Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vzťah , kde ON chce svadbu, ONA nie,pomoc

Príspevok v téme: vzťah , kde ON chce svadbu, ONA nie,pomoc
strasnezasnuby

ľudkovia mám fest problém. Hádame sa stále so snúbencom, lebo on chce svadbu hneď bud. leto a ja NIE! Som na to mladá, mám iba 23,5 rokov, on má síce 28. Ale chce sa ženiť!
AJ to zasnúbenie bolo divné. Úplne inak som si to predstavovala, (teraz v auguste na dovolenke pri mori), chcela som to úplne inak, nesplnilo to moje očakávania, dokonca som mala chuť povedať nie. Bolo to celé divné, ako ma žiadal o ruku. Také nijaké, hanbil sa, naťahoval to ako gumu na gatiach, mala som naňho nervy. Vôbec sa mi to nepáčilo:( Strašné nervy mám na to doteraz. Aj prsteň mi kúpil úplne out môj vkus.Strašne to uponáhľal a totálne sa mi to neľúbilo, bez kvetu, so svedkami ma požiadal o ruku, no des. Sme spolu ale 6 rokov. tak sa patrilo zasnúbiť už. No na svadbu máme čas predsa !
Partner chce deti, ja sa cítim veľmi mladá, veď máme čas. Ja nepoznám žiadnu kamošku,čo by sa vydávala hne´d po zásnubách.
Nikoho vlastne nepoznám,kto sa vydával v 24 rokoch, pokiaľ nemusel.
Nemáme ešte vyriešené ani bývanie, ani prácu poriadnu ani deti či chceme a koľko... Ja chcem veľa cestovať, študovať ešte viac, robiť v zahraničí, užívať si, venovať sa sebe, mám slubne našlapnutú karieru aj v oblasti fotomodelingu, chcem sa aj venovať sebe, chodiť na žúry,, chatovačky s kamoškami a kamošmi a nie sa starať doma o deti a o manžela a o dom. Ja vlastne už mám pochybnosti aj či sa vôbec chcem vydávať, keď tak na mňa tlačí. Ale tlačí iba preto, lebo " má na to už vek" podľa známych a jeho rodiny. A že kde si už nájde inú, chodíme spolu od puberty.
Niekedy aj rozmýšľam , kedže je taký vážnejší vzťah prvý umňa, tak či existuje lepší chlap niekde, mám stres z toho celého.vytáča ma, že svadbu by chceli predsa mať obaja narovnako podľa mňa a nie že jeden áno, druhý nie. Veď nech ma pochopí,ja som mu to vysvetlila veľakrát, slušne, nech ma pochopí, ale stále tlačí na pílu. A ešte nevieme kde budeme bývať?Pod mostom? U našich nechce bývať,lebo ich nemá rád, u nich nemáme kde bývať, na vlastné nemáme. Nevieme ani skutočne kde sa akože zložíme po svadbe v ktorom meste.

Napriklad ja by som aj dačo iné vyskúšala, ako Praha, či pri mori nejakú prácu. Strašne po tom túžim. On nechce. Chce zostať tu. Vyčíta mi to ale.
Vôbec nechce ani počuť o tom. On chce tradičnú rodinu mať, do 30 ideťa, oženiť sa, zobrať hypo a do smrti krkľovať v robote za 600 € nič si nedovoliť, mať dve deti, a skončiť na antidepresívach v 40ke zo života. Ja zase chcem niečo iné vidieť, dosiahnuť, dokázať. Som úspešná travel blogerka, a nechcem byť tu na SVK. Ale nemám pochopenia. Veľmi často plačem pre to, že ma nechce chápať. On nie že nevie, ale nechce.
Nie som zástancom tradičného zväzku ani rodiny( ale to takto som sa zmenila až na výške,ale je to už raz tak, kedysi ke´d sme začali spolu chodiť, chcela som rodinu aj vydať sa Atď),ale teraz už netúžim vôbec po tom. ako som zistila, čo je život, aké sú manželstvá, desím sa toho. ja chcem žiť iba tak spolu nadivoko, trebárs pár rokov, potom nejaký civilný sobáš, a inak aj ten chcem absolvovať mimo sr,, niekam ´daleko, napríklad na Seychelloch- už pozerám aj agentúry ktoré to sprostredkúvajú, ale nechce, vraj zbytočné vyhadzovanie peňazí. Ale je to môj sen, odmalička. Tak čo mám robiť? Nechcem byť v živote nešťastná.

