Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Už nevládzem chodiť k lekárom.

Príspevok v téme: Už nevládzem chodiť k lekárom.
Neviemcorobit

Ahojte. Rozmýšľam, ako to napísať aby som sa dostala hneď k podstate veci. Bude to už zhruba rok čo trpím chronickou nespavosťou. Viete si predstaviť, ako to na človeka pôsobí. Momentalne mám 21 rokov, som v druhom ročníku na vysokej škole a absolútne nezvládam bežné činnosti. Vypadávajú mi extrémne vlasy, ráno mám opuchnute oči, pery, niekedy celú tvár. Neustále ma bolí hlava. Som unavená, na prednáškach nevydržím ani držať hlavu na krku, musím si ju opierať (čo si samozrejme profesori všimnú a začnú si ma "doberať", čo ma privádza zúfalstva). Nechutí mi jesť, mám depresie, všetko to v sebe dusím, len aby som nebola nepríjemná na spolužiačky a pod. Extremnejsie prípady, keď už chytam amok v noci a zúfalo plačem do tretej rána alebo sebadeštruktívne myšlienky si radšej nechám pre seba. Som vo veku, kedy by malo dievča prekypovat zdravím a energiou, mať vzťah, kamarátov, radovať sa zo života. Ja nemám ani jedno z toho. Aj keď si chcem spraviť nejakých nových kamarátov, ja nemám absolútne síl udržiavať konverzáciu, nepracuje mi mozog tak ako má, trepem nezmysly a pôsobím na nových ľudí ako dement. Mužov radšej obchadzam z bezpečnej vzdialenosti, aby ma nahodou niektorý neoslovil a nepokazila som prvý dojem na veky vekov.
V podstate, môj lekár tento problém nerieši inak ako tým, že ma posiela na psychiatriu/psychologovi. Tak som šla, poradila mi nejaké dýchanie, počúvam nahrávky, beriem melatonin, levandula, čaje, med atď. Už neviem ako mám tomu doktorovi vysvetliť, že NEMÁM PSYCHICKÝ PROBLÉM. Aj po absolvovaní všetkých týchto procedúr, stále nespím. Celú noc sa iba prehadzujem. Alebo zaspim na 3 hodiny ani nie hlbokým spánkom, a potom sa zobudím a nič. Je to absolútne na zblaznenie, nechcem to tu ani hlbšie opisovať. Chcela som zmeniť lekára ale z minulých skúseností viem, že žiadny lekár mi nepomôže a žiadneho absolútne nezaujíma, čo mu hovorím. Iba si melú svoje. Neviem ako inak to mám už riešiť. Som v slepej uličke. A áno, cvičiť sa snažím vždy ráno alebo doobeda, lenže aj po tej najlahsej joge sa mi insomnia zhorší. Takže necvicim vôbec, lebo som zúfalá. Asi ani vy mi tu neporadite, len nikoho v mojom okolí moje problémy nezaujímajú tak to píšem sem.
Ospravedlňujem sa za dlhý príspevok a prajem všetkým krásny deň a hlboký spánok v noci.

Neviemcorobit

A ozaj, ja o tom spankovom laboratóriu viem. Ja som tam aj písala email, odpísali že či mám problémy so spánkom, ja som im napísala symptómy ale odpovede som sa už nedočkala. Tak neviem, aj keď som ai pozerala ako sa niekedy tie ceny za vyšetrenie môžu vyšplhať.. chodím síce pocas školy do práce, ale toľko peňazí nemám.
Niekedy mám taký zvláštny pocit ako keby mi niečo bránilo v zistení, prečo nespím. Lebo vždy keď chystám nejakú akcnu iniciativu aby som sa niekam pohla, vždy sa to nejakou záhadou zruší alebo sa niečo stane. To sa mi prihodilo už minimálne 5 krát. Celý tento stav je skrátka divny..

vszgf

Ďakujeme za želanie, popozerali sme filmy v telke, posedeli pri biznise či pri fb, dobre sme sa napapali a určite si aj dobre pospíme v noci.
Predsa len prekypuješ energiou, ak je pravda: "...všetko to v sebe dusím, len aby som nebola nepríjemná na spolužiačky a pod."a "Mužov radšej obchadzam z bezpečnej vzdialenosti, aby ma nahodou niektorý neoslovil a nepokazila som prvý dojem na veky vekov."
Pud sebazáchovy patrí medzi základné pudy a tento vypadáva zo správania zvyčajne až vtedy, keď už je naozaj veľmi zle. Mne sa to všetko vidí tak, že často to býva až "po funuse".
Takže nie si na tom až tak zle.
Ešte veľa, veľa, toho zvládneš. A treba sa držať, lebo na tebe v podstate nezáleží.

