caute ludia... mam tyzden po rande z ktorého som velmi sklamany...pisal som si dlsie s jednou babou vsetko sa zdalo byt fajn zacinal som citit nieco viac.... az dokial sme si nedohodli v piatok rande... a ona vyzerala uplne inac ako na fotkách.... mlada baba a ma nadvahu. ja teraz neviem ako jej mam vysvetlit ze som si ju predstavoval uplne inak... keby schudla bola by inak pekna.... len ako jej to slusne povedat?
na rande mi dosla uplne ina ako som cakall
Ja zakladatela uplne chapem. Ved sme len ludia. Kazdy mame svoj typ ci chceme alebo nechceme. Kazdemu sa paci nieco iné. Tak ako niekomu sa pacia ja neviem tulipány tak pre niekoho su skarede.
Kazdy ma svoj vysneny typ aspon co sa tyka postavy a vlasov. To ze chce chudé duevca neznamena ze musi vyzerat ako modelka. Staci byt len nirmálne chudá. A niekto zas chce baculky a o chudú nema ani zaujem. Co ak je zakladatej vychudnutý, ona plnsia a napr pri sexe by ho "rozpucila". Za to ho neodsudzujte. Zial po vacsine si za to moze tá baba. Oba davala fotky aké davala. Pri zoznamovaní sa ma bezne pytaju kolko mam cm a kg a vzdy poviem narovinu pravdu nech niesu potom sklamani. Podla mna by si k nej mal byt uprimny. Povedat jej jasne ze je pre teba tucná. Mkzni to dievca tak nakopne, ze so sebou zacne nieco robit a bude mat postavu ako lusk. Aj mne sa vysmievali ze som skareda. Potom som si vyzehlila vlasy, namalovala sa, usmiala, dala lepsie oblecko a hned bolo dobre.
Ano vzdy je to o vzhlade. Ten je na prvom mieste. Pretoze je to to prvé co uvidis. Ked sa ti vzhladovo nepaci tak to aky je vo vnutri ta uz nebude nejak zaujimat.
Zeny chcu vacsinou takych tych chalanov ktori su svalnati, spravaju sa ako najvacsi frajeri atd.
A muzi zase chcu tie selfickove prsnaté baby ale taku priemernu babu ktora na sebe nema tonu make upu nerobi fotky na fb, sprava sa normalne tak o taku nezakopnu.
Najlepsie je nemat nikoho a mat svatý pokoj. Njc ma nebolelo viacej aki ked sa mi rozpadol vztah. Už nikdy viac.
No a ty si dosiel na to rande, ako namakany svalovec a model s luxusnym BMW?
Ze chces modelku. Pokial si si s nou rozumel a citil si nieco viac, tak predsa par kileciek nemoze byt taka neprekonatelna prekazka.
Keby si tomu dal sancu, mozno zistis, ze je to skvela zena.
Vies, ludia v zivote chudnu a priberaju, opeknievaju aj ospatnievaju, dokonca aj osprostievaju, ale v tvojom pripade mozno raz aj rozum dostanu.
Muzi su velmi malo sebakriticki. To, co vidis v zrkadle, tak take podobne si hladaj. Pokial sa chces cely zivot triast o to, ktory krasavec a bohac ti pretiahne, ci rovno odlaka tvoju modelecku, prosim.
Mne je jedno, ci je clovek chudy, alebo tucny, ale neznasam tieto dnesne, povrchne, prazdne hlupane a hlupakov, ktori pestuju kult tela a hlava prazdna. Nad vsetkych sa nadraduju, ako keby dosiahli v zivote neviem co. Pritom, len nezeru a telo si tyraju, no maju pocit, ze su a budu zdravi.
Som byvala sportovkyna a mozem vam s urcitostou povedat, ze o par rokov vam to telo vsetko zrata. Sport je pre telo stres, diety to iste a stres sposobuje bunkovu smrt a predcasne starnutie. Ano, hybat sa treba, ale skor chodit peso.
Zdrave potraviny dnes neexistuju. Ani zelenina a ovocie nie su zdrave, lebo nie je zdravy vzduch, poda a voda.
