Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nepoznám riešenie môjho problému

Príspevok v téme: Nepoznám riešenie môjho problému
Dakujemm

Takze kde zacat. Mam 21 rokov a som v strasnych problemoch. Nikdy to nebolo idealne, vzdy som mala rozne uzkosti ktore presli do panickych atakov atd, ale teraz je to uz neznesitelne. Neviem sa uvolnit, citim si neustale hrcu v hrdle - stale musim prehltat, stale mi tam nieco zavadzia a skriabe - viem ze je to psychika pretoze ked na to prestanem mysliet nic mi v hrdle nezavadzia. A prave to je ten problem, pretoze ked na to myslim, tak mam s tym problem, tento pocit ma privadza do sialenstva a tym padom na to neviem prestat mysliet. myslim na to 24 hodin, stale..v skole...doma...hocikedy, niekedy sa na to aj budim az pokial nepadnem od vycerpania vtedy mozno mam taky utlm ze nejaku hodinu ma napadnu aj ine myslienky. Okrem toho to nemam tak len s hrdlom, ale s hociktorou castou tela, nohy, chrbat atd... skratka bolesti a neznesitelne stavy vzdy na tu cast tela na ktoru sa sustredim..cim viac sa snazim na to prestat mysliet tym je to horsie. myslienka, ze takto budem zit cely zivot - v bolestiach a vtychto stavoch tak vidim riesenie jedine v samovrazde. Preto vas prosim ak niektoo z vas po precitatni mojho problemy vidi aj nejake ine riesenie alebo pozna niekto kto si niecim podobnym presiel ani nevie ako mu budem vdacna za radu ....
....zachvaty uzkosti a paniky mam aj pri predstave ze sa zabijem lebo si myslim ze to nedokazem, alebo skoncim na cely zivot v psychiatrickej licebni na liekoch a kedze mam problem aky mam tak to musia byt sakra silne lieky, takze o sebe mozno ani nebudem vediet...fakt uprimne- neviem co mam robit

Dakujemm

Ale ano je. Dnes som si uz takmer polamala kosti a ja uz nevladzem. Chcem nech to prestane. Prosim, nech to uz skonci. Na nicom inom mi uz nezalezi, len nech to nekonecne utrpenie uz prestane. Ak nie tak sa asi zblaznim alebo zabijem, nevidim jedinu moznost ako by sa to dalo vyriesit

Andy228

Dakujemm, nikdy nie je neskoro, nevzdavaj sa. Mala som rovnake problemy a mozno este horsie, co sa tyka panickej a uzkostnej poruchy. Dam ti radu: ak si uz nevies pomoct sama, ubija ta to a nevies ci mas robit, najdi si psychologa a psychiatra. Psycholog ti pomoze zvladat tie neprijemne stavy a nauci ta dychacim technikam ktore vazne pomahaju. Psychiater ti nasadi lieky ktore ti pomozu dostat sa z toho rychlejsie. Neber ziadne benzodiazepiny, iba antidepresiva. Mne to velmi pomohlo, dobre som sa zacala citit mesiac po nasadeni liekov... teraz je uz tomu rok a ja pomaly vysadzujem a citim sa super. Ak by si chcela viac informacii kludne sa pytaj, rada ti pomozem. Drz sa a vela stastia! Zvladnes to

Benedick50

Môj otec to dokázal som na to patrične hrdý no ja som nedokázal ani upratovať záchody...tak to ma neteší a z predstavou že budem pedofílom zameraným na maloletých chlapcov to je rovno cesta do pekla nemám prácu už zo štyroch ma vyrazili nosím dioptrie škúlim výzor mám bravčový vyzerám ako idiot preto ma nikdy nikto nechcel ani nebude chcieť.Črevá mám znité komplet hlavu mám chorú stačí sa na mňa pozrieť každý vie že som idiot zbytočný čo už len dožíva.Raz som pojedol šalené huby a odvtedy som total na hlavu.Chcem byť dôležitý ale viem že som len úbožiak ktorý nikdy nič nedokázal a nikdy to ani nezmení.Taký fuckermother jebnutý po svojej materi to sa totiž dedí.

Cliattsi

zareagujem este na toto:
"Okrem toho mam presne take stavy ako si popisal, proste stale som akoby v inom svete. Neustale. Pomahalo mi to kym som nemala tieto problemy, ale dost som kaslala na seba, na svoj zivot. Bol to akoby taky unik z reality, mam s tym asi prestat vsak? To je tiez taka akoby zavislost.
.....da sa z toho dostat pracou na svojej mysli do urč miery. U mna sa intenzita tychto snov znizila do urč. miery po rokoch. Ale je možné, že ti s tym odbornici neporadia.
Asi budeš tiež taký uzavretý človek ako ja. Keď ideš napr. spať a otravuje ťa to (snenie), tak si povedz: "Teraz idem spať" Zavri oči. A zase ti bude tvoja myseľ posúvať tie scenáre.

