Trpim socialnou fobiou, uzkostami a depresiami. Praca a pracovne prostredie mi prinasa neskutocny stres, psychicke aj fyzicke vycerpanie, ktore ma dohana k samovrazde. Potrebujem vsak peniaze na zivobytie, nech neskoncim pod mostom a mam co jest. Invalidny dochodok mi neuznaju kedze nemam schizofreniu. Uzivam antidepresiva a benzodiazepiny proti uzkosti. Ziadnu dostupnu nestresovu pracu z ktorej sa da vyzit nepoznam. Prosim poradte mi co mam robit ak nedokazem pracovat a nechcem skoncit ako bezdomovec.
Co mam robit ak nedokazem pracovat ale nechcem skoncit ako bezdomovec
Poradili ti tu, riaď sa tými radami aj tými predošlými. A už si si istý(á) že tú schizofréniu nemáš? Možno by si ju aj prijal, aby si dostal ten invalidný dôchodok, ale sú schizofrenici, ktorí riadne pracujú. Tebe asi tá práca nevonia, máš k nej odpor a doma rodičia nie sú asi nadšení, keď ťa musia živiť.
Také hviezdy sa meniť nebudú :D
sociala fobicka 2 - je toho vela, co by som vedel poradit. Uz som to tu asi milionkrat rozpisoval pre kazdeho, co ma moc nebavi
Ked chxes, mozes si zadat klucove slova do vyhladavania na zdravie.sk cliattsi sociala fobia alebo sa pozri sem www.zdravie.sk
Každý prípad je individuálny
Chcel som ti sem dat aj dalsie zaujimave linky, mne to v historii mojich prispevkov, kde som registrivany ukazuje len poslednych asi 30. A to je o ničom. Ale ty to najdes, ak chces
Skus si to najst.
Ale moje zakladne otazky su-si vycerpana? unavena? Hocijaka banalita ta vytoci? Si hanbliva odmalicka? demotivovana? cítis sa o nicom? Odkedy sa tak citis? co sposobilo tvoju soc. fobiu? Zazila si zosmiesnovanie, šikanu? Čo tvoji rodičia, nie sú nähodou takí, že ti len diktujú čo máš robiť a sami ťa nechápu a veľakrát nič poriadne neporadia? Mas depresiu? Ako sa to prejavuje tá SF? ....
Lebo ja vlastne ani neviem, čo ti je a potom neviem,čo ti mám poradiť. Možno tomu ani nebudeš veriť, ale soc. fóbia je komplexna zalezitost :).
Kazdopadne odporucam zhanaj si sama informacie, ked nemienis navstivit odbornika. Velmi ti to moze pomoct.
zensky kolektiv na slovensku je to najhorsie co moze byt... tiez som zboznovala svoju staru pracu no nevydrzala som tam koli intrigam vyslovene som si nasla pracu kde su povacsinou iba muzi a poviem vam ten rozdiel je neuveritelny...chlapi sa stale smeju ked sa nieco stane povedia si vsetko do oci nie za chrbtom a nie tak ze z toho spravia dramu pred sefom....je to neskutocny rozdiel.... na svoju staru robotu v kolektive 5tich zien spominam velmi zle..same naprieky ked som bola na pnke a v takom stave ze som skoncila v nemocnici vraj som si vymyslala a po skonceni pn som prisla cakala ma metrov KOPA papierov nikto ma naschval nezastupil ako hovorim vyslovene mi chceli spravit zle a napriek....slovensky muzi su fajn ale zenske...katastrofa...svoje posrane zivoty rozvody a rozchody si ventiluju v praci na druhych aby si pohladkali svoje posramotene ego ....A ked to tu nejaka taka dobra dusicka cita prosim zmen sa a nerob v praci druhym zle zato ze si sama nestastna :-) ludia okolo teba si to nezasluzia :-)
Neviem ti sice poradit a nemam ani tu chorobu, ale celkom ta chapem.
Robim v praci, kde su skoro same zeny. Zo zaciatku sa to este ako tak dalo, aj sa mi zdalo, ze sme kamosky, ale cim dalej, je to horsie, same ohovarania. Bola som naivka.
Pritom praca, hoci fyzicka, by sa mozno aj dala zvladnut, ale aj tak casto chodim domov unavena a vycerpana. A myslim si, ze ani nie od toho, ze robim fyzicky, ale hlavne z intriganskych zien. Najst tu pracu je tazke, tak co robit?
cliatsi co ti pomohlo ? ja mam tiez silnu socialnu fobiu mam prve zamestnanie od juna po vs hned totalna zmena ludi prostredia...
davas aj peniazky?
Ahoj pismenko 1
Ja mam socm f., mal som depresiu, mam este uzkosti, ale miernejsie. Ako laik sa tymito stavmi zaoberam. Zaoberam sa nimi preto, aby som si pomohol bez doktorov. urobil som aj nejake pokroky. Ak by si chcel pomoc,.mozes mi napisat na mail . cliattsi@azet.sk
Mavam ale (maval som) aj take demotivacne stavy, ked sa mi do nicoho nechce a odkladam veci. Byval som aj unaveny (predpokladam, ze si aj ty). Ale stav sa lepsi.
Rad by som aj stretol podobneho cloveka ako som ja. mozes teda napisat a uvidime.
Nemienim to tu dokolecka kazdemu zvlast odpisovat. Chapem inak tvoje pocity. Zaoberam sa stresom a jeho vplyvom na cloveka.
moja kolegyna v práci cigánočka v detskom domove vyrastala, má depresie sklony k sebapoškodzovaniu a pracuje! snaži sa !
nedokážeš alebo nechceš? resp. nechce sa ti...? -lenivosť!