Partner ma nepodporuje, nerozumie mi, som z toho sklamaná. Ešte sa ofúča a zdúva. Veď prečo ma tak hrozne náhli do toho? Potom sa mi to aj odnechce. A keď mu poviem svoje argumenty neberie ich do úvahy a vždy vznikne hádka veľká.

Prosím ,ako mu mám slušne vysvetliť, alebo aj neslušne :D že jednoducho nechcem sa vydávať ?prosím Povedzte a poradte, som z neho na sedatifoch momentálne.!
dakujem

Cítim sa ako zahnaná do kúta a znásilnená, Ke´d začne hovoriť o svadbe.

strasnezasnuby

Sunny Queen si jediny clovek, ktory zatial pochopil to,co som prispevkom chcela povedat..vdaka..aspon viem, ze niekto taky existuje..
A uplny suhlas s prvym odsekom, ani nemam co k tomu dodat, do bodky si vystihla,co si myslim aj ja

hehe1

pozri, ak si mu to takto podala a on nechape a opakovane pokusy zlyhavaju, tak sa musis rozhodnut, ci zotrvat v takomto vztahu, pretoze kazdy chcete uplne nieco ine....

strasnezasnuby

neodmietla som ten prsteň, lebo som nechcela kaziť dovolenku a lebo by sa to nehodilo. Nechcela som ho sklamať a rozosutniť. Asi by sme sa tam hned rozišli, kebyže ho odmietnem. Nechcem sa rozchádzať, keby som sa chcela, tak to už urobím, nie?
A viem, že Keď odídem do zahraničia, (inak vadí mi tu aj naša klíma, -
ako silnej alergičke a človeku, čo má astmu ako ja a zadnú nádchu, tak sú mesiace, kedy tu nemôžem ani dýchať a pri mori vždy môžem dýchať) aj preto chcem ísť kade ľahšie. Vziať nohy na plecia, ja tak strašne po tom túžim, že niekedy mám aj také sny a úplne, si myslím,že ak neodídem, tak sa radšej zabijem. Viem, že kolobeh života nezastavím, ale viem, že jedine šťastná a zdravá budem preč. v inej klíme,ako tu. A keď už chcem to aspon vyskúšať, odísť, aspon na pár rokov, ťahám ho so sebou nechce vôbec. Ani o tom neuvažuje,lebo tu má robotu, kde zarobí 800 €, ale vôbec nehľadí na moje potreby. O mojich snoch, vedel od začiatku, že chcem veľa cestovať, pracovať v zahraničí. Si myslel, že z toho vyrastiem, ale nevyrástla som, ba práve moja túžba zosilnela. Ano, možnože to oľutujem, ale verím, že nie. Poznám mnoho kamošiek,čo žijú inde, napríklad uvediem Grécko, USA, Kanada, Austrália, ...a môžem menovať ešte. Nechcem sa tu zahrabať a zahlaniť ako on
On mi nechápe ! Vysvetľujem, slušne, milo, plačlivo, nástojčivo, nijako nepomáha.
Veď ak by sme sa v zahraničí neuchytili alebo by sa nám nepáčilo, tak ved mohol by sa vrátiť, ved je mladý, má ešte čas aj na robotu aj na všetko, ved do 35 ky môže kľudne skúšať ako žiť. Ved nás nič nenáhli, aj tak žiaľ je taký život, že sa poberieme, chorí starí zomrieme, možnože aj mladí. Prečo neskúšať niečo nové iné? Zažiť niečo extrémne. Zoznámila som sa vdaka svojej brandži s ľudmi, čo žijú v zahraničí, a pochvaľujú si...Robila som s nimi rozhovory, zaujalo ma to. Dostala som sa k nim, čo fotia aj svadby aj všetko v zahraničí žije sa tam úplne lajtnejšie,nie ako tu.

