Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vzťah , kde ON chce svadbu, ONA nie,pomoc

Príspevok v téme: vzťah , kde ON chce svadbu, ONA nie,pomoc
strasnezasnuby

ľudkovia mám fest problém. Hádame sa stále so snúbencom, lebo on chce svadbu hneď bud. leto a ja NIE! Som na to mladá, mám iba 23,5 rokov, on má síce 28. Ale chce sa ženiť!
AJ to zasnúbenie bolo divné. Úplne inak som si to predstavovala, (teraz v auguste na dovolenke pri mori), chcela som to úplne inak, nesplnilo to moje očakávania, dokonca som mala chuť povedať nie. Bolo to celé divné, ako ma žiadal o ruku. Také nijaké, hanbil sa, naťahoval to ako gumu na gatiach, mala som naňho nervy. Vôbec sa mi to nepáčilo:( Strašné nervy mám na to doteraz. Aj prsteň mi kúpil úplne out môj vkus.Strašne to uponáhľal a totálne sa mi to neľúbilo, bez kvetu, so svedkami ma požiadal o ruku, no des. Sme spolu ale 6 rokov. tak sa patrilo zasnúbiť už. No na svadbu máme čas predsa !
Partner chce deti, ja sa cítim veľmi mladá, veď máme čas. Ja nepoznám žiadnu kamošku,čo by sa vydávala hne´d po zásnubách.
Nikoho vlastne nepoznám,kto sa vydával v 24 rokoch, pokiaľ nemusel.
Nemáme ešte vyriešené ani bývanie, ani prácu poriadnu ani deti či chceme a koľko... Ja chcem veľa cestovať, študovať ešte viac, robiť v zahraničí, užívať si, venovať sa sebe, mám slubne našlapnutú karieru aj v oblasti fotomodelingu, chcem sa aj venovať sebe, chodiť na žúry,, chatovačky s kamoškami a kamošmi a nie sa starať doma o deti a o manžela a o dom. Ja vlastne už mám pochybnosti aj či sa vôbec chcem vydávať, keď tak na mňa tlačí. Ale tlačí iba preto, lebo " má na to už vek" podľa známych a jeho rodiny. A že kde si už nájde inú, chodíme spolu od puberty.
Niekedy aj rozmýšľam , kedže je taký vážnejší vzťah prvý umňa, tak či existuje lepší chlap niekde, mám stres z toho celého.vytáča ma, že svadbu by chceli predsa mať obaja narovnako podľa mňa a nie že jeden áno, druhý nie. Veď nech ma pochopí,ja som mu to vysvetlila veľakrát, slušne, nech ma pochopí, ale stále tlačí na pílu. A ešte nevieme kde budeme bývať?Pod mostom? U našich nechce bývať,lebo ich nemá rád, u nich nemáme kde bývať, na vlastné nemáme. Nevieme ani skutočne kde sa akože zložíme po svadbe v ktorom meste.

Napriklad ja by som aj dačo iné vyskúšala, ako Praha, či pri mori nejakú prácu. Strašne po tom túžim. On nechce. Chce zostať tu. Vyčíta mi to ale.
Vôbec nechce ani počuť o tom. On chce tradičnú rodinu mať, do 30 ideťa, oženiť sa, zobrať hypo a do smrti krkľovať v robote za 600 € nič si nedovoliť, mať dve deti, a skončiť na antidepresívach v 40ke zo života. Ja zase chcem niečo iné vidieť, dosiahnuť, dokázať. Som úspešná travel blogerka, a nechcem byť tu na SVK. Ale nemám pochopenia. Veľmi často plačem pre to, že ma nechce chápať. On nie že nevie, ale nechce.
Nie som zástancom tradičného zväzku ani rodiny( ale to takto som sa zmenila až na výške,ale je to už raz tak, kedysi ke´d sme začali spolu chodiť, chcela som rodinu aj vydať sa Atď),ale teraz už netúžim vôbec po tom. ako som zistila, čo je život, aké sú manželstvá, desím sa toho. ja chcem žiť iba tak spolu nadivoko, trebárs pár rokov, potom nejaký civilný sobáš, a inak aj ten chcem absolvovať mimo sr,, niekam ´daleko, napríklad na Seychelloch- už pozerám aj agentúry ktoré to sprostredkúvajú, ale nechce, vraj zbytočné vyhadzovanie peňazí. Ale je to môj sen, odmalička. Tak čo mám robiť? Nechcem byť v živote nešťastná.

Partner ma nepodporuje, nerozumie mi, som z toho sklamaná. Ešte sa ofúča a zdúva. Veď prečo ma tak hrozne náhli do toho? Potom sa mi to aj odnechce. A keď mu poviem svoje argumenty neberie ich do úvahy a vždy vznikne hádka veľká.

Prosím ,ako mu mám slušne vysvetliť, alebo aj neslušne :D že jednoducho nechcem sa vydávať ?prosím Povedzte a poradte, som z neho na sedatifoch momentálne.!
dakujem

Cítim sa ako zahnaná do kúta a znásilnená, Ke´d začne hovoriť o svadbe.

