Takze kde zacat. Mam 21 rokov a som v strasnych problemoch. Nikdy to nebolo idealne, vzdy som mala rozne uzkosti ktore presli do panickych atakov atd, ale teraz je to uz neznesitelne. Neviem sa uvolnit, citim si neustale hrcu v hrdle - stale musim prehltat, stale mi tam nieco zavadzia a skriabe - viem ze je to psychika pretoze ked na to prestanem mysliet nic mi v hrdle nezavadzia. A prave to je ten problem, pretoze ked na to myslim, tak mam s tym problem, tento pocit ma privadza do sialenstva a tym padom na to neviem prestat mysliet. myslim na to 24 hodin, stale..v skole...doma...hocikedy, niekedy sa na to aj budim az pokial nepadnem od vycerpania vtedy mozno mam taky utlm ze nejaku hodinu ma napadnu aj ine myslienky. Okrem toho to nemam tak len s hrdlom, ale s hociktorou castou tela, nohy, chrbat atd... skratka bolesti a neznesitelne stavy vzdy na tu cast tela na ktoru sa sustredim..cim viac sa snazim na to prestat mysliet tym je to horsie. myslienka, ze takto budem zit cely zivot - v bolestiach a vtychto stavoch tak vidim riesenie jedine v samovrazde. Preto vas prosim ak niektoo z vas po precitatni mojho problemy vidi aj nejake ine riesenie alebo pozna niekto kto si niecim podobnym presiel ani nevie ako mu budem vdacna za radu ....
....zachvaty uzkosti a paniky mam aj pri predstave ze sa zabijem lebo si myslim ze to nedokazem, alebo skoncim na cely zivot v psychiatrickej licebni na liekoch a kedze mam problem aky mam tak to musia byt sakra silne lieky, takze o sebe mozno ani nebudem vediet...fakt uprimne- neviem co mam robit
Nepoznám riešenie môjho problému
a hlavne dodám - nesnaž sa na to nemyslieť. to logicky nejde. keď si budem hovoriť "nemôžem myslieť na auto" logicky budem na to auto myslieť... využi skôr ten fakt, že mozog sa nedokáže plne sústrediť na viac myšlienok naraz. vieš si naraz v hlave počítať do 100 a zároveň vymenovávať farby? verím, že naplno ti nepôjde venovať sa obom týmto myšlienkam súčasne. a práve to je to! .. prehluš myšlienky, ktoré nechceš, myšlienkami, ktoré chceš. ako som už písala - knihy, intenzívne cvičenie, spievanie, kľudne aj to počítanie do 100, jednoducho čokoľvek čo ti zamestná myseľ. zo začiatku to pôjde ťažšie. tie zlé myšlienky sa budú stále chcieť vkradnúť do tvojej hlavy, ale musíš s tým bojovať. vždy si povedať "nie, toto v hlave nechcem" a šup, zase vedome začať myslieť na niečo úplne iné.. postupom času ti to pôjde ľahšie a ľahšie.... mne to veľmi pomohlo
navštív psychológa. to vôbec nemyslím v zlom, ale určite by ti padlo vhod porozprávať sa s niekým kto ti vie pomôcť. hlavne to nenechávaj tak a nemysli na samovraždu, to nie je riešenie.. ver mi...
do istej miery viem o čom píšeš. ja som mala s hrdlom podobný problém. pocit, že niečo mám v hrdle, reálne som cítila, že mi tam niečo zavadzia, pri prehltnutí som cítila, že sa mi tam niečo pohlo. myslela som na to stále... v škole, doma, pri jedení, v sprche, pri zaspávaní, pri rozhovore s niekým, stále, stále.. strach čo mi to vlastne je.. googlenie.. pozorovanie samej seba.. k tomu hrdlu sa mi začali pridružovať aj iné veci, kopec rôznych fyzických pocitov - niekde ma niečo bolelo, niekde niečo tlačilo, niečo zavadzovalo, skúmala som, čo sa mi kde zväčší, čo ma kde tlačí.. neustále som googlila a jasné, že google mi vyhadzoval aj strašidelné diagnózy typu rakovina... hnusné obdobie... ale vieš čo.. ja som si povedala A DOSŤ!.. všetko je to len v hlave.. snažila som si zamestnať myseľ, .. čítať knihy, počúvať hudbu, spievať si, cvičiť, stále byť s niekým.. a časom to začínalo všetko odznievať.. moje pocity - fyzické, aj psychické... áno, doteraz (väčšinou keď mám stresujúcejšie obdobie) mi začne niečo zavadzať v krku, ale snažím sa znova do toho neupadnúť. poviem si "to je len v hlave, nerieš to" a znova zamestnám svoju myseľ niečím iným. zakázala som si googliť príznaky... a začala som viac myslieť sama na seba - viac sa rozmaznávať, viac relaxovať, ... atď... takže viem o čom píšeš a ver mi, dá sa toho zbaviť.. niekomu sa to podarí samému, niekto potrebuje psychológa. ale to nie je vôbec hanba. skôr je to odvaha zobrať sa tam a konečne začať riešiť svoj problém... takže neváhaj a pracuj na tom, či sama alebo s pomocou, ale povedz si aj ty "dosť!" a hlavne niečo rob.. držím palce
.tak isto.uz vobec nedokazem odpocivat.