Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Uz dalej nevladzem

Príspevok v téme: Uz dalej nevladzem
Lolo145

Som úplne na dne..už mi chýba len rok štúdia aby som ukončila VŠ a chcem ju ukončiť pretože sa mi podarilo uspieť na pohovore na jednej klinike prestížnej...kde budem popri skole pracovat ale len dva krat do tyzdna. Kedze sa neda moja skola studovat externe. Zohnala som si aj druhu pracu v bare ..viem bar ...ale to je zas na piatok sobota...Zarabam i preto lebo sa musim sama zivit , zijem sice s mamou ale..tu zacina problem.
1. Moji rodicia su rozvedeni. Otec na mna mesacne plati 100 eur ale tie idu matke. Ona mi da 10 eur raz za dva tyzdne. Inak mi peniaze vobec nedava a samozrejme ze ani potraviny nekupuje. Takze nakupi robievam ja z toho co zarobim . Dalej si platim cestu a knihy. V skole nejem aby som usetrila jem doma. Je to vsak strasne narocne lebo po lete som skoncila v jednej praci (bola len sezona) a nemohla som si najst dalsiu tu prechadzame k druhemu problemu
2. Pred tym nez sa mi podarilo zohnat pracu na klinike som sa mesiac snazila si zohnat pracu a do rany ako prva prisla praca v bare. Kedze som nemala na vyber, brala som ju hned. Mojmu priatelovi sa to vsak vrcholne nepacilo ze robim v bare. Robil mi sceny, tlacil na mna, bol ku mne odmerany a naschval sa daval do pozicie "je mi to jedno". Mne to strasne ublizovalo a bola som pod tlakom. No zaroven chce aby sme platili v restikach a tak 50:50 . Dokonca teraz v nedelu sme boli v nakupnom centre s jeho priatelmi, co som nechcela ist ale on velmi chcel. Sedeli sme na kave (no kave kazdy mal kapucino fres ja preso len) a moj priatel vravi :Zlato pozves nas? ??mna zamrazilo. Sokoval ma, to ze som platila casto za neho ved dobre chodime spolu ale toto. Nechala som tam 30 eur pretoze jeden s jeho kamaratov si dal fajny alkohol drahy. Ani jeden sa nezdvihol ze to zaplati!!!!
3. Je toho na mna vela . Mama mi stake vycita ze preco nenakupujem castejsie. Plus este mam na starosti celu domacnost. Kedze mam este mladsieho brata (12 rokov). Ten vsak nic nerobi vobec..ubija ma ako sa mama ku mne sprava caka ze budem este ja doma druhy rodic...pri tom.som studen denneho studia. Dostava na mna pridavky vsetko a nic po nej nechcem ani cent nikdy na nic. Priatel je ku mne naladovy raz tak raz tak..Dnes dokonca povedal ze to ze na mna tak tlaci to ze robil pre moje dobre ze so mnou to po dobrotky nejde..proste mam chut zaspat a nezobudit sa alebo odletiet niejde prec daleko od vsetkych ..casto sa tu chodim vylievat viem .ale nemam kamaratku ktorej by som to povedala zial...nedvoverujem moc

Ajja 1

Priateľa by som poslala kade ľahšie a to hned,takého nepotrebuješ k životu.A otcovi by som oznámila že som plnoletá a chcem prídavky na svoj učet,pokiaľ študuješ sú zo zákona povinní prispievať Ti finančne mesačne obaja rodičia.Porad sa s právnikom zadarmo.

STANKA122

...a šte som zabudla - toho akože priateľa pošli tam odkiaľ prišiel na tento svet.

To si taká naivná, že nevidíš, ako ťa manipuluje a využíva?

Máš na viac, aj na chlapa, korý si ťa bude vážiť.
Tak sa spamätaj a vykašli sa na trubiroha.

STANKA122

Milá zakladateľka témy.
Priznávam hneď, že som tvoj príspevok nečítala celý, ale dosť z neho na to, aby som pochopila, o čo kráča.
V prvom rade sa pred tebou hlboko skláňam. Si odvážne dievča a silná žena!
Toto by bolo veľa aj na koňa!
Neviem, čo za osoba je tvoja matka, ale je to od nej bezmála bezcitné, ako sa k tebe správa.
V žiadnom prípade to však nevzdávaj!
Keď si to v takých ťažkých podmienkach dokázala prežiť, hoci s trápením a aj s bolesťou na duši, teraz musíš vydržať.
Viem, že sa to ľahko píše a radí, ALE: často, aj keď ti je nanič, si predstavuj, ako ti raz bude dobre. vyštuduješ (a to máš sakra ťažké) a raz budeš na seba hrdá.

