Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia

Príspevok v téme: Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia
Maskaur

Ahojte. Mám jeden dosť závažný problém, ktorý asi sám nevyriešim, takže potrebujem nestranné názory na túto tému. Mám priateľku cca 1 rok, bývame spolu a má nasledovné vlastnosti: keď sa obzriem po inej žene na ulici alebo v podniku, chytí nervy a je nasratá, vysvetľuje mi, že normálni chlapi, ktorí ľúbia svoju priateľku, sa po iných ženách neobzerajú a že sa venujú iba jej. Že je to vraj urážka pre ňu a že ako sa ona má cítiť. Že všetci jej bývalí k nej vzhliadali ako k bohyni. Podotýkam, že je to baba, po ktorej v jednom kuse chlapi na ulici, či v podniku slintajú a pokukujú po nej nápadne alebo nenápadne. Má tú smolu, že je ako z časopisu. Lezie jej to na nervy, niekedy takým aj vulgárne vynadá. Ďalej sa mi vyhráža svojimi nápadníkmi (z ktorých minimálne o dvoch viem, že jej vyvolávajú), a hovorí, že tí (jeden alebo druhý) by jej takú vec nikdy neurobili. Problém je v tom, že som na ňu dosť citovo naviazaný (myslím, že ju milujem) a tak sa kvôli tomu stále hádame. Minule sme boli v podniku, kde som v rámci nálady a potreby objednať ešte drinky chytil cudzie dievča za rameno a bol z toho cirkus na pol dňa. Pozor. Chytil som ju len raz, čiže nie že by som niekoho niekde obchytkával celý večer. Takýchto situácií vzniká pomerne veľa a potom sa na tom hádame, ona mi vyčíta, že aké mám kontaktné správanie voči ženám a že jej sa to nepáči. Následne sa hádka zvrtne tak, že ma pomaly až vydiera svojimi nápadníkmi, že sa s niektorým z nich vyspí a podobne. Vie veľmi dobre, že mi tí nápadníci prekážajú, ale stále je s nimi v kontakte, aj keď sa podľa jej slov s nimi nestretáva, ale si len píšu. Potreboval by som názory, čo je podľa vás dôvodom jej správania?

adr1a

Maskaur, hlavne, ze si kvoli takejto stoke a ludskemu odpadu opustil dobru vernu fajn zenu, ktoru si mal uz rokmi overenu.
Casto tu ludia pisu, ze karma je zdarma) takze sa ti jej prave dostalo

Mitt

Tvoja vina že si jej nedal spak ruky kres kapuľu. Ženu si treba vycvičiť nie nehať z nej spraviť hysterickú paniu.

Maskaur

Mitt: Ani do basy ani na psychiatriu by nešla. Do basy by nemala veľmi prečo, a na psychiatriu by ju človek nedotlačil ani párom volov. Čo sa týka ostatných mužov, ktorí s ňou budú žiť, tí ma až tak netrápia. Pokiaľ vedeli do nej húsť tie ich pičoviny a vypisovať jej mailom kilometrové litánie aj keď vedeli, že je zadaná (neskôr aj zasnúbená), tak nech sú teraz mužmi činu... či už jeden alebo druhý, alebo koľko ich vlastne je... na každú sviňu sa varí voda a toto si tí chlapci vyžerú tak ako som si ja vyžral to, že som sa na ňu citovo naviazal a teraz trpím... ale môžem si za to sám... nemal som chcieť všetko... aj dobrú ženu aj sexi dračicu v posteli... v konečnom dôsledku každý chlap aj tak príde na to, že najdôležitejšie je mať dobrú ženu, ktorá bude starostlivou a zodpovednou matkou pre jeho deti... či sa mýlim?

Mitt

Aj tak si o veľa neprišiel. Opitý človek ukazuje svojú pravú tvár. Takže tvoja ex je buď zlý alebo chorý človek. S tým nepodaním si trestného oznamenia si spravil chybu. Buď by šla do basy alebo na psychiatriu, takto si jej práve uškodil, resp. mužom, ktorí s ňou budú v budúcnosti žiť...

Maskaur

Mitt: Mám to celé natočené na video, lebo som jej chcel na druhý deň pustiť, ako sa správa, keď je na šalát a tvrdí, že si nič nepamätá...Chcel som jej to pustiť hlavne kvôli tomu, aby sama pochopila, že sa tým ničí... To som ale ešte netušil, že to vyeskaluje do fyzického napádania...Následne som aj po jej odchode išiel na políciu to nahlásiť, tam sa ma spýtali, či chcem dať trestné oznámenie, lebo že ak nie, tak oni s tým nič neurobia a že si mám urobiť doma poriadok sám... tak som chvíľu váhal, či podať trestné oznámenie alebo nie, ale nakoniec som ho nepodal, lebo si myslím, že by som jej tým dosť uškodil... a škodiť jej nechcem, má dosť problémov sama so sebou, toto by jej určite ešte priťažilo, preto som zvolil odsťahovanie... bohužiaľ mi ale chýba, ona ako človek, keď je triezva, tak je s ňou úplne super... kto nezažil neuverí... toto je pre mňa riadna škola...

Mitt

Dobre si spravil. S takými ako ona nech sa rozprávajú len psychiatri, nie zdraví ľudia.