Prečo nechápe čo hovorím?prečo ma nepočúva? Nie je také ľahké odísť, viem, ale čo to aspoň nevyskúšať? prečo do riti, zaujíma ma to ,ale z neho nič nedostanem, iba hádku a to, že mi vykričí kadečo, aká som zlá , nezodpovedná. Práveže zodpovednosť je to, že chcem odísť a začať žiť na vlastných nohách.

Mám pokrk toho, dusím sa tu, dusím sa v tom vzťahu, prečo mi nerozumie?Aj tie zásnuby som pretrpela :( Nechcela som to takto, predstavy boli úplne iné.

Mám ťaživé sny, že ak odtiaľto neodídem, skončím na psychiatrii. Mám sny, že žijem inde,tvorím inde ako tu, venujem sa sebe. Tak hrozne ale chcem s ním odísť žiť preč. A nechcem hneď svadbu. Načo mi to je? To by bolo nasilu, vôbec nemám chuť ani pocit, že by som sa mala teraz vydávať.

Poznám asi 4 ženy len v mojom úzkom okolí ,čo sa vydávali v 40 ke a po 40 ke prvýkrát a boli krásne nevesty a nič podľa mňa nezmeškali. Mali nádhernú svadbu a sú šťastní doteraz. A je tomu už 10 rokov.

ďalšia vec, nechcem ani deti. Necítim sa na to byť matkou, a aj pre iné problémy nechcem mať deti.Nikdy som po nich extra netúžila.. najviac ma však dostávajú jeho presladené reči ako híííka nad kočármi, keď ideme po ulici, ako vraví, aké pekné princezné sú v kočároch, mám nervy !!! Vtedy by som ho prizabila.
A ke´d ideme kolo svadobného salónu a on mi vnucuje, nech si už vyberem nejaké šaty, tak mám takú úzkosť, že sa pomaly dusím a úplne mi zviera krk. A keď na to nič nepovie, ofučí sa, oduje sa, a nebaví sa aj dve hodiny. Nasratý je furt, lebo jeho podrbaní kamoši sa ženia už teraz no bože, ja sa asi poskladám.
Nie som tradičné dievča novodobé, žiaľ no..zabijem sa? Ale to vie už roky, tak čo zterazma núti do svadby a do svadobných šiat, aj tak sa nechcem yvdávať tuná v kostole.Mám z toho traumu a z odpytávok,a z hostiny, zo stovky ľudí, z chodníkov, des...Mám zimomriavky.
A keď už začne, že táto sála by bola vhodná na hostinu, tak úplne sa mi rozklepe žalúdok od nervov, lebo vidím, že si veľké gulové robi z mojich slov, že ja ešte svadbu nechcem. Doslova ma tlačí, nech vyslovím nejaký dátum !!! Bože ľudia, ako solídne mu to mám vysvetliť? Máme rozdielne názory,aale prečo pretláča iba ten svoj? Veď sa chová ako....

SunnyQueen

Mesacny princ-divoky a nezavazny zivot?? to ze nechce zatial deti svadbu ale chce sa vzdelavat a cestovat je nezodpovedne?? strasne hlupy a slepy nazor... bohuzial vacsina ludi to takto ma.. skor by som povedala ze rychlo sa vydat a zalozit rodinu je strasne nezodpovedne! ozenit/vydat sa, dom, deti, starat sa o domacnost a pod. nic ine v zivote myslia ze nieje dolezitejsie a potom to takto aj vyzera, zeny a muzi nestastni v manzelstvach, hadky, frustracie, rozvody... clovek by mal robit to kam ho to taha a nie to ako si to spolocnost, rodicia, susedia, atd..vyzaduju. Ved ja som strojcom svojho stastia a nikto iny!!.. ludia co sa snazia prisposobit okoliu a tomu co okolie vyzaduje, chce alebo od nich ocakava, zvycajne z toho ochoreju najprv psychicky a samozrejme sa to odrazi aj na fyzickom zdravi.

