Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vzťah , kde ON chce svadbu, ONA nie,pomoc

Príspevok v téme: vzťah , kde ON chce svadbu, ONA nie,pomoc
strasnezasnuby

ľudkovia mám fest problém. Hádame sa stále so snúbencom, lebo on chce svadbu hneď bud. leto a ja NIE! Som na to mladá, mám iba 23,5 rokov, on má síce 28. Ale chce sa ženiť!
AJ to zasnúbenie bolo divné. Úplne inak som si to predstavovala, (teraz v auguste na dovolenke pri mori), chcela som to úplne inak, nesplnilo to moje očakávania, dokonca som mala chuť povedať nie. Bolo to celé divné, ako ma žiadal o ruku. Také nijaké, hanbil sa, naťahoval to ako gumu na gatiach, mala som naňho nervy. Vôbec sa mi to nepáčilo:( Strašné nervy mám na to doteraz. Aj prsteň mi kúpil úplne out môj vkus.Strašne to uponáhľal a totálne sa mi to neľúbilo, bez kvetu, so svedkami ma požiadal o ruku, no des. Sme spolu ale 6 rokov. tak sa patrilo zasnúbiť už. No na svadbu máme čas predsa !
Partner chce deti, ja sa cítim veľmi mladá, veď máme čas. Ja nepoznám žiadnu kamošku,čo by sa vydávala hne´d po zásnubách.
Nikoho vlastne nepoznám,kto sa vydával v 24 rokoch, pokiaľ nemusel.
Nemáme ešte vyriešené ani bývanie, ani prácu poriadnu ani deti či chceme a koľko... Ja chcem veľa cestovať, študovať ešte viac, robiť v zahraničí, užívať si, venovať sa sebe, mám slubne našlapnutú karieru aj v oblasti fotomodelingu, chcem sa aj venovať sebe, chodiť na žúry,, chatovačky s kamoškami a kamošmi a nie sa starať doma o deti a o manžela a o dom. Ja vlastne už mám pochybnosti aj či sa vôbec chcem vydávať, keď tak na mňa tlačí. Ale tlačí iba preto, lebo " má na to už vek" podľa známych a jeho rodiny. A že kde si už nájde inú, chodíme spolu od puberty.
Niekedy aj rozmýšľam , kedže je taký vážnejší vzťah prvý umňa, tak či existuje lepší chlap niekde, mám stres z toho celého.vytáča ma, že svadbu by chceli predsa mať obaja narovnako podľa mňa a nie že jeden áno, druhý nie. Veď nech ma pochopí,ja som mu to vysvetlila veľakrát, slušne, nech ma pochopí, ale stále tlačí na pílu. A ešte nevieme kde budeme bývať?Pod mostom? U našich nechce bývať,lebo ich nemá rád, u nich nemáme kde bývať, na vlastné nemáme. Nevieme ani skutočne kde sa akože zložíme po svadbe v ktorom meste.

Napriklad ja by som aj dačo iné vyskúšala, ako Praha, či pri mori nejakú prácu. Strašne po tom túžim. On nechce. Chce zostať tu. Vyčíta mi to ale.
Vôbec nechce ani počuť o tom. On chce tradičnú rodinu mať, do 30 ideťa, oženiť sa, zobrať hypo a do smrti krkľovať v robote za 600 € nič si nedovoliť, mať dve deti, a skončiť na antidepresívach v 40ke zo života. Ja zase chcem niečo iné vidieť, dosiahnuť, dokázať. Som úspešná travel blogerka, a nechcem byť tu na SVK. Ale nemám pochopenia. Veľmi často plačem pre to, že ma nechce chápať. On nie že nevie, ale nechce.
Nie som zástancom tradičného zväzku ani rodiny( ale to takto som sa zmenila až na výške,ale je to už raz tak, kedysi ke´d sme začali spolu chodiť, chcela som rodinu aj vydať sa Atď),ale teraz už netúžim vôbec po tom. ako som zistila, čo je život, aké sú manželstvá, desím sa toho. ja chcem žiť iba tak spolu nadivoko, trebárs pár rokov, potom nejaký civilný sobáš, a inak aj ten chcem absolvovať mimo sr,, niekam ´daleko, napríklad na Seychelloch- už pozerám aj agentúry ktoré to sprostredkúvajú, ale nechce, vraj zbytočné vyhadzovanie peňazí. Ale je to môj sen, odmalička. Tak čo mám robiť? Nechcem byť v živote nešťastná.

