Zaostavanie za ostatnymi/pochybnosti o sebe

Príspevok v téme: Zaostavanie za ostatnymi/pochybnosti o sebe
lobogo

Ahojte,

posledne dlhsie obdobie mam pocit, ze zacinam dost zaostavat za ostatnymi v roznych cinnostiach (ci uz osobnostne, skola, praca,...), a tak logicky zacinam o svojich schopnostiach pochybovat, co mi teda moc neprospieva. Mam tym namysli napr., ze v skole v ramci oboru riesime napriklad urcity projekt v time ludi a skutocne sa tam citim ako piate koleso na voze. Su to velmi sikovni ludia a proste vidim, ze znalostami, analytickym myslenim v danej oblasti za nimi nestiham, hoci som podla mna na pripravu venoval pocas studia dost casu. Nejedna sa, samozrejme, len o problem v ramci tohto timu, vnimam to aj vo vztahu k ostatnym studentom z oboru, akoby proste moje vedomosti nedosahovali tej urovne, co by uz dosahovat mali, hoci sa tomu fakt venujem. Ocakaval by som proste od seba daleko lepsie vykony a nemyslim si, ze vyzadujem nieco vela, len adekvatny vysledok. Takisto aj nieco podobne v praci. A tym padom sa mi to postupne, pravdaze, prelieva aj do osobneho zivota, kde si zacinam klast otazky typu: Preco by mala buduca partnerka travit cas prave so mnou ? Co jej dokazem ponuknut viac/lepsie oproti ostatnym ? A tym zacinam pochybovat o sebe, lebo viem, ze nie som napr. technicky zrucny, ani top 5 najsexy chlap sveta, viem, ze ani v ramci mojho posobenia nijako nevynikam apod. Celkovo myslim, ze ma toto uvazovanie a aj ten fakt, ze najskor to je aj realita, deprimuje a viem, ze ma obmedzuje ci uz v kariere alebo aj v sukromi. Verim, ze som to napisal dostatocne pochopitelne :).

Preto moja otazka znie: Mate skusenosti s podobnymi situaciami aj vy a ako ich riesite ? Resp. ako sa snazite s podobnymi pochybnostami vyrovnat ?

Dakujem.

Azzaz

Stop it man! Prestan sa prosimta porovnavat, je to to najhorsie co mozes pre seba robit, a pritom to vobec nie je fer voci tebe. Kazdy sme iny, kazdy sme mali v zivote ine prekazky a teda kazdy nemozme byt na tom rovnako. Zameraj sa na pozitiva, negativa neries. Ono je to tazke, sam viem o tom, prezivam nieco podobne v dost velkej miere.

Kycera

Ak sa presedláš z fantázie (obor - rozprávková bytosť,...) do reality a začneš sa venovať odborom, potom môžeš niečo dosiahnuť. : )

Ute

Vždy to tak bolo, a vždy to tak bude. Nikdy sa to nezmení.
Som si celkom istá, že tieto dve vety nikoho nepotešia. Niektoré veci
(v živote) však je nutné vziať na vedomie.

Apfel5

Poznám takých obecných dilinov pred nedávnom sa vrátili z jabĺk a velký kokot doniesli domov cestou všetko prepili do šunta.No čo môžu ponúknuť takéto trosky.Ibaže by vyjebali tú starú Kurvu Júliu na keršmárskom stole nejaké centy by zarobili degeši hehehe.Arbeit macht frei...hehehe

nnnuuu

Niekedy treba pripustiť, že niekto môže byť aj lepší. Ono sa hovorí, že IQ je vždy rovnaké počas celého života, ale ja si myslím, že tomu tak nie je! Ja som bol kedysi dement, ale potom mi preplo a odvtedy už idem len hore. Môže tomu tak byť nielen teoreticky, ale aj prakticky, lebo blázna je asi vážne ťažko poraziť. Tak Ti prajem, aby sa tak stalo aj Tebe a všetko dobré!