Klamete samych seba, ked si myslite, ze robite nieco dobre pre svoje zdravie.
toto je "typ postavy" aký mám aj ja,
Serena Wiliams športovkyna, behá po kurtoch a nemá nožičky ako paličky, takýto typ nikdy nebude ako doska na žehlenie rovná , plochá...
ale ked niekto má na bruchu pneumatiku ako z kombajna a vyhovara sa na "typ" postavy klame samu seba..
- tuk na bruchu je vyzitka životosprávy- papkanie pizze, fastoodov..
to na kupalisku vidieť ked je ženská v plavkách či má svalstvo alebo je ochabnutá,... + "štíhla obezita" - dievčence ktore su naoko štíhle, ked su oblečene v obtiahnutych rifloch, topíku vyzeraju sexy, no ked sa vyzlečú do plaviek otras- lebo sa na nej všetko trasie čo je ochabnutá...
A tuční ludia sa mi nepáčili ani vtedy, ked som bola vyšportovaná a s postavou tip-top. Mám takú nejakú vrodenú averziu k tučnote. Možno som aj preto pribrala, aby som si overila, ako sa z človeka stane tučko. Ked som sama stlstla vôbec som sa nestala voči tučným tolerantnejšia, skôr naopak, protivia sa mi ešte viac. Dokonca na mňa vplývajú aj tak, že ked som napr. v obchode a nakupujem potraviny - a hodím si do vozíka nejakú sladkosť alebo čipsy, ked mi padne zrak na nejakú tučibombu ako som ja, okamžite to z vozíka vyhodím.
Áno, v tom s tebou súhlasím. Aj sa hovorí že guľatejší ludia sú veselejší. A samotná dokonalá krása nikoho šťastným neurobí. Mnohé krásavice majú dokonca úzkosti, depresie, žijú prázdny život. Proti tomu nemožem namietať, lebo je to pravda. Ale to, že niekto má nadváhu preto, lebo sa prejedá, na tom trvám. Zdravé telo má málo tuku, ak je ho priveľa, treba sa nad tým zamyslieť. Ja mám momentálne v sebe nahromadenú zlosť - ale len na seba samu - cítim, že už-už to vybuchne a konečne sa rozkývam. Pamätám sa, ako dobre som sa fyzicky aj psychicky cítila keď som denne cvičila a neprežierala sa. Ak nie si so sebou spokojná alebo ak ti okolie dáva najavo, že by si mohla nejaké to kilo zhodiť, alebo ak sa ti stane taká vec ako tebe - že ťa nechá frajer preto, lebo máš podla neho kilá navyše - tak to predsa človeku na sebavedomí neprídá. A ak nie som zdravo sebavedomá, má to vplyv aj na môj pocit spokojnosti. Je fakt, že každý sme iný, je to aj dobre, inak by sme sa navzájom zunovali, ale človek žije v istom konkrétnom prostredí a podlieha či chce alebo nechce akutálne platným normám. Ak je dnes norma vyšportované pevné telo (nie anorektička), tak tým, ktorý tejto norme zodpovedajú, je ľahšie a cítia sa prirodzene lepšie.
A ja sama som obeťou týchto noriem, pretože sa mi tuční ľudia nepáčia.
