Operacia chrbtice

JanaK

...aj mňa čaká operácia chrbtice niededy koncom septembra začiatkom oktobra,musia mi upratať stavce, nakoľko platničku už nemám, úplne s rozdrvila a vysúva sa mi stavec, už šiesty mesiac trpím ukrutnými bolesťami, žiaľ inak mi to už nejde urobiť iba operáciu, ...má niekto skúsenosti s takouto operáciou???

katusa99

Ahoj,
som po operácii platničky už skoro 3M ležím, neodporúčali mi cvičiť,len chodiť a od 8týždňa sedieť 3x 10 min.,max.20min., mala by som ísť na kontrolu na Kramáre, môžem tam cestovať autom? Koĺko trvá rehabilitácia a kedy budem fit?
máte nejakú skúsenosť? ďakujem...

bosulka1

dobrý deň, som objednaná na výmenu discov C4-5 a C6-7, chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosť a vie mi povedať čo ma vlastne čaká
ďakujem

radukano

MAM DIAGNOSTIKOVANU OSTEOCHONDROZU INTERVERTABRALIS DISKU C4/5 C5/6, SEKUNDARNE UZSI KANAL, CO SA S TYM DA ROBIT, MAM VELKE BOLESTI A TRPNUTIE RUKY. DAKUJEM. POMOZTE.

adriana

Manzela operovali na herniu disku L5/S1 v roku 2007 po operacii mu urcili postoperacnu fibrozu v segmente L5/S1, neskôr pridali diagnozu medialna protuzia disku L4-5 bulding disk L3-4 s herniou vlavo foraminalne ,osteochondroza intervertebrál. diskov v rozsahu L5-S1,L4-5,L3-4,L2-3,Th11-12.Po operacii sa cítil 3 mesiace dobre až kým neabsolvoval kúpelnu liečbu od vtedy ma stale zvedčujuce sa bolesti už absolvoval všetko /PRT 3x,4 tlakove blokady,banky,REBOX,TENS, obstreky SI klbov a rôzne lieky / a naprava nenastala.Už 6 rokov kríva začína ho boliet bedrový klb a cely bok navštivili sme ortopeda a ten pridal dalšiu diagnozu spondylosis lumbalis.St.p.op.pre He disci intervert. L5/S1 a doporučil mu vyšetrenie EMG a rázove vlny /ESWT/ 1 dávka-20 eur treba najmenej 5 dávok / zvažujeme či je to dobrá investicia či to vôbec pomôže?A môže mi niekto poradit ako zastavit /liečit/ osteochondrozu cim dalej tým viac sa objavuje v jeho zdravotnej dokumentacii.Poradte prosím Vás čo máme dalej robit je ešte mlady 40 rokov.Za skore rady vopred Dakujem Adriana

anna pavlíková

Som odporúčaná na neurochirugiu do NZ. Mali by mi vymieňať poškodenú platničku.Veľa ľudí ma od tothto zákroku odhovára a preto by som chcela počoť názor už operovaných ľudí, či nezostali invalidní, alebo im to pomohlo? AP

sonyka17

nenosim ten korzet 23 hodin to si myslim ze je blbost lebo je to pravda ze potom svaly ochabnu a je to horsie.ja to nosim takych 12-14hodin niekedy iba na noc.no neviem ci mi to v 17 este pomoze.chod na stranku ak chces www.skolio.cz
to je taka stranka o skolioze a tiez ma tam diskusne forum su tam ludia ktori tu operaciu podstupili a velmi im pomohla.no neviem ci sa to v 30 operuje keby si nahodou chcela mozno aj hej

riki

Pre itan:Neviem akú výmenu máš na mysli,ale mne vymieňali pred 1 a pol rokom platničku tesne nad kostrčou. Bolo to dosť náročné ale dá sa to zvládnuť. Výmena v krku je vraj jednoduchšia. Info si nájdeš aj cez google keď zadáš Maverick disc, tak so to totiž volá. A bolo to v NZ.

polin

ten korzet je dvojsečná zbraň, lebo na jednej strane ťa stabilizuje, nedovolí,aby si nesprávne držala telo, ale na druhej strane- ak ho máš ozaj na sebe 23h ako kážu, svaly veľmi ochabnú a to je ešte horšie ako keď máš zlé držanie tela.Musíš pritom veľa veľa cvičiť aj v ňom, aj bez neho....mne skolióza nerobila žiadne problémy...na jednej strane som bola vždy oslobodená od TV, na druhej strane ma doma nikto neudržal a chodila som jazdiť na koni,tancovala som v skupine, spravím salto, špagát, som mimoriadne ohybná, porodila som dve štvorkilové deti aj keď som len taký drobec...ale teraz v 30 rokoch cítim bolesti, stuhnutie,a rozmýšľam, či som neurobila chybu, keď som tú op nepodstúpila....ktovie...bolo by asi fajn v tvojom prípade počuť názory viacerých lekárov a podľa toho sa zariadiť

sonyka17

to nikto nechape:)a tazkosti nemam.myslim ze sa to da riesit aj inac a nie operaciou.on mi povedal ze sa operuje nad 40st a ze mne sa neoplati nosit korzet ze mi nepomoze ani cvicenie