Silné depresie - Pomoc

Príspevok v téme: Silné depresie - Pomoc
depka123

Dobrý deň. Mám diagnostikovanú PP a mávam aj depresie už 5 rokov. V poslednom čase zosilneli až tak, že nechodím do školy. Mám z nej extrémny strach. Vôbec to nie je o tom, že by sa mi nechcelo chodiť, učím sa celkom dobre, ale proste mám strach. Už mám vyše 50 neospravedlnených hodín a hoci si uvedomujem, že ma môžu vyhodiť, jednoducho tam nepôjdem.
Večer si normálne hovorím, že pôjdem a ráno chytím paniku, dostanem taký strach, že ho nemôžem ovládnuť. Zaseknem sa a nepôjdem.
Neviem, čo mám robiť, som zúfalá. Hľadám riešenia, ako sa len dá, ale nič nepomáha. Ten strach je taký silný, že ma hravo ovláda.

Alis91

Depka 123, Ja som trpela nejaky cas na silne uzkostne stavy. A viem co by ti pomohlo skvor kto. Len rada by som ti to poslala cez e-mail. Je to moj pribeh co som napisala. Ak chces mi napis na moj e-mail a.adamicova@gmail.com

depka123

Gima - To je síce fajn, ale bývam na dedine, takže mám smolu. No ja som chcela vyriešiť ten môj problém, nie tipy, kde mám počas školy chodiť.
Inak, mám knihy, ktoré si chcem prečítať, ale neviem kam mám ísť (okrem knižnice), aby som si ich v kľude prečítala, bez toho, aby ma niekto otravoval s tým, prečo nie som v škole.

Gima

Skus robit to, čo ta baví, ked škola je out. Niečo čo odputa tvoju pozornosť na pochmurne myšlienky a plač. Určite máš, tam kde žiješ, neake možnosti. Mna napriklad zaujali novinove stanky a knihkupectva. Tak ked sa mi nechcelo do školy, tak som vedela, ako využiť čas. Je to stokrat lepšie ako sa lutovať. Jednoducho tých ludí, ktorých nemáš rada, alebo sa ti vysmievajú, tých ignoruj a nájdi si niečo iné, na travenie volného času. Taktiež v obchodných centrách mávali kedysi sluchadlá s hudbou. Tak to bol super den mimo školu.
Depresie uzko súvisia aj s telesnou fyzičkou. Ja to poznám. Pred rokom som sa dala na rehabilitačne plávanie. Taky maly bazenik, kde môžem cvičiť aj relaxovať v bublinkovom kupeli. Takisto som chodila nepravidelne do fitka tu blizo domu. Takže suma sumárum, začni športovať a hned zmeniš myslenie.

depka123

Takže problém ešte stále pretrváva. Ide už do tuhého a ja sa neviem pohnúť z miesta. Je to také vážne, že si sama neviem pomôcť. Neviem sa sama donútiť. Rodičia to neberú príliš vážne, len sa nad tým pousmejú a povedia, že nech tam proste idem. No nejde to. Nedá sa to hodiť za hlavu a proste tam ísť. Dostanem panický záchvat a jediné, na čo sa zmôžu, je krik. Lenže oni to nezažívajú, nevedia, aký je to hrozný pocit, pocit, keď so sebou neviete pohnúť. Veľmi chcete, ale neviete. Samú seba nemôžem ovládať. Nikoho iného nemám, kto by mi pomohol, povzbudil ma. Každý deň plačem, zo seba. Mám chuť si niečo urobiť. Ublížiť si. Dať si trest za to, čo robím.
Som zúfalá.

depka123

ctrl - Depresie mávam, nepopísala som tu všetko, len časť mojích psych. problémov, ktoré potrebujem riešiť ihneď. Nechcem tu o sebe popisovať všetko, no keby si ma poznal/a, povedal/a by si, že sa čoskoro zosypem.

Mám doma Lexaurin, ktorý som mala brať asi pred dvoma rokmi (nebrala som). No lieky do seba pchať nemienim. Viem, že Lexaurin je návykový, preto ho nechcem brať. To by som mysela byť vo fakt v pekelne zúfalej situácii.

Chodiť školy sa musím prinútiť sama, toho som si vedomá, ale problém je, že sa neviem prinútiť. Stále zlyhám a už ma to fakt štve.

ctrl

To čo popisuješ to nie sú žiadne depresie ale úzkosti. Výborná psychologička a zároveň liečiteľka čo sa týmto zaoberá je Albertová v Bratislave. Skús ju vyhľadať určite ti pomôže. To že nechodíš do školy tak tým to nevyriešiš. Začni konať. Psychiater ťa napchá chémiou ale ked to prestaneš brať tak budeš mať zase absťáky. Radšej sa tomu vyhnúť. Mnohý z nás čo chodíme na toto fórum sme si tým prešli.

Cliattsi

Ešte som zabudol jednu vec - to rozdevené semeno by sa.malo čo najskôj zapiť vodou,.lebo na vzduchu oxiduje a.menia sa jeho vlastnosti. Jednoducho,.aby ti to dlho nestálo.

Kaido

tomas12345
Si normalny? Co je jtu radis taky chemicky oblbovak tazku drogu? Ze po case ho prestane uzivat :D:D... Hej alebo po case bude davat 3 tabletky denne a nebude vedet bez toho fungovat. To nech si radsej zahuli travu a bude to stale 1000x lepsi dopad, aj ked to je samozrejme hlupost.