TETÁNIA

Príspevok v téme: TETÁNIA
VeronikaPet25

Zdravím všetkých, ktorým táto diagnóza strpčuje život. Práve dnes som bola po výsledky na neurológii, kde mi potvrdili hyperventilačnu tetániu s tým, že jednoducho mám brať magnézium a keďže ja mám z toho hnačky, tak Guajacuran. Takže, chcela by som poprosiť o rady všetkých, čo vám pomáha?

Moje príznaky:
- raz za mesiac záchvat spojený s tŕpnutím tváre a rúk
- každodenná únava, vyčerpanosť, neschopnosť sústrediť sa
- problém zamerať zrak, niekedy sa mi dosť všetko rozmazáva
- pravidelné tŕpnutie rúk a nôh v spánku, pri ktorom sa často budím
- pri horších stavoch ťažkosti s prehĺtaním
- striedanie úzkosti s obdobiami, kedy sa dokážem aj usmiať
- stále mi je do plaču a mám pocit, že sa zo mňa vytratila radosť
- bolesti hlavy, hlavne na čele a nose, tlaky v nosovej dutine
- neustála svalovka, aj po 3 hodinách chodenia
- stavy depersonalizácie/derealizácie, spánková opilosť
- hľadám si na internete choroby a potom si hľadám príznaky
- niekedy mi je na zvracanie a mám kŕče v bruchu
- meškanie menštruácie
- najhoršie je asi sťažené dýchanie, ktoré sa spája s bolesťami medzi lopatkami, hlavne na ľavej strane + rameno a na hrudníku, niekedy nevládzem ani rozprávať a jesť, mám stuhnutú krčnú chrbticu a oslabené medzilopatkové svalstvo, s čím chodím na rehabilitácie

Snažím sa zdravo jesť, musela som prerušiť školu, psychicky to nezvládam dobre. Som objednaná k psychiatrovi a neskôr na sedenia k psychológičke. Všetky testy, od hlavy až po päty, sú v poriadku. Začínam cvičiť jógu a chcem začať aj meditovať, zaradiť prechádzky.

Všetky hore uvedené príznaky sa menia a striedajú, stále je to niečo iné a zároveň všetky výsledky v danej oblasti sú v poriadku.

Čo sa týka stresu, mala som ho celý život až až, od otca, ktorý ma psychicky týral. Potom prišla vysoká, skúškové, pár nezhôd s priateľom, viróza a bum, hospitalizácia a odvtedy sa z toho neviem vyhrabať.

Takže ešte raz vás prosím, overené rady, tipy, ako to zmierniť, budem za všetko rada a hlavne veľmi vďačná. A ak by ste mohli, napíšte aj vaše príznaky a ako to celé prežívate. Snáď sa ru rozvíri aj malá diskusia.

hehe1

takze povodca je znamy, fibromyalgia je len nejake lekarske pomenovanie priznakov(vacsina lekarov to ani nepozna), ktore nevedia nijako liecit, len tlmit, odporuca sa posilnit imunitu(imunolog moze pomoct), protokol dr. berksona(najdi na nete), najdi si aj mononukleoza RNG, inac prezivam presne to, co ty a dalsich x ludi, je to boj, tazky, telo je silno zamorene a neposlucha, pecen je zla(hoci standardne vysledky mozu byt dobre, tie ale nic neznamenaju), standardni lekari ti nepomozu, to ti poviem rovno, mozno okrem imunologa ako som uz vravel... len sa nedaj zastrasit a urobit zo seba blazna

VeronikaPet25

Ak by to bola fibromyalgia, je na ňu nejaký test? Mám pocit, že výsledky boli pozitívne, mám prekonanú mononukleózu.

Bola som na vyšetreniach, kde všetko bolo v poriadku:
- CT, MRI mozgu a krčnej chrbtice
- EMG tetánie (potvrdená) a úžinový syndróm (nie)
- kardiológia, 24 hodinový EKG holter, echo, 20x EKG
- ORL, výter, v poriadku
- gastro, hadička bola, helicobacter negatív, USG brucha
- gynekológia, preliečená mykóza, USG
- ortopédia iba mini skolióza
- krv braná na štítnu žľazu, boreliózu, mononukleózu (prekonaná), hepatitídu (neg), zápaly (neg), inak krvný obraz v poriadku

hehe1

tie prejavy sa skor podobaju na fibromyalgiu, ta moze to byt z boreliozy, monunukleozy, moznosti je viacero, aj histaminova intolerancia, candida, takych ludi ako ty je mnozstvo, je to teraz epidemia a vysledky su ok, bezny slovensky doktor ani nevie, co ma hladat, ake vysledky su ok ? co vsetko ti robili? vsetko posielaju psychiatrovi a povazuju za psychicke, napis na chlamydiebodkainfo, tam ti ludia pomozu, hlavne nejedz nejake antidepresiva

Vanilka46

Mam tie isté priznaky az nato ze ich nejak neriešim :((.
Najhoršie je trpnutie nôh v noci a 2-krat sa mi stalo ze sa mi tak zakrutila hlava az som odpadla.
U doktorky som to neriešila... No vďaka tym priznakom si myslim ze je to tetania :`(

VeronikaPet25

A aby som nezabudla dodať, v noci je to des a hrôza, neustále sa budím, rozprávam zo sna, triaška na dennom poriadku, návaly tepla a chladu, studené ruky a nohy, neustále zvýšená teplota 37,2. Mám pocit, že umieram, vnútorné chvenie, neviem zaspať, potom dlho spím, potom som zase unavená a neustály kolotoč...