Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odísť, ostať?

Príspevok v téme: Odísť, ostať?
Aguero

Manželka sa po 10 rokoch úplne zmenila. Je pasívna, frustrovaná, vyhľadáva samotu a uzatvára sa pred svetom. Som z toho nešťastný a zvažujem rozvod. Sme spolu už dosť dlho a ja ju prestávam spoznávať, keby bola takáto na počiatku tak s ňou isto nie som. Už asi jediné čo ma s ňou spája je dcéra a spomienky na minulosť. Realita je úplne nanič. Viem z čoho je frustrovaná, ale s tým jej nedokážem pomôcť a dokonca to začína dávať za vinu aj mne a pritom sme dieťa chceli obaja. Neviem čo ďalej ešte sme mladí, ale ja takýto život nechcem. Všetko materiálne máme nič nám po tejto steánke nechýba, ale mne chýba to usmievavé žieňa z pred 10, 5 rokov. Dcérka mi robí radosť, ale už ju nezdielam s manželkou, lebo jej začína byť všetko jedno. Mám odísť/ostať? trápiť sa, byť nešťastný?Nemám ani štyridsať a takýto partnerský vzťah nechcem. Viem to na isto, už ju nemilujem.

Mesačný princ

Cariboo - presne ako píšeš. Zlepšenie vzťahu ,,matka - dcéra,, by malo byť prvoradé, no neviem... Niektorí ľudia ani deti nechcú a napriek tomu si ich spravia...no a potom sa im nevenujú. A tí, ktorí by dieťa chceli ho mať nemôžu. Je to celkom na hlavu postavené.

Cariboo

Matyo velmi dobre napisane. Este doplnim, ci sa autor prispevku rozvedie alebo nie, tak ci tak by mu malo zalezat na zlepseni vztahu matka-dcera. Preto sa pytam ci neexistuje nejaka aktivita, chvilka ked su spolu a zaroven je im dobre. Staci, ze spolu pozeraju animovany film. Hladat im nenapadne spolocne prijemne zazitky, maskrtit a lenostit. To je na vas.

Mesačný princ

vzdelana22 - platy síce majú, ale žeby nabrali trošku vzdelania sa nedá povedať :D Opäť negeneralizujem, tak len tak... :D

vzdelana22

Zeny idu v dnesnej dobe studovat a pracuju na vysokých poziciach pretoze pochopili ze sa musia na Slovensku same o seba postarat. Ja som mala az do neskorého veku len stredoskolske vzdelanie a horko tazko som ako zena zarobila 400-500 eur tak som pochopila ze to vzdelanie ma naozaj treba. Preto ide dnes kazda baba na vs ked mam moznost lebo ma sancu mat lepsi plat. Mat vzdelanie je vzdy mat navrch.

cErtica

Lepšie byť tvrdý vo výchove ako potom ľutovať keď z decka nič nebude. Dnešné detiská za moc nestoja. Drzé, nevychované v triede pekne vidno kto sa decku venuje a kto nie. Z dvadsiatich v triede je slušných možno päť!!! Učte si to potom sami rodičia!!!

denisaf

podla mna je z tupych hlav nazor ze kazda zena ma mat deti. Nema. Bohuzial nie kazda ma nato byt matkou nie kazda ma k detom vztah...

Matyo

Aspoň poznáš príčinu jej stavu a to sú nenaplnené pracovné ambície. Jej nejde o peniaze, ale o postavenie, ktoré v práci stratila materstvom. Bohužiaľ toto sa stáva ľuďom, ktorí z vedúcej pozície spadli dole a nedokázali sa s tým vyrovnať. Bolo by dobré keby pochopila, že dôležitým zamestnancom pre firmu sa môže stať aj bez vedúceho postu, príp. by sa mohla začať realizovať ako szčo. Mohla by jej pomôcť aj psychoterapia, ale všetko je to podmienené jej iniciatívou. Keď so sebou niečo neurobí, tak zostane nešťastnou a zatrpknutou po celý zvyšok života a vaša dcéra s ňou bude mať komplikovaný vzťah v dospelosti a ako píšeš, tak už aj teraz v detstve...

Adden

Vo vasom vztahu nie je laska. Manzelkine priority su zle nastavene. Ona dava na prve miesto seba a az potom stastie ludi, ktorych by mala milovat. Ze sa jej karierne nedari by nemala prenasat do nalady v rodine. Je to o sebaovladani a o tom, nakolko doleziti vy doma pre nu ste. Jej je jedno, ako sa Ty citis a ci vychovou dcere neublizuje. A to je nespravne. Samozrejme, ze Ty stracas zaujem o nu, kedze ona ho nema o teba. Tvoja zena ak sa nepozbiera, vas vztah nema buducnost. Ona by mala zacat psychoterapiu, ak to nezvlada sama. Alebo koniec vztahu.

Angelika3

To tu prišlo z tých tupých amerických hláv, že každá žena musí byť šéfka, manažérka, právnička a neviem čo všetko, miesto aby jej stačilo prosté rodinné šťastie. Nehovorím zas, že žena musí byť len nejaké tupelo za sporákom, ale vytváranie rodinnej pohody, by ju za normálnych okolností malo plne uspokojovať. Ženy, ktoré robia rôzne manažérske funkcie su takmer bez vynimky tvrde a neprijemne.
A mnohe ženy zas nevedia zvladať pracu aj domacnosť, je toho na ne veľa, ale financie potrebuju, tak su nutene všetko zvládať a potom su nešťastné. Čo tu robiť.