Zdravím všetkých, ktorým táto diagnóza strpčuje život. Práve dnes som bola po výsledky na neurológii, kde mi potvrdili hyperventilačnu tetániu s tým, že jednoducho mám brať magnézium a keďže ja mám z toho hnačky, tak Guajacuran. Takže, chcela by som poprosiť o rady všetkých, čo vám pomáha?
Moje príznaky:
- raz za mesiac záchvat spojený s tŕpnutím tváre a rúk
- každodenná únava, vyčerpanosť, neschopnosť sústrediť sa
- problém zamerať zrak, niekedy sa mi dosť všetko rozmazáva
- pravidelné tŕpnutie rúk a nôh v spánku, pri ktorom sa často budím
- pri horších stavoch ťažkosti s prehĺtaním
- striedanie úzkosti s obdobiami, kedy sa dokážem aj usmiať
- stále mi je do plaču a mám pocit, že sa zo mňa vytratila radosť
- bolesti hlavy, hlavne na čele a nose, tlaky v nosovej dutine
- neustála svalovka, aj po 3 hodinách chodenia
- stavy depersonalizácie/derealizácie, spánková opilosť
- hľadám si na internete choroby a potom si hľadám príznaky
- niekedy mi je na zvracanie a mám kŕče v bruchu
- meškanie menštruácie
- najhoršie je asi sťažené dýchanie, ktoré sa spája s bolesťami medzi lopatkami, hlavne na ľavej strane + rameno a na hrudníku, niekedy nevládzem ani rozprávať a jesť, mám stuhnutú krčnú chrbticu a oslabené medzilopatkové svalstvo, s čím chodím na rehabilitácie
Snažím sa zdravo jesť, musela som prerušiť školu, psychicky to nezvládam dobre. Som objednaná k psychiatrovi a neskôr na sedenia k psychológičke. Všetky testy, od hlavy až po päty, sú v poriadku. Začínam cvičiť jógu a chcem začať aj meditovať, zaradiť prechádzky.
Všetky hore uvedené príznaky sa menia a striedajú, stále je to niečo iné a zároveň všetky výsledky v danej oblasti sú v poriadku.
Čo sa týka stresu, mala som ho celý život až až, od otca, ktorý ma psychicky týral. Potom prišla vysoká, skúškové, pár nezhôd s priateľom, viróza a bum, hospitalizácia a odvtedy sa z toho neviem vyhrabať.
Takže ešte raz vás prosím, overené rady, tipy, ako to zmierniť, budem za všetko rada a hlavne veľmi vďačná. A ak by ste mohli, napíšte aj vaše príznaky a ako to celé prežívate. Snáď sa ru rozvíri aj malá diskusia.