Partner ma nepodporuje, nerozumie mi, som z toho sklamaná. Ešte sa ofúča a zdúva. Veď prečo ma tak hrozne náhli do toho? Potom sa mi to aj odnechce. A keď mu poviem svoje argumenty neberie ich do úvahy a vždy vznikne hádka veľká.

Prosím ,ako mu mám slušne vysvetliť, alebo aj neslušne :D že jednoducho nechcem sa vydávať ?prosím Povedzte a poradte, som z neho na sedatifoch momentálne.!
dakujem

Cítim sa ako zahnaná do kúta a znásilnená, Ke´d začne hovoriť o svadbe.

mesacnaprincezna

Mne velmi chyba ten stary dobry zivot kedy ludia nemali facebooky,instagramy nenavstevovali najdrahsie destinacie 3x do roka neobliekali sa do drahych handier nemali drahe handry ale videla zili chodili von neboli take rozdiely.! Ludia si vybrali normalneho partnera ci partnerku ziadneho pristahovalca ani ine etnikum, len slovaka alebo slovenku a potom prisla svadba a deti,. Ludia spolu drzali aj v zlom nie ako dnes,....ja by som bola zato keby vsetky socialne siete zrusili ved su len na neveru a intrigy a zavist medzi ludmi...ja chcem stary zivot krasny ako moje detstvo....

otvorociuz

moj boze si dospela svojpravna osoba tak si to vyries s nim co mame ist vsetci odtialto za nim a povedat mu to? povedz mu ze chces cestovat studovat nechces deti ani svadbu rozidete sa nebudete prvy ani posledny na svete on si najde zenu co chce deti a svadbu a ty budes v 40tke dalsia opustena celebritka,,blogerka,, (boze ako ja nemusim tieto dnesne ..instahviezdy co si pisu vsetky pocity na net lebo nemaju zivot v reale ..) a zivot ide dalej :)

ides

Lepsie je sa definitivne rozist teraz, v poslednej chvili, ked ste este bez papiera... ako sa potom s PAPIEROM dlhe mesiace vlacit po sudoch, rozvadzat, majetkopravne vyporiadanie riesit a kopu, kopu papierovaciek a byrokracie zasratej este kvoli rozvodu riesit a robit si nervy pred rozvodovym konanim, ze ci vas vobec rozvedu alebo nie... Pozerat sa na hajzla, ako ti hadze polena pod nohy, ako sa nedostavi na jedno pojednavanie, na druhe, na tretie, ako si vybavuje falosne potvrdenia o chorobach u lekarov, chlapi vedia byt moc zakerni niekedy v tomto... Asi nemas moc casu na telku, ale pozri si niekedy Sudnu sien... tam je to vo väcsine pripadov o rozvodoch, ide o skutocne pripady, ktore sa uz v minulosti naozaj stali, samozrejme hrane hercami a amaterskymi dobrovolnikmi, ale nieco ti to da. Fakt posledna sanca vziat nohy na plecia a z tohto ocividne nefungujuceho vztahu definitivne vycuvat.

Alessandra99

Zakladatelka temy vrat mu ten prsten a chodte SI kazdy svojou zivotnou cestou. Ved vy SA sebe vobec nehodite. Kazdy chcete nieco ine. Ty sa este Len potrebujes "vyburit" a nie zapustat koreene. Rozchod je jedina zachrana pre vas, lebo toto vase zasnubenie a nasledne manzelstvo su zaciatkom pekla pre oboch. On potrebuje mat pri sebe inu zenu, ty sa venuj svojim zalubam, cestuj. Bud volnaaa. Este nie si pripravena na Tak vaznu vec ako je manzelstvo.

