Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia

Príspevok v téme: Zvláštny vzťah - priateľka má nedostatok sebavedomia
Maskaur

Ahojte. Mám jeden dosť závažný problém, ktorý asi sám nevyriešim, takže potrebujem nestranné názory na túto tému. Mám priateľku cca 1 rok, bývame spolu a má nasledovné vlastnosti: keď sa obzriem po inej žene na ulici alebo v podniku, chytí nervy a je nasratá, vysvetľuje mi, že normálni chlapi, ktorí ľúbia svoju priateľku, sa po iných ženách neobzerajú a že sa venujú iba jej. Že je to vraj urážka pre ňu a že ako sa ona má cítiť. Že všetci jej bývalí k nej vzhliadali ako k bohyni. Podotýkam, že je to baba, po ktorej v jednom kuse chlapi na ulici, či v podniku slintajú a pokukujú po nej nápadne alebo nenápadne. Má tú smolu, že je ako z časopisu. Lezie jej to na nervy, niekedy takým aj vulgárne vynadá. Ďalej sa mi vyhráža svojimi nápadníkmi (z ktorých minimálne o dvoch viem, že jej vyvolávajú), a hovorí, že tí (jeden alebo druhý) by jej takú vec nikdy neurobili. Problém je v tom, že som na ňu dosť citovo naviazaný (myslím, že ju milujem) a tak sa kvôli tomu stále hádame. Minule sme boli v podniku, kde som v rámci nálady a potreby objednať ešte drinky chytil cudzie dievča za rameno a bol z toho cirkus na pol dňa. Pozor. Chytil som ju len raz, čiže nie že by som niekoho niekde obchytkával celý večer. Takýchto situácií vzniká pomerne veľa a potom sa na tom hádame, ona mi vyčíta, že aké mám kontaktné správanie voči ženám a že jej sa to nepáči. Následne sa hádka zvrtne tak, že ma pomaly až vydiera svojimi nápadníkmi, že sa s niektorým z nich vyspí a podobne. Vie veľmi dobre, že mi tí nápadníci prekážajú, ale stále je s nimi v kontakte, aj keď sa podľa jej slov s nimi nestretáva, ale si len píšu. Potreboval by som názory, čo je podľa vás dôvodom jej správania?

Ernesto

Maskaur: a tebe pride normalne, ze caja si vypisuje s napadnikmi a ziarli ked ty sa len pozries? konfrontoval si ju s tymto? ty keby si si vypisoval s dvoma zenskymi, ktore ta chcu pretiahnut, tak ako by reagovala, ked jej hrabe z toho, ze sa na ulici pozries za inou?

ja sa na ine bezne pozriem. su tri veci za ktorymi sa obzeram. pekne auta, pekne motorky a pekne zeny (ok, toto neni vec, ale vies co myslim). zatial to vedela kazda jedna pochopit

Alkaa

Ked hovoris, ze ona je naj. To je pekne tak by to malo byt. Mozno to od teba neciti. Len jednu vec nechapem hovoris, ze mate rozpravkovy sex. Ako casto? Aj skusate nieco nove? Vyhovujete si? Keby ju to tak trapilo, nedokaze s tebou tak vasnivo sexovat si myslim. Mozno je len panovacna.

Maskaur

kafe: rad by som zdoraznil, ze to zdaleka nie je o ocumovani, jednoducho sa iba pozriem, cize robim to presne tak, ako napriklad aj ty povazujes za normalne. Lenze ona ma oci ako ostriez a sleduje pomaly kazdy moj pohlad a ak sa nahodou pozriem nejakym smerom, kde sa vyskytuje zenske pohlavie, uz je ohen na streche. :) V ziadnom pripade to ale nerobim naschval, skor podvedome, ale ked jej poviem, ze to nerobim naschval, tak vysledok je este horsi. Ano, sex s nou je rozpravkovy a vasnivy, a tak stale premyslam, ako s tym dalej...

Adr1a:
V prvom rade musim upresnit, ze ja som s touto novou priatelkou zacal vztah az potom, co som sa so starou rozisiel. Cize nikomu som parohy nenasadil, iba som tu staru velmi sklamal a to ma tazi z takeho ludskeho hladiska. To, ze sa obcas pozriem na inu zenu, nie je preto, ze by som ziarlil, ale vyplyva to z prirodzenosti, cize dalsie tvoje absurdne tvrdenie, ze to robim prave preto, nema bohuzial nikde oporu. Bolo by to, ako spravne pises, detinske. Co sa tyka mojho sebavedomia, to je absolutne v poriadku a sudnost mi nechyba. Viem, ze existuju krajsi, zabezpecenejsi ai muzi, no nie som ziarlivec, skor ma prekvapuje, ze to potrebuje ona vyhanat do extremov. Co sa tyka jej komplimentov voci mne, netrpim nedostatkom, dava mi ich dost. Horsie je, ze ja neviem az tolko komplimentov davat, kolko by ona povazovala za dostatocne. Pritom je jasne, ze aj ked sa pozriem na ulici na akukolvek zenu (a to aj ked som sam), mne vnutorne je jasne, ze ona je najlepsia, najkrajsia a naj vsetko, len to asi neviem dostatocne odkomunikovat smerom k nej. Tak neviem...