......a to,.čo máš urobiť, je.voľne dýchať.

Keď snívaš, alebo myslíš na tieto svoje nepríjemné pocity hrôzy....toto som ti ešte nespomenul-pozri sa na seba ako dýchaš. Mala by si zbadať na sebe, ŽE SA TI ZASTAVUJE DYCH. JE TAK? PORIADNE SA NA SEBA POZRI. A vtedy sú úzkosti.
Ak to tak je- mám jeden skvelý recept a využíva sa aj v psychológii - Aplikovaná relaxácia. Je to práca s dychom. Dúfam, že ťa to tvoj terapeut naučí. Je to základ.

A čo sa týka tej očistnej kúry. nemusíš sa toho báť. Ak to absolvuješ, zníži ti to intenzitu tvojich myšlienok a nebudeš sa nimi toľko zaoberať a budeš viac v pohode. A zaznamenáš aj zníženie scenárov z toho snívania cez deň.

A čo sa týka doplnkov je vhodné aj magnezium+B6
Ahoj. Nech sa darí.

kafe

:) ked si dokážeš ubližovať, malo by to fungovať aj opačne, nie? Súhlasím s tým, že teraz, momentálne to nedokážeš, na to treba zopár krokov aby si sa "otočila", nejde to lusknutím prsta. Ale tú schpnosť MÁŠ. Nevyužívaš ju, nevieš ju využívať, nosíš so sebou perfektný mobil s kamerou, foťákom, 200 voľnými minútami do všetkých sietí, voľným pripojením na net... a nič.

S tým by ti mal poradiť dobrý psychológ - naučiť, ako odkloniť vtieravé myšlienky. Aj psychiatričky sa to spýtaj. Držím päste. Ak sa tvoj stav zo zlého, zhoršil a je neznesiteľný, znamená to, že sa dá aj zlepšiť.

Možno úplne mimo tému, ale počúvam túto audio knihu: www.youtube.com
Vypočuj si aspoň 10 minút od 1h:30min, prípadne kľudne aj celú knihu.

Dakujemm

a este som chcela dodat, ze v skole je to dost zle lebo tam musim sediet a pocuvat niekolko hodin a nemam ziadne rozptylenie, stale sa na to sustredim ... nevedeli by ste mi dat nejake rady? vacsinou si zapamatam co sa uci a pod, ale neviem zaroven prestat mysliet na tie myslienky

Dakujemm

Cliattsi
Ano, kreslenie vyfarbovanie mi jeden cas pomahalo zabudnut na tie myslienky. Niekedy som v takom stave ze zabudnem pri urcitej cinnosti, ale su to vacsinou take cinnosti kde sa musim kompetne sustredit na to co robim a nemam cas premyslat.
Problem je to, ze toto spravanie trva uz dost dlho, takze to robim ako si napisal niekedy automaticky. Hlavny problem je ten ze sa bojim ze si nejako ublizim a aj tej bolesti, keby to boli len myslienky ktore sposobuju uzkost nic ine by mi nehrozilo, ale takto mam pocit ze na tom velmi zalezi a tak na to musim mysliet skoro stale.
A na buduci tyzden som objednana k psychiatricke.
Okrem toho mam presne take stavy ako si popisal, proste stale som akoby v inom svete. Neustale. Pomahalo mi to kym som nemala tieto problemy, ale dost som kaslala na seba, na svoj zivot. Bol to akoby taky unik z reality, mam s tym asi prestat vsak? To je tiez taka akoby zavislost.

kafe
dakujem, skusim to . pocuvala som uz aj meditacie a pod, ale mam velky problem zo sustredenim...uvidim ako mi to pojde.
Dokazem pripustit ze ludia maju schopnost liecit svoje telo ale nie som si ista ci tu schopnost mam aj ja. Ak ano, tak teraz v tejto chvili to zrejme nedokazem.

Dakujem vam

kafe

tiež by ti mohlo pomôcť niečo od Honzu Hnízdila, venuje sa celostnej medicíne, ale konkrétne na úzkosť som nič nenašla. Tak sa v tom poprehrabávaj sama. www.youtube.com

kafe

daj si slúchatka na uši a počúvaj: www.youtube.com
Ak to dokázalo na chvíľu odpútať tvoju pozornosť, počúvaj to tak často ako sa len dá. Tiež som kdesi čítala že na úzkosť a depresiu sú dobré theta vlny. Vyhľadaj si nejaké na YT, ktoré sa ti dobre počúvajú.
Ďalšie typy na sledovaniei:
www.youtube.com
dážď www.youtube.com
more www.youtube.com

Potrebuješ trénovať. Trénovať sa v odpútavaní pozornosti iným smerom. Tak ako si teraz nastavená strachom a úzkosťami na sebaubližovanie, tak je možné sa "preladiť" na uzdravenie. Ale tú myseľ treba trénovať, nastaviť. Dokážeš pripustiť možnosť, že tak ako si teraz schopná si ubližovať, si schopná aj svoje telo liečiť?