Mesačný princ

strasnezasnuby - spýtam sa ťa takto: Ty chceš, aby on nemal deti, išiel s tebou do zahraničia, staral sa o teba... ale čo z toho ,,čo chce on,, mu na oplátku splníš ty???

strasnezasnuby

akoze kazdy si tu moze povedats voj nazor,na to su diskusie a necakala som istotne, ze tu najdem iba chvalu, ale tie negativne komentare vyrypovacie, asi aj o tom musia byt diskusie, a nie necakam, ze ma tu niekto bude chvalit, za to co robim, ja sa pochvalim sama :
))))
o chvalu mi nejde, ide mi o poradenie.
nema byt preco tato tema vymyslena, neviem preco tu je trend v kazdej diskusii pisatk, ze je vymyslena, to je nejaka nova moda ? A uz vonkoncom nie trapna, ved je to dost vazny problem

ides dakujem za nazory, vidno, ze mas v hlave jasno a mas to rozlezane, zdielam tvoj nazor..na moju situaciu aj na rodinu ako taku...
neviem sa posunut dopredu.
cakala som, ze on bude chciet so mnou ist aj na koniec sveta ak budem chciet a nie toto co vystraja.

Mesačný princ

ides - dlho som nečítal taký pohľad na ,, dnešný inštitút rodiny,,
Ozaj, musíš mať veľmi smutný život...
...

mesacnaprincezna - ak nemáš, tak si vytvor. Ja nemám z toho, čo si vymenovala nič a je mi celkom fajn :)

Hracc - AMEN :)

ides

phev, ty tiez patris medzi tych zakomplexovancov a zufalcov a hlupacikov, ktori si potrebuju zvysovat svoje ego tym, ze ovela sikovnejsim a mudrejsim ludom od seba do hlupakov nadavaju? :) :) :) Tak potom zostan na SLovensku, tam patris! Ja nepisem, ze kupili dom v Bratislave a novopostaveny. Samozrejme ho kupili v hladovej doline a v zapadnutej dedine a dom stary a na malom pozemku. A to su brutalne rozdiely v cenach. Ked berieme do uvahy lokalitu a stav nehnutelnosti a velkost pozemku a vsetko okolo toho :) Dievca bolo skromne. Nikdy sa nemalovala a nehadzala na seba kilo mejkapu, oblecenia mala malo a aj to len na akcie v sezonnych vypredajoch kupovala, ked uz. Niekedy aj cele roky nekupila na seba jedinu handru, nefarbila si vlasy a nedavala si robit nadpajanie vlasov za 500 €, ako si dnesne "moderne" zeny mesiac, co mesiac davaju robit. Nedavala si robit ani gelove a super moderne 3D nechty, ktore by boli dlhsie ako jej vlastne prsty, co si pipenky v dnesnej dobe dovoluju za nehorazne peniaze. A rodicom prispievat nemuseli, trcali do 40tky u rodicov, ziadny podnajom. Z dediny ich vozil podnikovy autobus do fabriky. VO fabrike vedeli odrobit aj nadcasy, ked bola ta moznost a k tej minimalke moze priratat priplatky za nadcasy, za soboty a za nedele a za nocne. Nie kazda fabrika je debilny Volkswagen Nitra aby tam bolo casove konto a aby robotnici mali hovno. Aj pre tieto dovody usetrili. Niekde potrebujes pol miliona Eur, aby si kupil dom. Niekde ti na kupu domu staci 15 000 €. Tak nevyskakuj a nepis somariny, lebo zase sa raz primitivny musi do inteligentneho na fore navazat, ako inak??? Mam pravdu? Odhadla som ta? Urcite ano! Sorry za uprimnost.

phev

prestan tu trepat nezmysly ty hlupana z minimalky usetril tak velke h nesnaz sa tu presvedcit okolie si neschopna a trepes tu somariny a bludy

