Uz dalej nevladzem

Príspevok v téme: Uz dalej nevladzem
Lolo145

Som úplne na dne..už mi chýba len rok štúdia aby som ukončila VŠ a chcem ju ukončiť pretože sa mi podarilo uspieť na pohovore na jednej klinike prestížnej...kde budem popri skole pracovat ale len dva krat do tyzdna. Kedze sa neda moja skola studovat externe. Zohnala som si aj druhu pracu v bare ..viem bar ...ale to je zas na piatok sobota...Zarabam i preto lebo sa musim sama zivit , zijem sice s mamou ale..tu zacina problem.
1. Moji rodicia su rozvedeni. Otec na mna mesacne plati 100 eur ale tie idu matke. Ona mi da 10 eur raz za dva tyzdne. Inak mi peniaze vobec nedava a samozrejme ze ani potraviny nekupuje. Takze nakupi robievam ja z toho co zarobim . Dalej si platim cestu a knihy. V skole nejem aby som usetrila jem doma. Je to vsak strasne narocne lebo po lete som skoncila v jednej praci (bola len sezona) a nemohla som si najst dalsiu tu prechadzame k druhemu problemu
2. Pred tym nez sa mi podarilo zohnat pracu na klinike som sa mesiac snazila si zohnat pracu a do rany ako prva prisla praca v bare. Kedze som nemala na vyber, brala som ju hned. Mojmu priatelovi sa to vsak vrcholne nepacilo ze robim v bare. Robil mi sceny, tlacil na mna, bol ku mne odmerany a naschval sa daval do pozicie "je mi to jedno". Mne to strasne ublizovalo a bola som pod tlakom. No zaroven chce aby sme platili v restikach a tak 50:50 . Dokonca teraz v nedelu sme boli v nakupnom centre s jeho priatelmi, co som nechcela ist ale on velmi chcel. Sedeli sme na kave (no kave kazdy mal kapucino fres ja preso len) a moj priatel vravi :Zlato pozves nas? ??mna zamrazilo. Sokoval ma, to ze som platila casto za neho ved dobre chodime spolu ale toto. Nechala som tam 30 eur pretoze jeden s jeho kamaratov si dal fajny alkohol drahy. Ani jeden sa nezdvihol ze to zaplati!!!!
3. Je toho na mna vela . Mama mi stake vycita ze preco nenakupujem castejsie. Plus este mam na starosti celu domacnost. Kedze mam este mladsieho brata (12 rokov). Ten vsak nic nerobi vobec..ubija ma ako sa mama ku mne sprava caka ze budem este ja doma druhy rodic...pri tom.som studen denneho studia. Dostava na mna pridavky vsetko a nic po nej nechcem ani cent nikdy na nic. Priatel je ku mne naladovy raz tak raz tak..Dnes dokonca povedal ze to ze na mna tak tlaci to ze robil pre moje dobre ze so mnou to po dobrotky nejde..proste mam chut zaspat a nezobudit sa alebo odletiet niejde prec daleko od vsetkych ..casto sa tu chodim vylievat viem .ale nemam kamaratku ktorej by som to povedala zial...nedvoverujem moc

bleuay

ahoj autorka temy v prvom rade kopni toho ,, frajera,, do prdele to co urobil ked ste boli vonku je hnus ze sa nehambi ale je to aj tvoja chyba ze s nim ostavas. Druha vec urcite si dokonci vysoku skolu aby si mala perspektivnu pracu a mohla si zariadit svoj vlastny zivot a odstahovat sa od rodiny ktora ti tiez nic dobre neprinasa. Velmi ti drzim palce. Dokoncit si vzdelanie je pre zenu velmi dolezite lebo na nasom zaprdenom slovensku mame ovela nizsie platy ako chlapi aj ked sa namakame ako otrokyne . Ked budes mat stabilnu dobru pracu mozes si kupit aj byt len si preboha neplanuj buducnost s tym darmozracom co mas vedla seba.