Nedaj sa ucicikat sladkymi recami a nemaj obavi zeby SI SI uz nikoho nenasla.
Rozidte sa

ides

Este nieco: Ten chlap ta ma u riti, neberie ta vazne, nerespektuje ta ako samostatne sa rozhodujucu osobnost, nerespektuje tvoje rozhodnutia a tvoju volu, nechce ta vidiet stastnu. Pripada mi to ako naznak manipulatorstva a od manipulatora a dirigenta a diktatora treba utekat, kade lahsie. Mozno si mysli, ze ked je od teba o dost starsi, tak sa mu akosi prirodzene ponuka rola generala a tebe rola poslusneho malinkeho vojacika - zajacika a taketo spravanie zo strany muza je pre väcsinu zien vaznym a hlavnym dovodom na rozchod. A ked ta chlap neberie vazne uz teraz, kedy ste mladi a mali by ste byt zalubeni a stastni, tak uz ta ale, ze dupom nebude brat vazne, nebude tvoje slova a tvoju volu brat vazne, ked budete starsi, stari. Predstav si situaciu, ze mate deti, deti pocuvaju vas dvoch, o com sa rozpravate, ty mu povies, po com tuzis, on vystruha grimasu, posmesny uskrn ako mat ta v riti, hovor si, co chces, neberiem ta vazne a tvoju tuzbu nesplni. Tvoje deti odpozoruju od neho to jeho "sk*rvene" spravanie a budu sa k tebe spravat rovnako. Nieco im prikazes, napriklad vynes smeti, umy riad a deti vystruhaju posmesny uskrn ako mam ta u riti a tie smeti nevynesu a riad neumyju. Od mileho otecka dostanu totiz priklad, ze takto sa k tebe treba chovat. TOTO CHCES??? Asi, nie, ze?