ides

Pary, co sa beru v 40tke, naozaj nic nepremeskali. Prave naopak. Usetria si tym kopu problemov, najmä financnych. Bola som na svadbe mojej sesternici, jej chlap mal presne 40, ked sa brali, bolo to nedavno. Teraz sa pokusaju o dieta. Su financne zabezpeceni, sice nie bohati, lebo on chudacisko cely zivot makal vo fabrikach za minimalku a ona tiez, ale za tie roky dokazali celkom slusne usetrit, namiesto splacania hypoteky, co je dnes "IN" poriesili niekolko stavebnych sporeni, kratko po svadbe kupili dom, sice starsi, ale podla vlastnych predstav a za jedno pred nimi klobuk dolu - ZE NIKDY NEMALI ZIADNE DLHY. Nikdy nerobili v zahranici, lebo na to nemali odvahu, ani povahove predpoklady sice, ale aj popri tazkej otrocine na Slovensku sa radsej riadili heslom pomaly dalej zajdes. Rodicov mali chudobnych, tak sa tam nedala cakat ziadna extra financna podpora od nich. Keby si bol ten chalan chcel zalozit rodinu kdesi vo veku medzi 25 az 30, bol by musel zobrat hypoteku, lebo v takom veku moc toho usetreneho nemal. Tak zvazil vsetky za a proti a radsej sa nechal v robote od kolegov 20 rokov vysmievat, do startych panicov a do teplych si nechal nadavat, jak by mal riskovat sex s nejakou stetkou, co by sa od neho len nabuchat nechala a on potom aby na decko platil a zivot si komplikoval alebo jak by sa mal primlady zenit a potom dozivotne hypoteku splacat a triast sa ako osika od strachu, ze co ak sa mu nieco stane... Tak si vyriesil veci po svojom a rozumne zvazil, ze svadba staci v 40tke a decko tiez. Nebol sice nejaky extra mudrc a intelektual, ale zato aspon si vedel zratat, kolko je dva a dva a nenarobil si kopu dlhov. Sral na to, ci jeho kamosi majuci bohatych rodicov si zalozili rodinu uz v 20tke alebo ci jeho rovesnici majuci chudobnych rodicov si zalozili rodinu v 30tke za cenu celozivotneho splacania hypoteky. On si isiel svojou cestou a riadil sa vlastnym rozumom bez ohladu na ostatnych a bez ohladu na to, do coho ho tlaci spolocnost a dobre urobil. A ozaj, ze maloktory cely zivot na SLovensku zijuci a pracujuci par sa moze pochvalit, ze kupu domu sa im podarilo zvladnut bez hypoteky. Ti dvaja chodia po ulici stastni a vysmiati, vsak bodaj by nie - kto ma dlhy a hypoteku na krku na 30 rokov splacania, take bremeno velke, tak ten veru taky stastny a vysmiaty po ulici nechodi.

Alessandra99

-strasnezasnuby-

zbytočne sa ho snažiš nejako "prehovoriť" - vy dvaja chcete niečo inéé. Vráť mu prsteň a rozchod. Ja chápem aj jeho a rovnako aj Teba.

Je hlúposť, aby Ty si kvôli nemu obetovala svoju mladosť a voľnosť a nechala sa "spútať" a zas je aj hlúposť aby on čakal 5-6 rokov, kým Ty si naplníš svoje túžby. Preto ja osobne vo vašom prípade iné riešenie nevidím.

Už máš zbalený kufor na to Tenerife? :)

strasnezasnuby

ides - mas svetu pravdu. V tvojom rpispevku, som sa uplne nasla...o tych plienkach, detoch, tiez poznam pary co sa brali v 40 ke a maju krasne dve deti este aj a myslim,ze nic nezmeskali! prave naopak..uzivali si zivota.
JA vsak si ten zivot nechcem uzivat v pravom zmysle slova,nechcem sa ani ku**it, ani pit, ani nic ale byt free, slobodna, nemat zavazky, ako deti, rodina..no povedzte ako mozem cestovat napriklad, robit pol roka v zahranici, napriklad ako sprievodkyna v sezone, ked doma ma caka muz a deti? to nejde.
Zmenili sa mi priorioty v ziovte, tak preco by nie ? Ano,kedysi ked som mala 18 som snivala o satach ako princezna o svadbe, (ale pozor, vzdy az po 30 ke! co aj on vedel, ale neriesil tolebo si myslel,ze ma zlomi)
skor som sa nikdy nechcela vydat, myslim aj tak,ze vek 30 rokov je idealny na svadbu a na dieta v 35 ke, nic nezmeskam, a nikto mi nehovori opak.
Ked sa niekto chce vydavat v 20 ke prosim,ja nie som z tych.
Nemysim,ze by nieco premeskali pary, co sa brali v 40ke.
On na tom trva, ja uz neviem, ako mu to mam vysevtlit? A jeho odpoved" nechcem byt na stuzkovej nasej dcere za dedka"...to je teda odpoved jak fras

Mam tiez pocit, ze sa ma snazi iba vmanipulovat a vdirigovat do toho,co chce on bez ohladu na moje tuzby a sny nerespektuje ma, Aj ked ma pravo sa hnevat na mna ok ma vek na zenu a deti,ale ja nie, s tym mal ratat ked si so mnou zacinal,kedze je o dost starsi, a nie iba o rok. vedel to,tak co chce teraz ? aby som mu zrala z ruky ako putka domaca a o deti styri sa starala ?Nepredstavujem si tak zivot.

Preco ine oje kamosky sa vedia dohodnut s chalanmi svojimi(aj ked uz su zasnubeni !)ze svadba bude po 30 ke ?a oni to chapu a maju rovnake vizie ako ony? ved co zijeme pred sto rokmi? ci ako? ved aj kariera nejaka, pocestovat vidiet nieco, uzit si zivota slobodneho, ved s detmi na krku sa to uz neda predsa !
Dohovaram mu, ze nech ma trosku respektuje, a dokazem spravit nejaky kompromis. Ok, vydam sa za dva tri roky, aj v 28 ke ale deti az po 30ke..a este si daco uzijeme a tak, ale ani to nechce akceptovat. Ze bude stary na zenenie, on sa vkuse iba niekam pachti a zenie,ci uz v robote ci v zivote, ved sa nema kam nahlit,aj tak nas vsetkym tam dkesi caka staroba a smrť...nechapem ho.