Kimmy_CA

A ešte jednu radu Ti dám. Keď už budeš robiť na tej klinike a začneš poberať plat lekárky alebo medičky, tak sa nikdy, ale naozaj NIKDY za nič finančne nezaručuj za svojho terajšieho priateľa (za predpokladu že sa na teba neusmeje šťastie a nerozíde sa s tebou ešte predtým on sám), ani si s ním neber žiadne pôžičky. Ešte raz - absolútne žiadna finančná podpora preňho, garanciu na pôžičky, NIČ!!! Lebo v opačnom prípade si pod sebou podrežeš konár a skončí to zle. Pamätám si, že som kedysi dávno na jednom českom diskusnom portáli čítala príspevok od ženy, ktorej takto bývalý frajer psychopat zničil život - opísala to len pár vetami tak, že ju najskôr presvedčil aby odišla z vysokoškolského štúdia, kam sa teraz už nemôže vrátiť, pretože robí sedem dní do týžnda aby mohla posplácať jeho dlhy (ktoré sú teraz vlastne už jej), a okrem toho ju ešte aj od začiatku podvádzal, opustil v druhom mesiaci jej tehotenstva (o dieťa potom prišla a následne sa liečila na pohlavnú chorobu, vďaka ktorej už možno nikdy nebude mať deti). Takže si daj pozor, aby ti tvoj frajer nevyrobil niečo podobné - chlap, ktorý vie že si na tom finačne zle a napriek tomu sa zachová ako on v tom bare, to nie je nič iné len absolútna vychcanosť a pohŕdanie tebou. Že si to necháš...

Želám Ti, aby si tam na tej klinike kde plánuješ pracovať stretla niekoho kto Ti dodá stratené alebo neexistujúce sebavedomie a kto Ti ukáže, že vzťahy môžu byť aj iné ako si ich poznala doteraz.

Kimmy_CA

Prepáč ale tvoj takzvaný "priateľ" je vychaný lúzer. Ono sa ti teraz môže zdať že ho miluješ, ale potom, ak si to niekedy v budúcnosti uvedomíš že s akým idiotom si bola a opustíš ho (prípadne sa na teba usmeje šťastie a opustí ťa on ako prvý), tak budeš nad sebou nechápavo krútiť hlavou, že ako si takéto jeho správanie voči sebe mohla dopustiť. Myslím, že to môžeš mať aj vďaka správaniu sa tvojich rodičov (alebo aspoň tvojej matky) voči tebe - tvoja matka vôbec nerešpektuje tvoje potreby a ty si si zinternalizovala že takéto správanie sa voči tebe je normálne a preto si to aj tvoj vychcaný frajer k tebe dovoľuje.

WHISPER

mne toto nejde do hlavy:

zaucanie dva tyzdne sa neplati kym sa zorientujem a ci sa uchytim takze vypaltu tam budem mat az v decembri

a inšpektorát práce má na to aký názor sa ich opýtaj..
v každej robote najprv zmluvu dustaneš ! a aj ked ti ta robota nepojde že po 2 dnoch odídes alebo ta vyhodia v skusobnej dobe bez udania dovodu, tie 2 dni mas zaplatene...

a tu budes robit 2 tyzdne zadarmo???!!! -to nemyslíš vážne..?
si zjavne blbá, necháš so sebou zametať všade!
aj doma , aj v súkromí...

rajcina

kafe ti dobre radi si strasne makka nesebavedoma baba ktorej bude kazdy skakat po hlave v zivote a uz to aj robia.Musis si dupnut a mat sebavedomie lebo inak sa zblaznis. Aj ja som taka byvala ale povedala som si dost takto dalej nemozem zit- na ukor SEBA! Chce to trening a ked si zacnes vazit samu seba tak si ziskas respekt aj u druhych ludi!

kafe

prečo druhým ľuďom vysvetľuješ takéto veci?? Nepáči sa frajerovi a sestre niečo? Nech ti dajú peniaze oni, ale DAJÚ, nie požičať! Šak tvojej rodine je jedno kde robíš, prečo by si mala ťahať peniaze od rodičov?

