Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odísť, ostať?

Príspevok v téme: Odísť, ostať?
Aguero

Manželka sa po 10 rokoch úplne zmenila. Je pasívna, frustrovaná, vyhľadáva samotu a uzatvára sa pred svetom. Som z toho nešťastný a zvažujem rozvod. Sme spolu už dosť dlho a ja ju prestávam spoznávať, keby bola takáto na počiatku tak s ňou isto nie som. Už asi jediné čo ma s ňou spája je dcéra a spomienky na minulosť. Realita je úplne nanič. Viem z čoho je frustrovaná, ale s tým jej nedokážem pomôcť a dokonca to začína dávať za vinu aj mne a pritom sme dieťa chceli obaja. Neviem čo ďalej ešte sme mladí, ale ja takýto život nechcem. Všetko materiálne máme nič nám po tejto steánke nechýba, ale mne chýba to usmievavé žieňa z pred 10, 5 rokov. Dcérka mi robí radosť, ale už ju nezdielam s manželkou, lebo jej začína byť všetko jedno. Mám odísť/ostať? trápiť sa, byť nešťastný?Nemám ani štyridsať a takýto partnerský vzťah nechcem. Viem to na isto, už ju nemilujem.

SeverkaMajka

Kycera@ môj príspevok nebol určený pre teba. Ja som si pozorne prečítala posledný príspevok autora a viem , prečo to píšem.

WHISPER

ake ma abmicie?? ved ked sa uz vratila do práce po materskej , zivot ide dalej, ked uz raz to dieťa priviedla na svet, že to bola ochotna podstupiť, teraz to je uz jedno...
može si isť za svojimi ambiciami,... poznam zeny ktore popri detoch vystudovali vš, poznam jednu taku bola to moja byvala veduca ktora je rozvedena a vystudovala vš, ako slobodna matka, lebo sa obracala, nebála sa roboty...

..tak povedz tej svojej že bud sa bude lutovať a zapijať žial a stane sa z nej troska- alkoholička, ktorá rozbije rodinu, príde o muža a dcéru alebo nech sa vzchopí a ide si za snami, čo jej bráni aby robila prácu ktora ju bude baviť...??? len lenivosť....

SeverkaMajka

Pracujem v soc. oblasti a poznám takéto prípady. Daj pozor nech tvrdosť neprerastie v agresivitu. Je veľa dospelých čo si vlastné mindráky liečia na deťoch. Toto patrí medzi najhoršie formy tyranie dokáže to dieťa poznačiť na celý život. Mnohokrát je lepšie dieťa z takéhoto vzťahu vyňať. Moja rada sleduj manželkyne správanie ak sa to bude stupňovať tak sa rozveď. Spoločnosť si myslí, že tyranizujú prevažne muži, ale z praxe vidím mnoho žien tyraniek tento problém je také celospoločenské tabu a moc sa o tom nehovorí. Tu na fóre je kopec ľudí, ktorí sú poznačení zlým detstvom, zlým vzťahom s matkou, otcom atď.

sanskrit

Michaela
ved preto ludia by sa mali najprv dokladne zpoznat az tak vstupovat do manzelstva. Nie bezhlavo ako uz tu niektori spomenuli ze sa beru len preto lebo to od nich vyzaduje okolie ci rodina, znami atd. Su tlaceni do manzelstva a ani sami nevedia ci to naozaj chcu. A tak to potom s tym manzelstvo vyzera ze dochadza k hadkam, nevera, bitkam, rozvodom a pod. Kolko takto manzelstiev "z rozumu" vzniklo kde chybala skutocna laska a porozumenie dvoch ludi? Vela. Vela manzelstiev vznika lebo dievca otehotnie, vela vznika z vypocitavosti pre peniaze a vidinu lepsieho zivota alebo ako z nudze cnost lebo niekoho mat musim a vydat ci ozenit sa musim.
Vela ludi nevstupuje do manzelstva lebo chce ale preto lebo to od neho chcu ini. A potom sa necudujme..
A ja som mal na mysli tu skutocnu lasku ktora si uz presla nejakou tou skuskou, nejakymi tymi hadkami, problemymi ktori ti dvaja dokazali casom poriesit este pred manzelstvom. Ak vstupuju do manzelstva nepripraveni ludia ktori su zamilovani az po usi ale skutocne nejake tie problemy este riesit nemuseli tak potom v manzelstve pride prva facka, druha ktorou zistia ze manzelstvo nieje prechadzka v oblakoch ale kde musia riesit choroby, financ, problemy, konflikty atd.

Fe4iko

A co by si robil keby dostala rakovinu a v ukrutnych bolestiach by nebola to usmievave dievca ako kedysi , hned by si sa s nou rozviedol , ze , ty si iny sebestredny hajzlik , ty jej vycitas to co robis aj ty len v inej podobe.
Je vam tak dobre , ze neviete co uz od dobroty

Kycera

Aguero,
ten, kto je mimo si Ty. Ja som Ti len položila otázku, na ktorú si mohol, ale aj nemusel odpovedať. Problémy sú na to, aby sa riešili. Hovoril si s ňou, povedal si jej to, čo si tu napísal? Navrhol si nejaké riešenia?

sanskrit

A neslubovali ste si pred oltarom a pred Panom Bohom ze budete spolu po vsetky dni v dobrom aj v ZLOM?
Naco si toto ludia slubuju a ked nastanu v buducnosti problemy vztahove, financne ci zdravotne tak pomyslaju na rozvod?
Potom naco su vam tie okazale svadby pred desiatkami ci stovkami ludi? Naco?
Hrajete divadlo v case najvacsiej zamilovanosti a ked pride tvrda realita a vasa rozpravkova laska sa vytraca tak hladane riesenie v rozvode. Potom sa nezosobasujte!