ma niekto skusenosti s operaciou chrbtice??mam skoliozu a strasne sa bojim operacie lebo nepoznam nikoho kto by ju podstupil.takze rada by som sa dozvedela nejake skusenosti...
Operacia chrbtice
Chcel by som sa spytat ci operaciu uhradi zdravotna poistovna ak operacia nieje nutna ale dobrovolna ?? mam krivku 40%a 50% doktor povedal ze to neni kriticke .. ale po 18tich narodinach mozem operovat.. ale bolo by dobre vediet ak to ziadam ja sam uhradzam z vlastnich nakladov a ak ano kolko to stoji ? otec ma strach kupovat auto koli tomu. Vdakaa
Chcel by som sa spytat ci operaciu uhradi zdravotna poistovna ak operacia nieje nutna ale dobrovolna ?? mam krivku 40%a 50% doktor povedal ze to neni kriticke .. ale po 18tich narodinach mozem operovat.. ale bolo by dobre vediet ak to ziadam ja sam uhradzam z vlastnich nakladov a ak ano kolko to stoji ? otec ma strach kupovat auto koli tomu. Vdakaa
Ahojte, mám 13 ročnú dcéru, ktorá má skoliozu, presne pred rokom sme boli na rng chrbtice a mala 20 stupňov. Včera sme boli po roku na kontrolnom rng a dali jej to na cd a keď to dr. pozerala v počítači, tak jej to ukázalo 34 stupňov. Je možné, keď je robili rng tak stála nakrivo? Lebo mne sa to nezdá, stále ju sledujem a kontrolujem chrbát a vôbec sa mi nezdá, že by bolo také zhoršenie. Prosím, vedeli by ste poradiť nejaké účinné cviky? Cvičí každý deň, dohliadam na to, ale mám strach, aby sa to nezhoršilo, teraz je ešte vhodný čas na nápravu, keď ešte nie je ukončený rast. Idem ju prihlásiť aj na plávanie. Vie niekto poradiť, ako sa má plávať pri skolioze, aby to najlepšie zabralo? Ďakujem za všetky odpovede.Vidím, že toto hrozné ochorenie naozaj postihuje veľa ľudí.
Dobry den, chcem sa spytat, ma niekto skusenosti s operaciou v mojom veku?
mam 31 rokov, mam dost krivu chrbticu, percento neviem, ale uz mam aj hrb, takze bude asi vysoke, davno som uz nebola u lekara.
chcela by som sa dat operovat, pozerala som relaciu diagnoza na CT2 s nazvom skolioza, tam ukazovali ako sa to operuje
ahojte som uz rok po operacii skoliozy robili mi to v žiline boli sice velmi mili ale už by som nanu nikdy nesla :( robili mi predny pristup pri operaci som, ležala na boku,trvalo to takmer 8 hodin .Uplna strata krvi, v chrbtici titanova tyč a asi 11 šrub ako do steny :(este sa k tomu pridružili komplikacie silny zapal pluc a voda v nich,mesiac hospitalizacie v nemocnici skoliozu mi sice upravili na 2 stupne ale nieje den od operacie aby ma to nebolelo ..a myslim že to bude vekom stale horšie..z medicinskeho hladiska som mozno v poriadku ale keby sa dal vratit čas chcela by som spať moj stary chrbatik bez tyčiek :(
takisto mám skoliózu, čítala som aj mi oznámili poznatky o tej operácii, pretože mi hrozila, ak chceš, ozvi sa mi, možno ti poradím..
mail : baschula@azet.sk
takisto mám skoliózu, čítala som aj mi oznámili poznatky o tej operácii, pretože mi hrozila, ak chceš, ozvi sa mi, možno ti poradím..
mail : baschula@azet.sk
Neodporúčam nikomu sa dať operovať na chrbticu u \"špičkového spondilochirurga\" vo FNsP Ružinov ak chcete ešte niekedy byť bez bolesti, to v lepšom prípade, v horšom ostanete na vozíku, či ju neprežijete. Mal zákaz operácií aj na Kramároch.Je možno dobrý teoretik, ale operuje ako mäsiar.