Mne by niečo také ženská spravila len raz a hneď by som si to nakrútil na kameru a volal políciu, o ďalwom pokračovaní vzťahu s takým človekom by som, samozrejme, ani neuvažoval.

Maskaur

Takže milí priatelia, bohužiaľ nie sme v rozprávke, a tak sa náš vzťah rozpadol. Keďže sa mi veľmi nechce toto vysvetľovať ľudom, ktorí sú mi blízki, radšej to napíšem sem. Vo štvrtok som bol pozvaný na firemný večierok mimo miesto môjho bydliska, odkiaľ som sa v noci vrátil autom, čiže som nepil. Moja priateľka bohužiaľ absolvovala večierky v ten večer rovno 2 (má 2 práce) a z prvého na druhý už išla v značne bujarej nálade. Keď som sa vrátil, aby som ju vyzdvihol z toho druhého večierku (ja po 200km v aute), robilo mi dosť problémy ju vôbec odtiaľ dostať, ale po nejakom čase sa mi to nakoniec podarilo. Sadli sme do auta, kde jej prišlo zle, takže som ju ledva dostal pred domom z auta. Keď sme prišli domov, ľahla si na zem celá oblečená aj v kabáte. Pomaly som ju povyzliekal a išiel jej urobiť niečo jesť, aby jej nebolo ráno zle. Keď sa trochu najedla, záhadne obživla a začala sa do mňa púšťať, že aký som citujem: kokot, najmúdrejší na planéte, že ju nemám otravovať s pičovinami týkajúcimi sa mojej bývalej, a že keď sa mi nepáči, mám sa odsťahovať. V priebehu týchto slovných útokov prešla aj na útoky fyzické nie len na mňa ale aj na nábytok, všetkým hádzala, trieskala s dverami až ich skoro zničila, následne kopala do mňa, chcela ma biť, tak som na ňu zrúkol aby sa ukľudnila, čo ale nepomáhalo, tak som ju musel privaliť na posteli a až potom sa akotak ukľudnila, aj keď len na chviľu. Viem, že každý normálny človek by jej jednu strúhol naspäť a možno by to nedošlo až tak ďaleko, ale ja mám zásadu ženy nebiť, takže som to neurobil ani teraz. O to horšie bolo moje prekvapenie, keď som zbadal ako zúfalo kričí niekomu do telefónu: “Poď pre mňa, zober ma na hotel, zlomil mi ruku, strašne ma zbil, volaj políciu”… myslel som si, že si robí zo mňa srandu a tak som to nejako neriešil. (Raz sa už stalo, že takto akože volala 112ku). Medzi časom som zistil, že som si v aute zabudol laptop, tak som preň išiel a vracajúc sa naspäť som zistil, že tam už bol nabehnutý nikto iný ako jeden z tých týpkov, s ktorými si vypisovala a používala ich ako “zbraň” proti mne, lebo vedela, že mi to vadí. Nestihol som sa ani spamätať a odfrčali autom preč a predpokladám, že sa spolu vyspali. Na druhý deň som sa odsťahoval. Myslíte, že som urobil dobre? Alebo sa skôr prikláňate k názoru, že som zareagoval príliš vzbŕklo a mohol si to s ňou ešte vysvetliť za triezva, a až potom sa rozhodovať? Každý v mojom okolí si ťukal na čelo, že s kým to chodím (pôsobí dosť depresívne a má problémy s alkoholom), ale ja som si to nepripúšťal, zastával som sa jej, obhajoval som ju... lebo som bol zamilovaný... čo teraz? Viem, že ju milujem... ale stratila ma, nedokážem jej už asi dôverovať...

kafe

Ernesto, ono to môže vyzerať dobre, ale v reáli to podľa mňa nefunguje. Zmeniť na druhom niečo chybné tak, že o tom ani nevie, nechce to zmeniť, ale nejaký odborník to "za neho urobí/ dostane sa mu pod kožu a opraví pokazené"... he-he, to je sci fi. To čo môže odborník urobiť, je ukázať jej, že niečo vníma chybne/choro, ale či to kočka prijme a bude chcieť aj zmeniť, to už je len a len na nej.

Ernesto

ty brdo kafe, toto je ale mega dobra finta. ked by som mal niekedy smolu na hrabnutu zensku a bol v tom namoceny natolko, ze by som sa nevedel z toho vymotat rychlym zbohom, tak to skusim :-)

kafe

vieš, toto nejakým rozprávaním nevyriešiš. Jej "defekt" je trochu hlbší a istým spôsobom to asi dáva vášmu vzťahu šťavu. Ale môžeš je navrhnúť, že sa "pôjdeš liečiť" :D ak pôjde aj ona - do manželskej poradne/ na sedenie s psychoterapeutom, ty to zacvakáš vám obom a psychoterapeuta poprosíš, aby ju nejako viedol ohľadom jej komplexov a teba ako sa k nej správať, ako jej pomáhať, čo robiť/nerobiť aby si jej pomohol. Len.. to by ona musela mať snahu niečo zmeniť. Zlepšiť. Chce aby ste fungovali inak? Ako? Čo je ona ochotná pre to urobiť? Povedať jej - máš komplexi, priznaj si to a daj sa doporiadku - nepomôže.