adr1a

Pises, ze priatelka ma nedostatok sebavedomia. Myslim si, ze aj ty. Lebo ziarlis a ze sa pozeras pred priatelkou na ine zeny? - je preto, ze chces, aby aj ona na teba ziarlila a vyvolavala sceny. Aky isiel taku nasiel. Pozri. Netajim sa tym, ze chlapcov ako ty nemusim. Zamerne pisem chlapcov, lebo Chlap Muz by nevymenil OK partnerku rokmi "overenu", len pre krajsi model a novsiu znacku. Asi si pozabudol, ze ludia starnu. Opozeraju sa. Vsade sa raz vkradne nuda rutina. Vsetci starnu. Ty aj ta tvoja.
Pozri. Ty tu svoju poznas a vies, co zakazdym bude nasledovat. Preco teda ocumujes ine zeny prave pred nou?? Asi nie ste siamske dvojicky. Takze ked nie ste spolu kludne ine ocumuj. Ale ked ste spolu a robis to, je to preto, ze sam ziarllis na jej vypisovacky s inymi muzmi, ze sa ti vyhraza opustenim neverou ai, ze je krasna a ocumuju ju ini muzi. Vsetko je to totiz tvoja konkurencia. A citis isty tlak. Ze ti fakt moze raz tie parohy nasadit, alebo ta opustit pre ineho (ved to si predsa aj ty urobil svojej ex, takze by sa ti to iba vratilo), vsak ako je vela krajsich a mladsich zien od nej, tak asi si aj sam uvedomujes, ze je aj vela od teba lepsich zabezpecenejsich krajsich ai muzov.
Ta tvoja potrebuje obdiv pochvaly uznanie. Vsak si sam pisal, ze ju vlastna matka podcenovala ai. To znamena, ze je hladna dychtiva po uznani pochvale obdive, lebo si kompenzuje matkin chlad nezaujem, zrejme aj ziarlivost na vlastnu dceru. To jej pomaha v budovani jej sebavedomia. Ak jej to neposkytujes ty, alebo neprimerane ci malo, hlada to logicky inde. Neviem, ci to dava aj ona tebe. Ak nie, tak je to taky typ cloveka, co je nauceny len brat, no nie davat. Je na tebe a na vas, co dalej bude. Ved mas iba to, co si si sam vybral a co si chcel. Hlavne, ze mas krasku :D

kafe

ehm, nejak si to pomotal. Vysvetli mi to: obzeráš sa po inej žene a partnerke to vadí. Keby si ju NEmiloval, tak sa kvôli tomu NEhádate. Ale ty ju asi miluješ, tak sa hádate. Lenže ak niekoho milujem, nerobím mu naschvály, nerobím veci, čo ho vytáčajú (aj ked podľa mňa je normálne sa obzrieť za ženou/ fešným chlapom). Šak to nerob a máš, ehm, skoro nádherný vzťah.

Vy máte obaja maslo na hlave, ona má komplexi a ty ju asi nemiluješ. Jej správanie je úplne mimo misu - " jej bývalí k nej vzhliadali ako k bohyni" šak prečo s NIMI teda neni?? Píše si s inými chlapmi (nie kamarátmi, ale s niekym kto ju chce), vyhráža sa neverou, hádate sa... počúvaj, teba ten sex s ňou asi baví. A stojí ti stále (to za to). No a čo že je trhnutá, stačí že je kus. Čo si si našiel, užívaj. Pasujete k sebe.

Kycera

Maskaur,
pomôžeš jej tak, ak jej dokážeš vysvetliť, že to, čo robí je choré, že by mala vyhľadať psychoterapeuta,...
Dá sa aj tak, že sa necháš ňou manipulovať, nebudeš sa hádať, budeš poslúchať,...
Tretia možnosť je rozchod, iné tu nevidím.
To je názorný príklad toho, že nie je všetko zlato, čo sa blyští!

Alkaa

Po mne ked sa obzrie muz ja len krutim hlavou. Ciste zvieratko. Uplne sa mi to hnusi. Ja sa tiez pozriem, ale necumim jak tlk. Niektori chlapi su mimo.

Alkaa

Nesuhlasim :). Moj terajsi partner sa nikdy neobzera po inych zenach v mojej pritomnosti. Este sam povedal, ze iba primitivy sa obzeraju. Aj ked bol sam bol taky podla jeho rozpravania. Sme spolu tri roky. Boli sme na dovolenkach vsade takze vidim. Neobhajuj sa, ze kazdy zdravy chlap. Nebud ako zvieratko :).

Maskaur

Alkaa.. kazdy zdravy chlap sa obzrie po zene, a neznamena to, ze jeho oficialna partnerka je tym ohrozena... ja to mam napriklad tak, ze sa kazdym "obzretim" presvedcim, ze ta moja je aj tak naj.... to si myslim, ze je uplne super... co sa tyka zdvihania jej sebavedomia, o to sa tiez v ramci moznosti snazim, len zase nechcem, aby to bolo a vyzeralo, ze sa k tomu nutim, to je zase zle... Kycera, nechcem si pripustit, ze by mala byt psychicky chora a ak aj nahodou ano, ako mam zmiernit jej negativne pocity z tychto situacii? K psychologovi ju nedostanem, to viem uz teraz...

Alkaa

Vysvetli mi naco sa obzeras po inych zenach? Pozriet sa je ok ale obzerat trosku drze. Sa vzi aj ty do nej ako by si sa citil...asi sa neciti, ze je pre teba jedinecna. Ma nizke sebavedomie.Ty jej ho musis zdvihat. Ale ak vystraja za ozajstne hluposti asi to bude zle...skus popisat viac.