Caj na ocistenie hrubeho creva

Príspevok v téme: Caj na ocistenie hrubeho creva
Zuzka52

Dobry den, prosim vas ak by ste mi vedeli poradit, aky caje alebo byliny pomahaju na ocistenie hrubeho creva? Lebo mam v poslednej dobe dost problematicku plet, vsade sama vyrazka a som vo veku kedy by uz vyrazky mali byt davno prec. Mam s tym problem stale uz cez pubertu som bola sama vyrazka, ale mam pocit ze teraz sa to zhorsuje. Cez leto nic, ale teraz na jesen a zimu je to hrozne. Od kamosky co sa do tohto viac vyzna som sa dozvedela ze to moze byt problem s travenim - zaludok, kyseliny atd. Ale vraj aj z hrubeho creva. Nasla som si par clankov na to kedy zacat s detoxikaciou hrub. c. a vsetky body sedeli na mna okrem stolice. Tak by som to chcela riesit radsej bylinkami alebo cajom, nechcem hned rozne tabletky brat. Dakujem vopred za pomoc

Zuzka52

Kycera : dakujem za radu, ale ako ho mam uz zmenit? Ja som doteraz jedla stale tak ako som uz rozpisala nizsie, a tie vyrazky su sezonne(objavia sa iba na jesen zimu, na jar hned zmiznu a to iste cez leto).

Zuzka52

tee : haha velmi som sa zasmiala....ja som napisala ze nic taketo prave nechcem, a ani tabletky..

WHISPER : ja zeleny caj nemozem stale lebo potom mam prave problem so zapchou..dr. mi povedala ze zeleny strasne odvodnuje a urcite by sa nemal pit v takom mnozstve ako udavas ze ho pijes ty..zeleny detoxikuje a nemal by sa pit pravidelne niekolko salok denne. Iba som pocula ze zeleny caj piju hlavne ludia co chcu rapidne schudnut aj 4-5 salok denne ale to uz je extrem..vtedy by sa malo dvojnasobok vody vypit.
Proste mne bol zeleny caj odporucany iba v mensich davkach ale tiez som ho pila kazdy den aj 2 salky no potom som mala tento problem a dr. mi to kazala obmedzit tak preto takto.

WHlSPER

waw... píšeš že piješ zelený čaj pravidelne a napíšeš že 3x do tyždna, tie čaje treba kazdy den, ja som teraz prestala opäť piť kávu a pijem už tyžden zeleny čaj +pol citronu si vyžmykam, si večer pred spanim uvarim do 7dcl pohara, rano hned po zobudeni vypijem a už som to vypila všetko za hodinu..

žihlavový sa pije 2 tyždne vkuse a potom tyžden pauza, kedze netreba prehánať..
má mierne laxativne učinky-čiže prečisťuje hrube črevo... ale to musíš vypiť viac ako 2-3 šalky za den..
ja už som odolná, že si uvarim 1,5L za den to vypijem a nič...

Kycera

Ako Ti napísala Wisper, žiaden "čarovný čajík" Ti hrubé črevo nevyčistí! Okrem toho jeden druh čaju nemôžeš piť bez prestávky. Sú rôzne spôsoby ako ho vyčistiť, jeden z nich Ti tu napísal Tee. Aj fa NaturalSwiss ponúka k tomu určené prípravky.
Na zlepšenie pleti Ti pomôže zmena jedálnička, už spomínaný žihľavový čaj,...

tee

no pitie čaju asi nepomôže, ale skús si spraviť klystír a aký čaj použiješ je len na tebe :D hoci zvolil by som asi bylinné(pekne vonia) alebo ovocné po nich budeš mať sladkú r1ť :D určite nepouži zelený alebo čierny !

WHlSPER

tak potom žihlavový čaj je super na čistenie krvi... a všeobecne, sice je už mimo sezonu, ja si zbieram a suším... ale v obchodoch majú,..
zelený čaj,..

Zuzka52

WHISPER : Nejem vyprazane...to mozno 2x za mesiac a niekedy ani to nie..no urcite sa toho neprejedam. Co sa tyka zeleniny a strukovin toho jem dostatok, ovocie tiez, snazim sa jest co najmenej mliecnych vyrobkov, maso jem-ale len kuracie a to bez nejakych tazkych priloh. Taktiez aj zemiaky sa snazim obmedzovat. Vlocky jedavam casto na ranajky a niekedy aj na olovrant. Myslim si, ze tie bylinky by mohli pomoct(nevravim o jednom cajiku, ale o dlhsom uzivani), len som nenasla tu vhodnu, ktora by naozaj pomohla, lebo co som zistila tak tie, ktore by mohli pomoct tak to si vecsinou zmesy, ktore su urcene okrem criev aj na ine problemy...ja by som chcela nieco presne na to detoxikovanie a skludnenie hrub. creva. Preto sa tu pytam :) ale dakujem za radu

WHlSPER

na to žiaden čarovný čajík nepomože, ked a nezamyslíš nad svojou životosprávou,... aké je tvoje stravovanie???
mastne vypražané ťažke jedlá každy den, sladkosti,..atd...??

hrube črevo sa očistí vločkami - vločky s mliekom, s jogurtom.. je tam toho.. do polievky zeleninovej dať vločky za hrsť, dve, zaroven polievku zahustia (ja pridávam)...

treba jesť vela zeleniny, prípadne prejsť na vegetariansku stravu a mäso zriedka, 1x za tyzden...

tiež strukoviny jesť..

ja s pletou problemy nemám...