisu. Lezie jej to na nervy, niekedy takým aj vulgárne vynadá. Ďalej sa mi vyhráža svojimi nápadníkmi (z ktorých minimálne o dvoch viem, že jej vyvolávajú), a hovorí, že tí (jeden alebo druhý) by jej takú vec nikdy neurobili. Problém je v tom, že som na ňu dosť citovo naviazaný (myslím, že ju milujem) a tak sa kvôli tomu stále hádame. Minule sme boli v podniku, kde som v rámci nálady a potreby objednať ešte drinky chytil cudzie dievča za rameno a bol z toho cirkus na pol dňa. Pozor. Chytil som ju len raz, čiže nie že by som niekoho niekde obchytkával celý večer. Takýchto situácií vzniká pomerne veľa a potom sa na tom hádame, ona mi vyčíta, že aké mám kontaktné správanie voči ženám a že jej sa to nepáči. Následne sa hádka zvrtne tak, že ma pomaly až vydiera svojimi nápadníkmi, že sa s niektorým z nich vyspí a podobne. Vie veľmi dobre, že mi tí nápadníci prekážajú, ale stále je s nimi v kontakte, aj keď sa podľa jej slov s nimi nestretáva, ale si len píšu. Potreboval by som názory, čo je podľa vás dôvodom jej správania?
Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia
Čo je dôvodom jej správania? Choroba. Tvoja priateľka je psychicky chorá!
:) omylom som sa prihlasil pod inym nickom, nakolko nick nejde zmenit a zda sa mi prilis vulgarny, ani prispevky tu nejdu mazat ani upravovat, musel som si dat novy nick... trochu krkolomne to je... plati to, co som napisal pod nickom Doebanec
No nemala to v detstve jednoduche, mama ju neustale podcenovala, ale inak je z kompletnej rodiny. K otcovi ma lepsi vztah. Kedysi si ale presla zlymi vztahmi, podla jej slov uz sa nikdy nedokaze zmenit po tom, co sa rozisla s priatelom, ktory sa "opovazil" sa jej potom neozvat a vykaslal sa na nu. Takze stale rozmyslam, ci vobec mam s takou zenou planovat buducnost. Ja sam som kvoli nej opustil svoju dlhorocnu partnerku, teraz uz byvalu, ktora to celkom tazko nesie a aj ked sa s byvalou nestretavam, stale ma obcas napadne, ci som neurobil zle rozhodnutie, ze som kvoli tejto opustil tu "rokmi odskusanu" byvalu.
Nenechaj sa citovo vydierať. O čom je taký vzťah ? Daj jej jasne najavo, že s jej správaním nie si spokojný. Ak to nepomože, bude lepší rozchod.
Nerozvádzali sa jej rodičia kvôli nevere otca? Nezažila ona, že jej partner bol neverný?