Neviemcorobit

A ozaj, ja o tom spankovom laboratóriu viem. Ja som tam aj písala email, odpísali že či mám problémy so spánkom, ja som im napísala symptómy ale odpovede som sa už nedočkala. Tak neviem, aj keď som ai pozerala ako sa niekedy tie ceny za vyšetrenie môžu vyšplhať.. chodím síce pocas školy do práce, ale toľko peňazí nemám.
Niekedy mám taký zvláštny pocit ako keby mi niečo bránilo v zistení, prečo nespím. Lebo vždy keď chystám nejakú akcnu iniciativu aby som sa niekam pohla, vždy sa to nejakou záhadou zruší alebo sa niečo stane. To sa mi prihodilo už minimálne 5 krát. Celý tento stav je skrátka divny..

Neviemcorobit

Tomas, isteže to všetko dodržiavam. Na magneticku chcem ísť už sto rokov. Lenže lekári ta tam len tak neposlu, iba tak na smrteľnej posteli. Možno ani potom nie.
A Lady vraví pravdu, napr. aj antidepresiva a pod zaberajú ak človek nespí max. Tak pol roka. U mňa to trvá už rok a Lady vraví že 1.5 roka. To je proste priveľa..

Tatak

No resla som si nespavostou a riadnou.asi tri mesiace som pomaly vobec nespala.ale ka musim povedat ze mne pomohli antidepresiva.ja som bola uz tak zufala po spanku ze by som zjedla aj otravu ak by som zaspala.no a pomohlo.niekedy clovek nemusi prejavovat nejake priznaky psychickrj choroby ale je to v hlave v mozgu.neradim ist a uzivat take lieky ak niekto nechce ale len ze je to moja skusenost

jbvmpkn

BolaveKoleno ja by som si tiež radšej tú zákonom stanovenú zdravotku mesačne odkladal a použil podla vlastného uváženia, čo je za rok nemala čiastka-v podstate cez 700€. Ale sklamem ťa, bez zdravotného poistenia nemôžeš žiť v podstate nikde. A to my tu máme ešte dobrých lekárov, zlý je len celý náš zdravotný systém. Takže kto nevie, rád si ponadáva len na to slovenské, tipická slovač :-)

ladycat88

Tomas12345 - nuz toto su rady ako od mojich uz “ne”kamaratov, ktori nechapu, ze dlhotrvajuca insomnia sa neda vyriesit ani ked jes zdravo a pestro, ani ked mas správnu spankovu hygienu (dokonca to by si musel vediet ake to je chronicky nespavat -nie len nezaspat niekolko mesiacov a nie par dni, pretoze ist si lahnut o 22h je ti asi na prd, ked mam lezat v posteli ako v hrobke a cakas vlastne ci zaspis, ale skor sa dozijes toho rana ako spanku), ponozky-neponozky toto je len zvyk, a vyprazane jedlo som nevidela minimalne pol dobrého roka a nie to ho este jedla, dodrzujem dokonca aj taku vec ako pitny rezim, a to striktne...atď atď atď....a vysledok? :-D dakujem, taketo rady su pre ludi, ktorí nemozu akurat tak vecer zaspat, lebo sa prezrali ako diva svinka, pripadne sedia do 2h pri PC a maju nabudení organizmus, alebo sa dopuju cez den rafinovanymi cukrami a vecer maju energie za dvoch ;-)

BolaveKoleno

jbvmpkn ako hovoríš - radšej ísť k lekárovi nech do teba narve hormóny, chémiu, ktorá ti aj tak nepomože a nech si s deelerom farma-firmy niekde v kute rozdeli lup za tvoje recepty. Tak to treba robiť aj nadalej a budeme všetci zdravý. Už to k tomu smeruje svinským krokom. Onedlho už budú choroby minulostou. A ortopédovi som za výmenu kĺbu vrazil zopár stovák do vrecka, ale chodiť nemožem už pol roka. Tak teraz musím hladať druhého ortopéda a pripraviť ďalšie stovky. Uvidíme dokedy to vydržím. Odhadujem že ked ma o pár mesiacov dajú do invalidného budem sa musieť začat liečit sám. Už nebudem mať ani na celostnú medicínu ani na tú oficiálnu. Aj ked si platím zdravotné už pár rôčkov.

Tomas12345

Treba u teba vyriesit ten spanok a ak budes normalne spat budes mat aj dostatok energie a budes zdrava a budes fit.

Na ten spánok by som ti poradil navstivit spankove laboratorium tam naozaj budu tvoj spanok podrobne skumat a mozno aj daco odhalia na tvojom spanku kde robis chyby.

Takisto by nebolo zle urob si kompletne krvne vysetrenie, mozno ti len chyba nejaky vitamin alebo daco a to ti znemoznuje spanok.

Taktiez by nebolo zle zajst na magneticku rezonanciu hlavy

Inak dodrziavas spankovu hygienu ?
To znamena nejest nepit pred spankom, nejest tazke jedla na vecer, mat tmu v izbe a vsetku elektroniku dat prec, nosit ponozky pri spani ono udajne ludia ktori nosia ponozky pri spanku spia lepsie, a takisto vyskusat pomale hlboke dychanie a uplne uvolnit cele telo a zaspat by si mala .

jbvmpkn

hej hej, po novom sa tomu hovorí celostná medicína, na ktorej sa dá "excluzívne" zarábať :D

endala.cz

...a zlé recenzie na seba vymazávajú, nuž prečo neokrádať najslabších...