Už nevládzem chodiť k lekárom.

Príspevok v téme: Už nevládzem chodiť k lekárom.
Neviemcorobit

Ahojte. Rozmýšľam, ako to napísať aby som sa dostala hneď k podstate veci. Bude to už zhruba rok čo trpím chronickou nespavosťou. Viete si predstaviť, ako to na človeka pôsobí. Momentalne mám 21 rokov, som v druhom ročníku na vysokej škole a absolútne nezvládam bežné činnosti. Vypadávajú mi extrémne vlasy, ráno mám opuchnute oči, pery, niekedy celú tvár. Neustále ma bolí hlava. Som unavená, na prednáškach nevydržím ani držať hlavu na krku, musím si ju opierať (čo si samozrejme profesori všimnú a začnú si ma "doberať", čo ma privádza zúfalstva). Nechutí mi jesť, mám depresie, všetko to v sebe dusím, len aby som nebola nepríjemná na spolužiačky a pod. Extremnejsie prípady, keď už chytam amok v noci a zúfalo plačem do tretej rána alebo sebadeštruktívne myšlienky si radšej nechám pre seba. Som vo veku, kedy by malo dievča prekypovat zdravím a energiou, mať vzťah, kamarátov, radovať sa zo života. Ja nemám ani jedno z toho. Aj keď si chcem spraviť nejakých nových kamarátov, ja nemám absolútne síl udržiavať konverzáciu, nepracuje mi mozog tak ako má, trepem nezmysly a pôsobím na nových ľudí ako dement. Mužov radšej obchadzam z bezpečnej vzdialenosti, aby ma nahodou niektorý neoslovil a nepokazila som prvý dojem na veky vekov.
V podstate, môj lekár tento problém nerieši inak ako tým, že ma posiela na psychiatriu/psychologovi. Tak som šla, poradila mi nejaké dýchanie, počúvam nahrávky, beriem melatonin, levandula, čaje, med atď. Už neviem ako mám tomu doktorovi vysvetliť, že NEMÁM PSYCHICKÝ PROBLÉM. Aj po absolvovaní všetkých týchto procedúr, stále nespím. Celú noc sa iba prehadzujem. Alebo zaspim na 3 hodiny ani nie hlbokým spánkom, a potom sa zobudím a nič. Je to absolútne na zblaznenie, nechcem to tu ani hlbšie opisovať. Chcela som zmeniť lekára ale z minulých skúseností viem, že žiadny lekár mi nepomôže a žiadneho absolútne nezaujíma, čo mu hovorím. Iba si melú svoje. Neviem ako inak to mám už riešiť. Som v slepej uličke. A áno, cvičiť sa snažím vždy ráno alebo doobeda, lenže aj po tej najlahsej joge sa mi insomnia zhorší. Takže necvicim vôbec, lebo som zúfalá. Asi ani vy mi tu neporadite, len nikoho v mojom okolí moje problémy nezaujímajú tak to píšem sem.
Ospravedlňujem sa za dlhý príspevok a prajem všetkým krásny deň a hlboký spánok v noci.

Zuzka26

Albetová je psychologička a zároveň robí prírodnú čiže alternatívnu medicínu. To znamená že lieči prírodnými preparátmi. Takže nepoužíva hormonálne ani chemické lieky ani antibiotiká a podobné záležitosti. To že je psychologička je veľké plus lebo berie človeka ako celok, to znamená že okrem toho že ťa fyzicky vyšetrí tak sa interesuje aj o to čo si v živote prežila, či nejaké tragédie, alebo stresy a podľa toho ti potom nastaví aj liečbu. Chodia k nej ľudia s veľmi závažnými chorobami. Nedá sa asi povedať čo konkrétne lieči lebo takýto liečitelia to nemajú rozdelené. Každý človek je predsa celok a to len dnes to medicína rozdeluje na ruky, nohy, vlasy... Môžeš mať napríklad nejakú vnútornú chorobu o ktorej vôbec nevieš, začnú sa ti robiť vyrážky a ideš ku kožnej. A tá ti dá mastičku na kožu a tvoja choroba pritom ďalej pokračuje. Dnes tej alternatívnej liečbe hovoria celostná medicína nájdeš si o tom veľa na internete. Už je čoraz viac ludí ktorý si uvedomujú že sa musia liečiť komplexne inak sa z choroby nikdy nedostanú.

Neviemcorobit

Somno prosím ťa, ty si sa u nej liečila na nespavosť?
Ak aa môžem spýtať, ako prebiehala liečba a pomocou čoho dotyčná lieči? Dik

Somno

Ak si sa u nej liečila tak by ti pomohla. Ak si bola len na vyšetrení tak sa nečuduj, problémy treba riešiť. Možno to chce čas, trpezlivosť. Hovorím z mojej vlastnej skúsenosti. Liečila som sa u nej, neišlo to rýchlo, ale dopadlo to dobre.

Neviemcorobit

Lady, ja mám tinitus už od sedemnástich, na to si nikdy nezvyknes. :D Prekvapujúce je, že mi to zatiaľ nejako výrazne nevadí.
A pocuj, mne ani základné vyšetrenia neurobil, nič. Už som tam bola 4 krát ho prosiť nech sa to niekam pohne, úplne ma ignoruje. Ja si myslím, že 1. On si myslí, že ja si to vymýšľam/namyslam 2. Je slabý lekár a ani nevie, kde by mohla byť príčina a ako to riešiť.
A napríklad stáva sa ti, že tak dva dni po sebe spiš úplne jak zabita a potom zase nič? Mne sa to stáva tak raz za dva mesiace a musím ti povedať, že keď sa takto vyspim cítim sa ešte horšie, ako keď nespim! A som viac unavená.

ladycat88

@somno ja som bola uz aj tam...a chronicka insomnia nepresla, jedine mi potvrdila, ze psychikou to nemam, aspon jeden clovek z medicinskej oblasti mi to uznal :D

Ladycat88

Vitaj v klube ! Nespavost (podobná ako ty), ze aj ked zaspim na 2-3h vobec tu únavu nejde vyspať, mam ju uz 1,5 roka. Moj obvodak ma posiela iba na psychiatriu, lenze ja nespím kvoli psychike, tiez mu to nejde vysvetlit, ale nieco v tom systéme menom telo nefunguje a to mi neda spat zvnútra; nie je to moja hlava, ta by velmi chcela oddych :-( Brat lieky na spanie nie je riešenie, to uz mi povedali aj iní lekári, nakoľko su extremne návykové a mozu sa brat max 2M myslim, inak vzniká závislosť a budes ako feťák. Ale liekmi na spanie sa nic nevyrieši, ked to neprešlo za tak dlhy cas...Mne nepomohlo tiez nic, ziadne doplnky ani byliny, ani cvičenie, po nom to bolo stonásobne horšie. Mne sa spustil k tomu rovno aj tinitus, takze o to horšie nie len ze spat v noci, ale vobec len oddychovať, ked počujem furt to šumenie a zvonenie v ušiach. Sama sa čudujem, ze som sa este nezbláznila :-D
Ale k veci....doktori=MUDrcovia?? Maju to uplne na háku, spravia základne vyšetrenia, ak je vse ok, chod si s tym zit ako vies a neotravuj ich...Cele zle proste. Sama hľadám ako si pomoct, ale zatial sa mi nepodarilo na to prist :-(