tucibomba,ja som pisala,co robim napriklad ja aktivne-plavam 2x do tyzdna 150.minut. Potom fittnes a bicykel.A zacali sme partia chodit spolu tancovat :)) Ty na seba nadavas,urazas samu seba.Vsak cvic,dietuj-proste rob,co ti vyhovuje a robi stastnou.Tak ako nemozu byt len blond ludia s modrymi ocami,tak su aj hnedooki,zelenooki,rysavi,tmavovlasi ludia na svete.Teraz o farbe pleti ani nepisem.Proste ludia su rozni.A kazdemu sa paci ine.Ano,na vyzore zalezi.Ale v mnohych ludoch sa statila obycajna ludskost.A zivotna spokojnost.Ludia maju mozno pekne postavy,krasne tvaricky,maju i vztahy-ale to im na stasti a spojnosti akosi nepridava.Tak vcom je problem u nich?Co s krasnou misou,ked je prazdna? ;-))
A tuční ludia si vôbec neuvedomujú kolko toho za den zožerú. Si spomínam v časoch ked som bola ako prútik - čo nebolo až tak dávno - bola u mňa tri dni kamoška, riadne megero. Predtým som s nou bola párkrát niekde na obede, síce zjedla celú porciu, ale to som tak nesledovala. Vždy ale bojovala s kilami a vždy rozprávala že je to strašné, lebo ona skoro celý deň nič nezje. Potom počas tých troch dní u nás som nevychádzala z údivu. Spráskala raňajky za ktoré by sa nehanbil drevorubač, dopoludnia stále do niečoho zobala, na obed dvojnásobnú porciu a prakticky celý čas až do večere stále niečo požierala. Takto to bolo celé tie tri dni, vtedy som pochopila, že jej kilá, to je len jej nenažranosť. Nevadilo mi to, mala som jej čo ponúknuť, ale videla som, že sa veru nemusí sťažovať na osud alebo štítnu žľazu ako to stále omielala každému. No a teraz som na jej mieste ja. A dôvody nadváhy sú presne rovnaké. Tučniaci naozaj presviedčajú sami seba, že sa 24 hodín postia a tie kilá im tam na bachor a riť napumpuje duch svätý.
A ešte k tej babe na fotke: áno, je tučná, ja má síce ešte viac sadla, ale aj to na fotke je nepekné. Každá trasľavina na tele si pýta tvrdý tréning a diétu.
V poslednom čase si všímam, že ked sa niekde spomenie nadváha hned sú niektorí podráždení a každý, komu sa zbytočné sadlo nepáči je hneď necitlivý primitív. Dovolím si k tomu niečo povedať, lebo si myslím, že mám na to právo aj vzhladom na to, že som sa v posledných dvoch rokoch dosť zaobalila a viem, že schudnúť nie je lahké.
Mne samej sa tuční ludia protivia, nikto ma nebude presviedčat, že za to nemôžu. Ja som pred dvomi rokmi bola na operácii, odvtedy som sa rozožrala, lebo som prestala športovat. Pozerám sa na seba do zrkadla a je mi zo seba zle. Každý deň si hovorím že od zajtra už prestanem žrat, ale vždy mi to vydrží iba pokým nevyhladnem. Nemusíte mi nadávat do kráv, že som krava viem aj ja sama. Predtým som cvičila a dokázala som sa pravidelne stravovat, jedla som sice skoro všetko, ale nie v kuse ako teraz. Tučnota je vždy a za každých okolností len nedostatok disciplíny. Uvedomujem si to a pevne verím, že z tohto uvedomenia sa to konečne prehupne aj do konania. Byť tučná je po všetkých stránkach nevýhoda. V skrini mám plno šiat, ale nič z toho neoblečiem. Nosím stále to isté a nechcem nikam chodiť, pretože mi je trápne. Zdravotnú stránku už ani neriešim. Cítim sa stále unavená, otrávená. Viem čo prežívajú ludia ktorí sú na tom podobne, konečne som pochopila ako asi sa človek stáva velrybou, čo ho k tomu núti, aký scestný program v hlave. Ale to nie je ospravedlnenie. Všetci, ktorí máme nadváhu, sme srabi a blbci. Máme slabú vôlu, jedlo milujeme viac než sami seba. Nažerieme sa do prasknutia, a potom plačeme keď stojíme pred skriňou. Vôbec si nezaslúžime súcit, ani ohľady. Tí, ktorí sa na nás pozerajú s dešpektom majú pravdu. Nevyhovárajme sa na netolernaciu okolia. Naprosto si ju zaslúžime. Tí druhí správne tušia, že si za všetko môžeme sami.
phev-ale ja som hned v prvom komente pisala,ze viem,ze nie som stihla :) Nehram sa na stihlu,ale viem,ze tsti ludia vyzeraju inak.Ja som baculka.A sportujem pravidelne.Som spokojna so svojim vyzorom.Nosim velkost oblecenia 40-42.A este nieco.Mam aj vacsie gule ako ty :)) Lebo ty svoju postavu ani neukazes,len hodnotis a kritizujes inych.A pritom za monitorom mozes byt spatna,tlsta opica :)