ma niekto skusenosti s operaciou chrbtice??mam skoliozu a strasne sa bojim operacie lebo nepoznam nikoho kto by ju podstupil.takze rada by som sa dozvedela nejake skusenosti...
Operacia chrbtice
Nechápem, pečo ti ju odporučil, keď máš "iba" 32 st.Pokiaľ si pamätám pod 45 sa veľa toho neoperovalo...máš nejaké ťažkosti?
mam 17 a 32 stupnov skoliozu.a odporucil mi ju lekar s tym ze to nie je nic strasne...ale tiez sa bojim tej operacie tak sa na nu zatial nechystam lebo nasi nechcu(boja sa viac ako ja)ale vela cvicim a nosim korzet tak dufam ze sa to trochu zlepsi.
Sonyka17:ja mám tiež veľmi veľkú skoliózu -62st.,ale operovať som sa nedala.Mala som asi 14 a prehovorila som rodičov, že to nechcem,že sa veľmi bojím a že som už dosť veľká, nech také vážne rozhodnutie nechajú na mňa.Teraz mám 30 a bolesti sú niekedy neznesiteľné.Často sa mi krúti hlava, bolieva ma hrudník,"sekne" ma v krížoch, či pod lopatkami,v noci nemôžem spať na bruchu, lebo sa potom nemôžem hýbať ako veľmi ma to bolí.A teraz mi to vadí i kozmeticky.Nie je to vidieť priveľmi, ale všímavý človek to zbadá.Tiež som mala problém pri zavádzaní epidurálky pri pôrode-nemohli mi to správne trafiť.Neviem kto ti odporučil operáciu, koľko máš rokov, ale dobre si to premysli, sú to také mäsiarske zákroky.V dobe,keď mi to chceli robiť, sa muselo po op. ležať pol roka v sádrovom koryte.Inak-od 9-14 rokov som nosila korzet, vôbec to nepomáhalo skôr naopak,od najhoršieho ma asi zachránilo plávanie-chodila som poctivo 4-5 krát do týždňa...
prosim kto ste bol operovany v Novych Zamkoch na vymenu platničky ????
Chcela by som o tom vedieť niečo bližšie. Dik
a ako dlho si sa liecila.chodim do takej skoly kde si velmi nemozem dovolit chybat.a mala si velke bolesti?myslim po tej operacii
moja ja som tiez mala operovanu ale zlomeninu chrbtice je to hnusne ale to zvadnes