ako sa da na Slovensku nasetrit na vlastne byvanie?

givenciii

Roboš sa má vždy horšie ako vzdelaný človek to je jedno či žije v Nemecku, USA, na Slovensku. Nastupuje ku mne od októbra absolventka. Dostala 900 nástupák a ak sa po skúšobnej osvedčí bude mať na začiatok liter. Málo ? veľa ? viac bude mať keď zvýši svoju pridanú hodnotu. V čom vidím problém je, že rodičia kašlú na vzdelanie detí a tým im ničia žovot. Stále sa ťažšie hľadajú schopní mladí ľudia lebo školy produkujú zväčša odpad.

bytbytbytbyt

Zdedit alebo kupit na hypoteku. Pri hypoteke treba ratat s tym ze ak mas plat mensi ako 1000 eur tak pri sucasnych uverovych podmienkach budes 20 rokov zivorit a bat sa o robotu aby si zvladol neustale splacat... taka je sucasna realita

0vecka

Jax no ono je skor Problem ze jedna vec je cena byvania ale aj ceny potravin+zabavy treba zapocitat a imho vecsina z tych ludi co tak narieka si to ani nevie spocitat. ale na druhej strane je riadne svinstvo ze ked mas rodicov co ta materialne nevedia nasmerovat spravnym smerom tak si fakt dohral.

0vecka

denisaf momentalne potrebuje viac tych itckarov a preto zarabaju viac. Vobec nemusis mat vysku aby si slusne zarobila. Napr aj taky kachlickar ma v pohode plat. Ja nehovorim ze je to lahke ale toto je chyba rodicov ze nevedu dieta k niecomu kde sa da zarobit.

Jax

Ono problem je, ze ludia maju casto nerealne predstavy z ktorych nechcu upustit. Napr. ze chcu byvat vo velkom meste, lebo tam zarobia... kolko? O par eur viac ako niekde v prdeli, kde je vsak byvanie aj 5x lacnejsie! Nehovoriac o potravinach a sluzbach.
Dolezity je pomer zarobku ku cene byvania, nie samotny zarobok alebo samotna cena.
Ak zarabam malo a byvanie okolo mna je drahe, mam viacero moznosti:
1. Zmenit pracu a zarabat viac.
2. Zmenit lokalitu za lacnejsiu a najst si porovnatelne platenu pracu.
3. Zmenit lokalitu za ovela lacnejsiu a postaci aj menej platena praca.
4. Znizit zo svojich narokov a hladat lacnejsie byvanie.
5. Ist na par rokov robit "von" a tam sa snazit zahojit.

Len opakujem, dolezity je pomer, nie samotny zarobok. Najhorsie je ostavat niekde v meste, kde 70m2 stoji 100tis a zarabat 500e. Treba hladat a nebat sa zmeny, nedrzat sa zubami nechtami niecoho, co nema buducnost.

denisaf

ovecka vies lebo nasa spolocnost nepotrebuje len itckarov co maju platy za 3 ludi ale aj kucharov,smetiarov, upratovacky pekarov operatorov vyroby ktorí vyrobia auta aby ste si mali na com vozit tie svoje zadky ...a ja si myslim ze kazdy clovek ma pravo na byvanie a slusny zivot... nielen vysokoskolak

Janka26

a co mam akoze byt doma na krku rodicom? bohuzial som musela zobrat aj takuto pracu vzdy lepsie nez byt nezamestnana bez jedineho eura... a moja vs nieje ziadny neperspektivny odbor len bohuzial platy na sk su take ake su... a ako cerstva absolventka vs mozem byt rada ze ma bez praxe niekam vzali...

imhoimhovic

ovca prosim ta ty tu nedavaj rozumy ani nikto kto zije v zahranici... vam sa to lahko pise ked ste zduchli a zarabate tam uplne inak ako ludia tu