Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia

Príspevok v téme: Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia
Maskaur

Ahojte. Mám jeden dosť závažný problém, ktorý asi sám nevyriešim, takže potrebujem nestranné názory na túto tému. Mám priateľku cca 1 rok, bývame spolu a má nasledovné vlastnosti: keď sa obzriem po inej žene na ulici alebo v podniku, chytí nervy a je nasratá, vysvetľuje mi, že normálni chlapi, ktorí ľúbia svoju priateľku, sa po iných ženách neobzerajú a že sa venujú iba jej. Že je to vraj urážka pre ňu a že ako sa ona má cítiť. Že všetci jej bývalí k nej vzhliadali ako k bohyni. Podotýkam, že je to baba, po ktorej v jednom kuse chlapi na ulici, či v podniku slintajú a pokukujú po nej nápadne alebo nenápadne. Má tú smolu, že je ako z časopisu. Lezie jej to na nervy, niekedy takým aj vulgárne vynadá. Ďalej sa mi vyhráža svojimi nápadníkmi (z ktorých minimálne o dvoch viem, že jej vyvolávajú), a hovorí, že tí (jeden alebo druhý) by jej takú vec nikdy neurobili. Problém je v tom, že som na ňu dosť citovo naviazaný (myslím, že ju milujem) a tak sa kvôli tomu stále hádame. Minule sme boli v podniku, kde som v rámci nálady a potreby objednať ešte drinky chytil cudzie dievča za rameno a bol z toho cirkus na pol dňa. Pozor. Chytil som ju len raz, čiže nie že by som niekoho niekde obchytkával celý večer. Takýchto situácií vzniká pomerne veľa a potom sa na tom hádame, ona mi vyčíta, že aké mám kontaktné správanie voči ženám a že jej sa to nepáči. Následne sa hádka zvrtne tak, že ma pomaly až vydiera svojimi nápadníkmi, že sa s niektorým z nich vyspí a podobne. Vie veľmi dobre, že mi tí nápadníci prekážajú, ale stále je s nimi v kontakte, aj keď sa podľa jej slov s nimi nestretáva, ale si len píšu. Potreboval by som názory, čo je podľa vás dôvodom jej správania?

Jana Lukacova

Maskaur: držím palce ;)..z toho, čo ste napísal v úvodnom príspevku bývalá priateľka je veľmi nezrelá, nevyrovnaná a rieši to citovým vydieraním iných..

TutanchámonxD

Napíšem ti len jedno. Tvoja frajera je pi.. a nič viacej. Nemôžeš sa pozrieť bez akéhokoľvek záujmu na iné dievča ? Robí ti scénky či doma, tak aj na verejnosti ? Vyhráža sa, že sa vyspí s jedným so svojich bývalých ak sa nezmeníš ? Pošli ju do zadku celú aká je. Nech máš od nej pokoj a budeš šťastnejší a nebude musieť riešiť nepodstatné veci každý deň. Takú hysterickú mrchu keby mám doma, tak dávno od nej radšej zdrhnem.

Maskaur

Ernesto: dá sa povedať, že aj som rád, ako to dopadlo. Teraz mi postupne docvakáva, že by sa to neustále opakovalo, dokonca možno stupňovalo... Musel by som ju dať zatvoriť na psychiatriu... alebo seba :) ... no nič, s touto ženou to nevyšlo, vyjde to snáď s inou...

Ernesto

Maskaur: ty bud strasne rad ako to dopadlo. predstav si s takouto stravit cely zivot, ved by ta priviedla na psychiatriu. predstav si, ze takuto matku by si dal svojim detom. co by z nich vyrastlo? ake by mali detstvo? ake problemy by oni mali v zivote, keby prezili detstvo s takouto matkou? ty si prave vyhral loteriu a dostal si najkrajsi vianocny darcek v zivote.

ty si namotany len na to jej dobre JA a stazis sa ignorovat alebo bagatelizovat to zle JA. ale partnerku na zivot by si mal brat komplexne, vratane tych zlych stranok. keby si u kazdej bral iba to dobre do uvahy a ignoroval tieniste stranky, tak sa mozes zamilovat do kazdej jednej osoby na tomto svete, lebo i tie najvacsie svine maju svoje kladne vlastnosti.