Si predsa dospelá, to kde robíš a prečo je len a LEN TVOJA VEC. Nauč sa odpálkovať ľudí - ja som sa takto rozhodla a takto mi to vyhovuje! Ked si mama všimne bordel doma a bude ti vytýkať prečo sa nestaráš - mami aj ty máš dve ruky, pekne poupratuj aj sama. Ja mám toho teraz veľa v škole, nemám kedy. Prestaň vysvetľovať, odbi ľudí jednou, dvoma vetami a stoj si za vecami tak, ako to TEBE VYHOVUJE! Prečo nerobíš nákupi? Lebo nevládzem, potrebujem si oddýchnuť.

Potrebuješ si na to zvyknúť - robiť menej a mať z toho dobrý pocit. Vážiť si seba samu, uprednostniť svoje potreby pred druhými, lebo si si zvykla na seba kašľať. A udržať to v takej tej strednej miere, občas možno prestrelíš a zájdeš do opačného extrému ale to nevadí. Každý deň si tak zrekapituluj - robila som dnes veci tak, ako vyhovovali mne? Pochváľ sa, odmeň, ak skôr áno. Ak nie, nevadí, budeš vedieť nebudúce. Predstav si v mysli ako inak by si reagovala, "oprav" si to len tak virtuálne. To je dobrý tréning na reálne situácie.

Lolo145

Ahojte vsetci, trosku som sa posnazila na sebe pomakat.uz soma nerobim vsetko stale...priklad v piatok som upratala rano cely byt a dnes bol v hroznom stave tak som to nechala tak...sla som.do prace..ale ...moja jedna praca ako som.uz uviedla je zial v bare pretoze potrebujem peniaze. Priatelovi sa tato praca nepaci (nemyslim ze ziarli ale nepacilo sa tam jeho sestre) tak ze on nechce aby som.tam robila a ked som mu normal ne vysvetlila ze ja som.tu docasne kym zacnem zarabat na klinike (zaucanie dva tyzdne sa neplati kym sa zorientujem a ci sa uchytim takze vypaltu tam budem mat az v decembri) tak mi volala jeho sestra ktorej som to tiez vtsvetlila a ked ani ona nepochodila tak mi volal jej frajer.....chapete..a este ko*tko zabil ked uz sa tak musim vyjadrit :ze vsak si pozicaj od rodicov zatial ci .ved oni ti daju koruny nie...pozeraaam....boze ani som sa merozculovala radsej ...takze toto bol moj uzasny piatok a sobota.

zuzuli20

ahoj lolka ja ta uplne chapem. U mna to bolo ale tak ze otec nas opustil pred 13 rokmi mama je chora a ja som nemohla ani na skolu ist lebo sa musim starat o domacnost. Pred dvoma rokmi som mala frajera ale len ma vyuzival nevratil mi peniaze a rozisiel sa somnou. Obcas naozaj nechapem zivotu a tej nespravodlivosti co tu je ze niekto si tak vsetko musi odsrat s prepacenim a hlupaci co si nic nevazia maju vsetko. Dnes je strasne tazko najst si aj muza ktory je pri tebe nielen v dobrom ale aj v zlom.....obcas mam i ja take stavy ze sa mi nechce dozit rana....

marika89

Ste tu trápny s tymi komentármi, že je to ferihitka. Toto nie je ferihitka, vy ťahajte do p a nie ferihitka..
dievča má úplne iný problém.
Má zlú mamu, má zlého priateľa a pritom ako lekárka by mohla mať neinakšieho frajera.
Dievča, dokonči si školu, lekárska je fajn, budeš mať fajn miesto a potom si nájdeš aj kolegu-doktora..zarábaj si tak ako doteraz a čo že v bare? nevadí, ak to zvládaš psychicky,je to oka.
A takého priateľa, ja mám manžela a nikdy v živoze sa neopovážil povedať že zaplať za mňa. To čo je za kreténiska?? nech ťahá do p