Prečo nedokážem byť šťastná ?

Príspevok v téme: Prečo nedokážem byť šťastná ?
Tina31

Nedokážem byť šťastná . Mávam depresie, odkedy mi odišiel najbližší človek som úplne na dne . Je to už niekoľko rokov , chcela som sa aj zabiť ale prekazili mi to . Moja rodina o tom nevie , vie o tom iba pár kamarátov , ale už dlhšiu dobu im nehovorím pravdu ako sa cítim . Nikto nevie že sa chcem stále zabiť ani to že mám ešte stále silné depresie . Nedokážem sa ani usmiať , každý si myslí že je všetko v pohode , som tak na dne že ma vytočí aj to , keď mi sekne mobil a začnem revať ako malé dieťa . Mám všetko aj to čo nepotrebujem . Pred ostatnými sa tvárim ako najviac v pohode človek , všetkým naokolo radím ale sama si poradiť neviem . Vždy keď ma kamaráti chceli podporiť tak mi to len ublížilo . Som strašný samotár , už si to začali aj rodičia všímať ale ja ich vždy nejako odbijem a je to zase v pohode . Jednu dobu som fajčila a pila , potom som sa rezala a nakoniec som bola anorektička ( aj keď mám úplne normálnu váhu) nič mi dlho nevydržalo . Neznášam seba a svoje telo , jediná vec čo mi aspoň na chvíľu pomôže je hudba . Ak je tu niekto tak poraďte hudbu ktorá pomáha vám .Nemôžem to riešiť s doktormi ani s rodinou , ani neviem načo to sem píšem asi len chcem aby si to niekto prečítal a pochopil môj život . Ak ste to dočítali až sem tak tlieskam , toto je môj život .

NeznamyTHM1986

Napr. metalová muzika - o tu sa snažím aktívne zaujímať a aspon nemyslím na zle veci (melodické power metali, hard rocky, domáca scéna...)

Rea3

Tiež som mala problémy s depresiami, a dosť vážne. Už nemám :-) Veľmi mi pomohla terapia Cesta a texty od Hicksovcov - určite odporúčam. Je to podľa mňa tá najlepšia filozofia pozitívneho myslenia, a odkedy som sa rozhodla riadiť ich radami, môj život je oveľa šťastnejší: stránka z ich prekladmi do slovenčiny: www.hicks-abraham.sk

Kycera

Tina,
"prečo nedokážeš byť šťastná"? Sama si nevieš odpovedať a pomoc odmietaš. Tak čo vlastne chceš?

Nie je dôležité, aké karty Ti život namiešal, ale to, ako s nimi dokážeš hrať v každom momente svojho života.
Prečítali sme si Tvoj príbeh, snažíme sa Ti pomôcť, ale Ty sa neozývaš. PREČO?
Nik z nás Ti na otázku neodpovie, nik Ti Tvoj život nezmení k lepšiemu, len a len Ty sama. Všetko je v Tvojich rukách. Tak Ti teraz položím otázku ja : "Chceš niečo so sebou a svojím životom robiť alebo budeš len živoriť?"

Teeska

Ahoj, skús si nájsť niaku kamarátku alebo kamaráta niekoho c ňom budeš vidieť že tá chápe nájdi si niekoho komu sa budeš môcť zveriť a budeš si istá že tá nesklame :)) čo sa týka toho ako si si ubližovala a pod.viem že to možno vyznie hlupo ale skús si nájsť niaky šport ktorý by tá bavil keby športuješ urcito sa ti zmení postava a nemala by si dôvod nenávidieť sa, je veľmi dôležité aby si sa mala rada. Navyše keď sportujes môžeš zo seba vybiť všetky zle aj dobre pocity a večer zaspávať spokojne že si pre seba a pre dnešný deň niečo urobila :)) take malé plus je že by si urcito spoznala nových ľudí.