Maskaur

Adr1a: takže čo myslíš, že to je, keď na ňu stále myslím a chcem jej dobre aj cez to všetko, čo zlé mi reálne urobila... ja som jej možno občas ublížil slovami, ale nikdy som jej zámerne neurobil nič zlé, ona toho napáchala celkom dosť (párkrát nespala doma, zatĺkala mi komunikáciu s tými dvomi debilmi, atď.), to sú všetko veci, ktoré na vzťah pôsobia deštruktívne... asi by som sa mal prebudiť a neriešiť ju už... keď už nič iné, tak ma preškolila na to, aby som v žiadnom prípade už neveril žiadnej žene... aj keď netvrdím, že všetky sú rovnaké, zatiaľ nemám spôsob, ako ich odlíšiť...

adr1a

Maskaur, Alkaa ma velku pravdu. Toto medzi vami, co ty mylme nazyvas "laskou", ziadna laska nebola, nie je a ani nebude.
A k tomu osloveniu. Ty si citovo zainteresovany a nemas odstup. Samozrejme, ze ju branis. Je to logicke. No ja takychto ludi ako ona nazyvam ako nazyvam. Pre mna totiz oni toto su a predstavuju. Viem, ja ludi dost selektujem. Je to preto, ze to tak proste je, vnimam ich tak a oni takyto: su aj budu. Ostanu. Tam necakaj vyvoj ci zmeny do buducnosti. Napravy ci zlepsenie. Su ako take zvieratka co ostanu na istej urovni faze a nemozu sa dalej posunut aj keby neviem ako chceli, lebo proste su na "nizsom vyvojovom a hlavne duchovnom stupni" :D a kto sa k nim prida, stiahnu ho so sebou na dno tam dole, kde to nazyvam ako nazyvam, kanal stoka odpad. Proste vacsinou hlupak preonaci zmeni mudreho na svoj obraz nez naopak. My sme tu preto, na tomto svete, aby sme sa ucili zdokonalovali, dozrievali zreli speli posuvali sa a smerovali zas niekam. Ak sa s takymto ludmi budes zapodievat, stracat s nimi doslova cas, zivot ti ujde pomedzi prsty. Apropo. A k nicomu to aj tak nevedie. Tak ako ty spominas, kolke si mal a co si pri tejto zazil, tak to vravia vsetci jej byvali, sucasni ci buduci. A na minulost nech sa dotycna nevyhovara a ty ju tym neospravedlnuj. Minulost mame vsetci a kazdy jeden za sebou. Ver. Nie kazdy idealnu. Takze ostatne su uz vyhovorky. A to co s tebou dotycna robila, sa vola manipulacia. Toto jedine vie a ovlada dokonale. Od nej sa lasky nik nedocka. Ta je schoona lasky jedine tak sama k sebe))

Maskaur

Alkaa: Nemýlim si lásku s chémiou... Keby som ju neľúbil, tak by som sem vôbec nenapísal ani úvodnú tému, a po druhé by som s ňou kľudne jebával bez lásky iba s chémiou... s tým, že by som neriešil nič, čo sa týka jej mentálneho rozpoloženia... takže ju ľúbim... a uvedomujem si, že s tým musím prestať...

Maskaur

Mitt: Ťažko povedať, či je to moja vina. Ja zo zásady ženám cez papuľu nedávam a vždy som si vedel zjednať rešpekt aj slovne, i keď niekedy dôraznejšie, čo sa týka intenzity hlasu... Ďalší dôvod, prečo som jej nedal cez papuľu je, že sa mi na začiatku vzťahu sťažovala na rôznych bývalých, že ju bili alebo napadli... a aj keď ich možno teraz zčasti chápem, nikdy by som ju neudrel... keď raz chlap ženu udrie, znamená to, že si ju už nemôže vážiť...

Adr1a: ona nie je ani stoka ani ľudský odpad, je to iba nešťastná žena, ktorá tápe vo svojej existencii. Je to inteligentná a vzdelaná žena, ktorá bohužiaľ mala ťažké detstvo vďaka svojej premotivovanej matke... Ja som mal snahu jej pomôcť dostať sa z tých psychických sračiek, ale jedinou odmenou pre mňa bolo, že sa kontaktovala s ľudmi, ktorí jej hovorili príjemnejšie veci a strúhali (strúhajú) chrumkavých a romantických... ona im sadla na lep, podľa mňa s nimi aj spala... Je mi tých dvoch chujov na grc, ale to už je môj problém, musím počkať, kým ma prejde láska k nej...

Alkaa: čo také úžasné robila? To sa nedá popísať... jednoducho sme si tak sedeli po chemickej stránke, že mne sa to za celý môj život s nikým v takej intenzite nestalo... a to som mal povedzme celkom dosť sexuálnych partneriek... no a táto chémia mi totálne pomotala hlavu... a som tam, kde som práve vďaka tomu...