Autorke temy zelam vela stastia a myslim ze nemas nad cim uvazovat, jednoznacne za mna rozchod aj ked to bude mozno zo zaciatku tazke kedze ste na seba po tolkych rokoch zvyknuti a pod... no jednoznacne sa k sebe nehodite. Ver ze este stretnes niekoho s kym si absolutne sadnes a budete mat spolocnych minimalne niekolko veci.... lebo z toho co opisujes vidim ze ste spolu asi uz len zo zvyku.. Moj nazor, moj pohlad, AMEN

moj_pohlad

A naco s nim si, ked chces nieco ine ? Ved chod do toho zahranicia, chod tam kde potrebujes ist....co ti v tom brani ? Proste ho opusti a najdi si toho kto ti vyhovuje a toho koho chces.

pavel y

Lenže ty ten cyklus aj tak moc neovplyvníš (na to si malá pani).Zostarneš a zomrieš tak či onak. Rob si čo chceš, my za teba nemožeme rohodnúť, len aby si raz na smrteľnom nemocničnom lôžku neľutovala svoje rozhodnutia...

strasnezasnuby

Ja sa citim mlada na svadbu, mne je jedno, ci sa patri, hodi mat teraz v mojom veku svadbu.
nechcem sa kurv**t u zazobanych panov, to neviem,odkial ste vzali. praveze nie, ale chcem si troska aj uzit zivota, doteraz iba skola, povinnosti, konecne chcem zacat zit.
On bol moj prvy a proste stale mam taky pocit,ze nieco lepsie este moznaze je

Netvrdim, ze niekto aj na svk nemoze byt stastny zo 600 e vyplaty, ale pre mna to nie je. Ja sa v tom nevidim. Svoju buducnost tu nevidim. Ja som mu to uz stokrat vysvetlila, aj ma vsak pozna, vie aky mam nazor na to. Desim sa zivota taketo nnormalneho- skola, praca, svadba, deti, smrt, Tento cyklus sa mi prieci.
Inak si predstavujem zivot aj stastie ako on. To je cele. jemu staci toto tu co je, mne nie. Som narocnejsia. A ja viem,ze tam ked budem prcovat v zahranici budem na tom lepsie, budem stastnejsia a budem aj viac uspesna. Tu sa nevidim v buducnosti.
Partner to vie, ale stale sa iba hada so mnou a nechape ma, ze ja nechcem zodpovednost. Chcem este si uzit troska, ved to je take zle co chcem a hriesne snad ?Na ukamenovanie?
Preco sa o tom nedokazeme pozhovarat ako normalni ludia?Iba na mna tlaci,a da sa mi z toho zvracat, aj tie zasnuby no des.

pavel y

Ja si myslím, že vek 23/24 rokov je na svadbu akurát. Kedysi sa vydavali ženy v 16-19 rokoch. Ale tých 23 rokov je na súčasnú dobu akurát. Kedy sa chceš vydávať ? Ako stará prezretá 35-40 a viac ročná múmia ? Nevesta má byť MLADÁ a pekná. Nie aby bolo v šatách navlečené staré, vymachlené strašidlo s natupírovanými vlasmi. Už ani ty nie si zrovna najmladšia...

Najlepšie by pre tvojho partnera bolo, keby si ho nechala tak. Nezaslúžiš si ho a s takýmto prístupom si nezaslúžiš žiadný vzťah. Asi sa ti zachcelo kurviť a ryžovať na zazobaných solventných pánoch, to je celé...

Mesačný princ

Podľa toho čo píšeš ste strašne rozdielni.
Je to tvoj problém, že chceš kariéru a žiť divoký nezáväzný život bez akejkoľvek zodpovednosti. Že nechceš deti a rodinu ok, ale je potrebné to partnerovi povedať. Ja by som po prečítaní tohto tvojho príspevku zareagoval na teba asi rovnako, ako on.
A zásnuby? To, že sa niečo ,,patrí,, je irelevantné!

Odkiaľ inak vieš, že práca tu na Slovensku za tých 600 eur nebude niekomu stačiť a nebude šťastný??? Prečo máš pocit, že len ty ,,svetová blogerka,, ktorá bude možno niekde pri mori zarábať ťažké peniaze bude šťastná? Ale tak každý máme to šťastie inde. Pre neho je to rodina a milujúca partnerka, pre teba kariéra a sloboda.

Tak si vyber