ides

Ci veris, ci nie, najlepsim riesenim ako pre teba, tak aj pre tvojho frajera bude rozchod. Ani ty nie si zla a ani tvoj chlap nie je zly, ale problem je v tom, ze kazdy z vas je iny a kazdy z vas ma diametralne odlisny pohlad na plany do buducnosti, dokonca uz do blizkej buducnosti a vztah, v ktorom plany do buducnosti nemaju byt aspon z väcsej casti spolocne, nema zmysel dalej natahovat, lebo taketo natahovanie iba predlzuje utrpenie vas oboch, no najmä teba a najlepsie bude sa rozist. Preco rozchod? Pre teba preto, lebo vztah s takymto muzom je pre teba iba brzda, ktora by z teba predcasne urobila "zienku domacu", okolo plienok chodiacu a uplne by to znicilo a udupalo, posliapalo vsetky tvoje plany, ciele, tuzby tykajuce sa buducnosti, ktore sa uz ale nebudu dat zrealizovat v case, ked budes mat ako zena s vidinou splacania hypoteky do 65tich rokov a s kopou uvrestanych, usoplenych a plienkovych deciek na krku. Toto treba 23rocnemu dievcatu? Odpoved je: NIE; NIE A ESTE RAZ NIE!!! Ty si chod za svojimi planmi, za svojimi cielmi a ked jedina BRZDA, ktora ta v tom brzdi, je tvoj chlap, tak ho posli, kade lahsie a ver, ze ako single babe sa ti bude zit lepsie ako s nim, az raz v buducnosti spoznas muza takeho, ktory bude mat pochopenie pre tvoje plany, ciele a aktivity a bude ta v nich podporovat. Preco je rozchod vhodny aj pre tvojho chlapa? Ma uz svoje roky a ked sa teda naozaj chce zenit a jedine, po com tuzi, je mat pri sebe nesebavedomu, neambicioznu a psychicky slabu poslusnucku a dobrucku tutku-putku, ktora nema vlastny nazor, nema plany a ciele a netuzi zarabat peniaze, robit karieru a pracovne sa realizovat, ale tuzi len po jednom - byt vydata za "dirigenta", ktory jej bude rozkazovat a ona jeho ako teliatko vo vsetkom posluchat, ktorej najväcsou tuzbou je cakat na prikazy dirigenta a plnit ich do bodky, motat sa v dvadsiatich troch rokoch okolo dvoch, troch malych zasratych, uvrestanych a usoplenych plienkovych deti a byt odkazana na peniaze od muza zarabajuceho minimalku a splacajuceho hypoteku do 65 - a v tomto vidiet zmysel svojho zivota, tak prosim, nech sa paci, nech si teda hlada taku. A teba nech necha volne dychat, slobodne zit. Ako pisem, ma uz svoje roky, tak teda cim skor sa mu uskutocni to, o co si doposial svojim spravanim sa voci tebe tak velmi koledoval, cize rozchod s tebou, tym skor bude SINGLE - pripraveny hladat taky typ zeny, aky si predstavuje pre seba. Ty takym typom zeny nie si a tebe by manzelstvo s nim prinieslo len utrpenie, ale ziadnu radost. Narodenie dietata zenu nenaplni a stastnou neurobi, prave naopak, nestastnou ju urobi za predpokladu, ze na to nebola vekovo, psychicky, financne a vselijako inac pripravena, ze to nebolo ocakavane a planovane a nebola tam z jej strany tuzba. Nerob zo seba masochistku a nenic si zivot a najkrajsie roky svojho zivota, dupni nohou, zavel ROZCHOD!!!, zbal kufre a odprac sa tesne po rozchode aspon na take dva tyzdne niekam na Tenerife, nech ani nevie milostivy, kde si a co robis :) a prestan sa mu ozyvat, aby pochopil, ze ten rozchod si naozaj myslela vazne a nech sa uz nepokusa ziskat ta spät. Cestuj, studuj, pis aj nadelej blogy, rob, co ta bavi a zaroven ti to financne vynasa, tes sa financnej sebestacnosti a nezavislosti od chlapa, vzdelavaj sa, UC SA JAZYKY :) A tocenie sa okolo zasratych plienok a uvrestanych deciek? Na take nieco mas, moja zlata, casu este habadej!!! Naozaj. Prve decko staci v 35. Lebo nakolko je cestovanie tvoje velke hobby a tvoja vasen, tak veru akonahle pridu deti, toto je uz definitivne stratene. Preto je najlepsie porod prveho decka co najviac oddialit, ako sa len da. Aby si, ked uz budes zit "tazku etapu zivota plnu uvrestanych plienkovych deciek", mohla aspon len na vela pekneho a dobreho tykajuceho sa tvojej mladosti SPOMINAT!!! Pripadne najst si chlapa, ktory bude cestovat a blogovat spolu s tebou a s ktorym sa rozhodnete pre celozivotne cestovanie a zivot bez deti :) A drz sa!

Mesačný princ

SunnyQueen - vôbec si ma nepochopila, ale už som si zvykol :D

Tí dvaja majú odlišné túžby. Píše, že chcela na začiatku rodinu a deti a že sa to neskôr zmenilo. Tak nie som sebec a poviem to partnerovi nie? Ako ok, hovorí to, vysvetľuje, ale partner je zadubený? Tak potom pomôže len rozchod a nie sebecké čakanie na krásny koniec dovolenky a viera, že sa on vezme a pôjde s ňou do zahraničia. Po pár rokoch je ideálny čas posunúť niekam vzťah. Ak sa neposunie tak tu mnohé ženy zakladajú témy a skáču z mostov. On to urobil, je pripravený mať deti, postarať sa o ňu a o rodinu. Ona chce ísť do zahraničia. A taká otázka, prečo nespraviť kompromis a nemať tu svadbu, neodísť do zahraničia a tam si založiť rodinu? Aha, veď žúrky s kamoškami :D Tak on chce mať rodinu teraz kým je mladý a nie ako dôchodca. Muži dokonca vo vyššom veku môžu mať problém v tejto oblasti.

