ako sa da nasetrit na vlastny byt? aka bola vasa cesta k vlastnemu byvaniu??
ako sa da na Slovensku nasetrit na vlastne byvanie?
sssm toto je to co ti ludia asi nechapu. Ta cena je len taka vysoka za aku to moze niekto kupit. Teda situacia ze nikto nema na byvanie je nerealna (bud na najom alebo kupu). MAm fakt pocit ze niekto si mysli ze ceny a platy sa urcuju len tak z brucha ako za sociku.
Mesačný princ nj nikdy som manualne nepracoval v zmysle ze to bolo moje zamestnanie ale napr teraz som si prestaval cely barak.. Laminat asi 100m2 nejake kachlicky dvere natery stierka, zahrada atd, povodne som to nemal v umysle ale ked som videl kolko xceli za to robosi tak som si vypocital ze sa mi oplati si radsej zobral dofcu a spravit si to sam. Nehovoriac o Tom ze je to kvalitnejsie. Ono aj tak som to robil po veceroch po praci alebo cez vikendy a fakt to neni nic z coho by ti malo nieco odist.
linda23,
treba si uvedomit kto tie ceny byvania stale zvysuje. Zamestnavatel urcite nemoze za to ze kazdym rokom chcu ludia predavat domy, byty drahsie.A keby aj vsetci davali 10 - nasobne vyssie platy absolventom, tak tie ceny by tiez hned stupli 10-nasobne, ak nie viac.
sssm lenze clovek co vyde skolu sa chce osamostatnit zabezpecit si byvanie a niekto chce aj rodinu a preto si pyta taky plat!! kedze mame na Slovensku platy par stoviek a byty stoja tisice eur preto do prdele ludia chcu vyssie platy lebo bez penazi sa absolutne nikam nepohnes v dnesnej dobe a mozes sa aj na hlavu postavit... na byvanie bez penazi? mozes zabudnut na zdravotnu starostlivost? zabudni... strasne jednostranny pohlad maju slovaci ano mlady clovek absolvent chce vysoky plat lebo ma do prcic cely zivot pred sebou a chce si nieco vybudovat... ten kto je stary a ma velke deti par rokov do dochodku zoberie aj menej platene miesto ale nie clovek co este deti nema a vlastne byvanie tak isto...tak neodsudzujte...
Pokial chces hned po vs zarabat tisice, tak si na omyle. Absolvent moze byt uzitocny pre firmu mozno tak po niekolkych rokoch, urcite nie hned.Mnohi ludia maju predstavu, ze ked maju vs skolu, tak su nieco viac. Skor opak je na pravdou. Tie vedomosti su sice niekedy dobre, ale na to aby ich clovek vedel spravne vyuzit je potrebny dlhy cas. Tlachajucich mudrcov a mudrlantiek su kazdy den plne spravy.
givenciii - je úplne jedno koľko toho človek vie, aký je šikovný a aké má školy, IQ a všetko ostatné. Ak nemá niekoho za sebou, poprípade financie tak nedokáže vôbec nič. Len ak je to pohľadná žena...to je už o inom.
A kto si myslí, že ľudia, ktorí nemajú vzdelanie sú menej inteligentní, šikovní, či nepremýšľajú, tak je na omyle.
givenciii imho kachlickari maju zdravie f prdeli lebo su vecsinou dost na hlavu padnuti... fakt inteligentneho kachlickara som v zivote nestretol. Ono by uplne stacilo ak by robili 5 hodin denne na kolenach pravidelne si natahovali nohy pravidelne cvicili pouzivali ochranne pomocky a neslopali ako o zavod a by vydrzali v pohode do dochodku.
Alebo mi vysvetli co je na kachlickovani take zdraviu skodlive ze ich to musi odpalit do 50tky?
Blbosť, kachličkár bude mať v 50ke zdravie v prdeli a zase bude ležať na krku spoločnosti. Bude potrebovať vymeniť kĺby lebo bude 30 rokov platiť minmálne odvody a nebude mať na operáciu. Roboši nemyslia v dlhodobom horizonte. Hej videl som v životopise sociálna inklúzua tuším TN univerzita. Normálne sme pátrali čo je to za štúdium išlo to hneď do koša. Moja absolventka v 50ke urobí exit a odíde na dôchodok. Bude cestovať a žiť plnohodnotnú jeseň života v zdraví, ten kachličkár bude len na príťaž.Toto sú tie celoživotné rozdiely a je to len a len o vzdelaní. Porovnaj si dôchodcu čo mukloval s tým čo premýšlal to je deň a noc. Samozrejme za predpokladu, že porovnávame len beżné fyzické opotrebovanie človeka, ktorému sa nik nevyhne a vylúčime iné zdrav. komplikácie. Ktorý rodič nedá decku vzdelanie je u mňa lúzer.
givenciii to nieje celkom pravda postav vedla seba niekoho kto vystudoval socialnu antropologiu alebo archeologiu a potom niekoho kto vie super a rychlo vykachlickovat kupelnu... ten kachlickar mozno zarobi 3k ten archeolog 0,5