Ako vydržať nejesť?

Príspevok v téme: Ako vydržať nejesť?
Avocado2

Ahojte ak je tu nejaké skúsene dievča ktoré vie ako perfektne chudnúť. Chcem schudnúť asi tak 10kg. Mám 50kg. Budem mat 14 a mám veľké brucho,stehná ,boky všetko. A ako mám za seba povedať dievčatá ktoré sú anorektičky vyzerajú dobre. Lenže ja neviem ako chudnúť zakaždým ako vidím nejaké jedno neodolam a začnem jesť. Budem rada kedy by sme si dávali rady ako chudnúť . Potom poviem aj fb... zatiaľ sa majte .

Bibianap

Natalia - dost si protirecis. Najprv pises, ze je jedno, kolkokrat denne clovek je, ak cely denny prijem sa zmesti do istej kalorickej hodnoty a potom tvrdis, ze jest 5x denne je nezdrave?

Nezdrave je akurat tak mnozstvo (prilis vela, prilis malo) alebo druh stravy (fast foody, strava bez potrebnych zivin..). Sa tu hadate, ci je lepsie jest 5 alebo 3x za den ako male deti.. Kazdy to ma inak a ti tucni ludia, ktori sa stazuju? Z osobnych skusenosti viem, ze taky clovek sa prejedat nemusi, ale pije presladene napoje (cista voda neexistuje), alkohol, semtam nejaka sladkost (niekedy mozno aj 3x denne miesto normalneho jedla).. pohyb nula bodov... no a ono sa to potom nazbiera. Ved si pozrite niekedy tie energeticke hodnoty na etiketach, hned pochopite.

swistica

Ja si myslim, ze hladovanie zdrave nie je. Uz len to, ze ak sme hladni, viac v obchode nakupime, viac potom zjeme. Davat priklad pravekych ludi, ze ved tiez nejedli casto, nie je prave najlepsie. Jednak ich hladovka nebola dobrovolna a jednak sa dozivali mozno 30 - 40 r.. Po hladovani nastupuje jojo efekt.Telo sa boji, ze bude zase hladovat, tak uklada zasoby. Niekde som citala, ze pri hladovke sa vylucuje rastovy hormon, ktory sposobuje rast koncovych casti tela atd.
Ja sa tu hadat nebudem. Zase vedecke studie o vyzive nemam cas citat, no prezentovat tu jedlo 3x denne ako univerzalny fakt platny a prospesny pre vsetkych nie je ok. Treba brat do uvahy vek, zdravotny stav, to ci clovek cvici, fyzicka aktivita atd. Ak to vyhovuje pouzivatelovi dobreuz, no nevyhovuje to väcsine dalsich ludi, ktori z takehoto stravovania tlstnu, tiez nieco napoveda.

Natali lia

Ja súhlasím s dobreuz čítala som knihu od vlada zlatosa a tam bolo vysvetlené aké výhody má hladovka. A kľudne môže človek jesť aj dvakrát za deň a nebude priberať ako tu písali niektorí nižšie. Kedy konečne pochopíte že telu je jedno kedy a koľkokrát za deň jete. Ide o kalórie. Tie kolegyne čo jedia dvakrát alebo trikrát za deň a majú 100 kg či ako tu písala slečna podomnou, tak zrejme jedia veľmi veľké porcie trikrát za deň a nemajú pohyb preto priberaju a nie kvôli tomu že nejedia 5 krát za deň..A dokonca aj Bukovský je trikrát za deň a sám povedal že 5 jedál denne nie je zdravé. Takže tak.

Nutric

Ty nechapes, co sa ti snazim vysvetlit. Do temy o hladovani pises, ze aj hlad je prospesny. Co myslis, ako to pochopia tie ich hlavicky?! ...
Mne okolo stravovania vysvetlovat nic nemusis. :) Dost sa nechapeme. Ked si dospely clovek, rob si, co chces. Dieta a adolescent vo vyvine nema co hladovat. Staci dostatok pohybu a potrebnych zivin na prosperitu.