Je to jej voľba, no ja by som sa na ňu za toto veľmi nahneval. Pretože ak je mojím snom rodina a partnerka mi povie, že žiadne deti nechce a chce dokonca odísť zo Slovenska niekde, kde.... neviem, je sebecká!!!
Už dávno mohol mať chlapec rodinu a deti mu mohli chodiť do školy, zato stráca čas s niekým, s kým deti mať nikdy nebude.
Sny každého jedného človeka sú ok, pokiaľ neovplyvňujú inú ľudskú bytosť!

JE SEBECKÁ a ON TAK ISTO!!!

a_dr1a

strasnezasnuby. Mala by si verit svojim instinktom pocitom a ist za svojimi tuzbami snami. Pises sice, ze sa rozchadzat nechces, ale uvedom si, ze tlacis nanho rovnako, ako tlaci zas on na teba. Ty vies ako nechces zit. A on zas chce zit uplne inak, ako si ty predstavujes a chces. Cize by si si mala uvedomit, ze on zrejme nepojde s tebou do zahranicia, netuzi po tom istom ako ty. Ale to je OK. Lebo to co si napisala, su tvoje tuzby priania sny a predstavy. Nie jeho. Ak by si sa mu prisposobila, tak vzdy by tu bolo ZE. Ze si mohla zit inak, ze si mohla cestovat a spoznavat svet, ze si si mohla uzivat, ze si mohla zit a pracovat niekde inde kde ta srdce taha, ze si nieco premarnila stratila obetovala ai. On chce ine. A aj ty chces ine. Tak by si mala spravit to, co citis a vies. Mas v sebe ohen. A nepokoj. Ste typovo prilis rozdielne nastaveni. Odid a vyskusaj zit podla seba. Tak ako to chces ty. Bud zistis, ze toto je to prave orechove a jedine co chces, alebo zistis, ze predstavy sny boli o inom a mylila si sa. Ved mylit sa je ludske) Ale ty vies presne co chces. A preto by si mala za tym ist

Strasnezasnuby

Hehe1 ano,vacsinu ako vam som povedala aj jemu,argumentovala,a sak ma pozna,vie aka som pozname sa od zs tak hadam vie,a pozna kedy vravim do vetra a kedy nie. Sere ma fest,ze mi nechape a nerozumie, odmieta akoby to priat co ja chcrm,hoc som mu serioznr zdovodnila,preco sa nechcem vydavat.a bolo mi to prt platne, lebo dolezity je iba jeho nazor,co chce on.
Argumentacia nepomohla ani kludnr ani zvysenym tonom. Som z neho na sedatifoch. Preco sa tvari,ze nerozumie? Slusne som mu vysvetlila,ze nechcem sa unahlit,ze sa na to necitim, a esre nieco inr chcem dokazat, nechcrm avadbu potom lutovat.
Ja sa citim fest malda,poziadalasom ho ze ech ma este netlaci do toho, ze mame cas, neumierame este zatial, troska casu, vychutnat si zivot a nir byt sputany zavzkom.kde ja ked sa vydam budem moct pdist pracovat trebars na rok do zahranicia asi tazko. Nechape ma. Hada sa a oduva ale elkom zbytocne.Ved nechcem koniec vztahu ale nechrm ani svadbu a deti. ved poznam apry,co su spolu aj 12 rokov a este sa nebrali.kam sa mam do frasa nahlit? Ani ma tp nereahoval,iba vystruha grimasu a ja uz neviem,naozaj ako nu to vysvetlit,uptimna som,co viac chce?esre som aj povedala,ze ak chcr,dam mu slobodu, povedal,ze nie.Tak co bude? Pytam sa teda uz zo zufalstva na fore,ze co teda s nim?