Neviem, aký máš vzťah s otcom. Možno by nebolo od veci sa s ním trochu porozprávať, povedať, v akej si situácii.
Tvoja matka nemá právo manipulovať s tvojimi peniatmi. Výživné je pre TVOJE potreby.
Pokojne to môžeš aj súdne napadnúť.
Možno sa ti to zdá byť sprosté, ale pri všetkej úcte, nie je sprostejšie správanie sa tvojej "mamy"?

Určite nad tým popremýšľaj, pamätaj, keď si nepomôžeš sama, nepomôže ti nikto, dievča. City nabok.

Držím ti palce a určite to nevzdaj, raz budeš šťastná.

kafe

o domácnosť a nákupy sa má starať tvoja mama. Ty to robiť nemusíš, ale pokiaľ chceš (čo asi chceš), môžeš. A ak nechceš, nevládzeš - neupratuj, nerob nákupy. A presne rovnako to povedz aj mame - nenakúpim, nemám peniaze - to je tvoja povinnosť mami. Na čo míňa peniaze mama? Myslíš, že doma pomrú od hladu ak nenakúpiš? Ale kde, nakúpia si pekne krásne aj sami. Aj obracať a pratať po sebe, prípadne žiť v bordeli sa naučia, tak ich nechaj a ty hľadaj ako čo najrýchlejšie z domu vypadnúť

Uff! A to že platíš často za priateľa.. som šokovaná ja. Si blbá? Prečo si na jeho otázku: "Zlato, pozveš nás?" jednoducho nepovedala "NIE, nemám peniaze miláčik. Ale viem, že ty nám to všetkým rád zaplatíš." Že sa necháš využívať, je žiaľ, tvoje maslo a ty s tým musíš niečo robiť!!!! Nie čakať že sa za teba postaví celá zemeguľa. Nauč sa povedať nie, usmiať sa a pozerať pritom priamo človeku do očí. Nevysvetľuj, neodôvodňuj svoje rozhodnutie, si slobodný človek a či chceš alebo nechceš niečo urobiť, zaplatiť je TVOJA SLOBODNÁ vôľa!
Nedivím sa ti, že si na dne. To ako sa správaš, neni normálne, si veľmi submisívna. Prikývneš na čokoľvek, keby ti chceli zobrať obličku a predať ju... budeš súhlasiť. Ani za boha nepovieš NIE. Pokojne, kľudne, pevne... jednoducho povedz nie a dovi dopo. Nechaj, nech si penia koľko chcú. Za ušetrené peniaze si zaplať aspoň pár sedení u psychoterapeuta, potrebuješ to ako soľ.

denisaf

to co je hento za frajera?? on sa nehambi??? okamzite ho posli do prdele to nieje laska ale strach zo samoty co k nemu citis..

LAXMI

A co, ked ta na TPP nezamestnaju?

Mas 2 balvany, ktore ta tahaju dolu. Nevladzes? Preco asi? Ak sa nemozes zbavit oboch, zbav sa aspon 1 a uvidis, ze ti bude lahsie.

Cakas, ze sa to vyriesi same. Nevyriesi. Chce to razne a tazke rozhodnutie. My ti nemame ako pomoct. Stale ti budeme opakovat to iste. Ty to musis urobit.

Este rok... A co, ak ten rok nevydrzis? Uvedomujes si, ze tymto stresom si pokojne mozes uhnat vaznu chorobu, napr.rakovinu? Sama si ublizujes, tym, ze to odkladas.
Fakt ho milujes? Fakt chces hrat cely zivot obet a chuderu, ktoru vsetci vyuzivaju?
Lebo im to dovolis.

Deane

Ak s ním vidíš budúcnosť, len mnohé prídu na to neskoro že ich len zneužíval. Ak od neho neodídeš tak si s ním vyjasni tieto veci a buď pevná. Nemusíš byť zlá ale pevná. A ak sa priateľ nebude ochotný prispôsobiť tak Ťa iba zneužíva alebo opravdu nemiluje. Potom tu nariekajú zneužívané týrané a manipulované ženy.

Lolo145

Ja sa vykaslem na matku ..ale ja sama podnajom neutiahnem a kedze mam pracu tu nemozem.si dovolit proste odist na intrak...mala by som to daleko .a ano neviem odsit od priatela...pretoze ho milujem a nedokazem to ...:/ z.tohto kruhu nie je vychodisko..problem je v tom ze neviem ako zatial sa obrnit aby som.to nejak vydrzala .uz len rok a zamestnam sa potom na Tpp tam kde teraz pracujem na dohodu

Deane

To máš čo za priateľa? Na takého somára sa vykašli čím skôr. Keď sa teraz tak chová myslíš že sa to zmení? Ak si na tom finančne biedne tak s ním nechoď do žiadnej reštiky. Hlavu hore, školu nejak dokonči a potom si zariaď život tak aby Ťa matka nezneužívala. Ak sa sama zariadiš budeš môcť pomôcť bratovi ale ak budeš so svojim súčasným priateľom tak to bude ťažké.
Ja Ti radím choď od neho, neni Ťa hoden.