medikamentus

Tina, ak sem este nahliadnes.
1/ Neviem, ci si veriaca, to ani nie je podstatne. Odporucam ti ist do kostola, kostoly su totiz vsade. Aj v BA a aj v HornejDolnej. Par krat chod sama, pocuvaj, nespievaj,spievaj, vnimaj. Rozpravaj sa s tymi, ktori sa ti prihovoria. V kostoloch su aj hodiny urcene pre mladez , resp. rozoberaju sa tam rozne kapitoly hlavne z Noveho Zakona a je to zaujimave. Ked uz nic ine, budes sa v pisme orientovat a to v zivote pomaha. Ludia, s ktorymi sa zoznamis ti iste neublizia, preto ta tam aj smerujem.
2/ aj toto ti pomoze upratat v hlave. Okrem zadarmo sedeni na prednaskach pridaj nejaku jogu. Ja sa o to tiez uz 3 roky snazim, len u mna je nedostatok casu, ale moja zena chodi 2 x do tyzdna a nevie si vynachvalit.. ma aj nove kontakty. Chodia kade tade na pizzu a aj na umenie,
3/aj keby si mala ist sama /vela ludi tak chodi/, chod do kina na film zanru, ktory ta zaujima, alebo divadelne predstavenie... Neskutocne to vie nabit cloveka. To mam odskusane na sebe. To urcite urob.
4/ najdolezitejsi clovek na svete si ty, tak sa podla toho chovaj k sebe. Kasli na vsetkych a rozmaznavaj sa teraz, ked to ty potrebujes. Nemozes davat inym, ked sama nemas.
Rob okrem nutneho len to, co sa ti paci a prospieva. Ak mas chut spat, tak zavri dvere, urob si tmu a teplucko a spi a spi a spi. Navar si nieco dobre, si zena, tak to asi vies... nieco, co mas rada.
5/naplanuj si nejaky velnes, alebo aspon masaz
6/este som cosi chcel, ale zabudol som , ked som unaveny mi to nemysli
7/ mas nejake kamosky byvale? Skus oprasit vztahy. Mozno sa citia podobne, ako ty.
Dnes je to dost rozsirena haved ..
8/ alebo si hladaj najlepsie na normalnych diskusnych forach dusu, ktora sa ti zda byt spriaznena.
To vycitis, tak ju oslov.
a este napis, ako pokracujes.

Mesačný princ

kafe - bla,bla, bla...nič v zlom :)

Tieto slová, ktoré si napísala píšeš úplne zbytočne. Človek ak nie je šťastný, tak ich nedokáže vnímať a už vôbec nie prijať. Preto sú často dobre mienené rady aj na tomto fóre to isté, ako keby sme hrach o stenu hádzali.

Napísala si to super, ale iný človek jej v tom nepomôže. Podstatné je v tomto prípade pochopenie. Keďže je nešťastná, tak samu seba rada mať nebude, nebude sa venovať koníčkom, ale radšej sa poreže, aby sa utvrdila v tom, že taká naozaj je. Je to podvedomé konanie, ktoré sa nedá zastaviť lusknutím čarovného prútika.

Nikto z nás netuší ,,PREČO,, nie je šťastná. A práve na túto otázku si bude musieť odpovedať sama.
Až spozná odpoveď pochopí, tak nájde veľmi ľahko riešenie. A ak bude mať to riešenie, tak dokáže prijať aj všetky rady v tejto témy. Prídu jej ako samozrejmosť a bude sa čudovať, ako to predtým nemohla nevidieť :)

kafe

no dobre, ja ti to poviem, prečo nedokážeš byť šťastná. Lebo neznášaš seba a svoje telo a ubližuješ si. Pokiaľ si budeš držať tieto 3 veci, v živote šťastná nebudeš, aj keby si sa potrhala chcením, snahou a námahou. Nedáš to.
Naučiť sa úcte k sebe samému, prijať sa taká aká som, objavovať veci/talenty ktoré dokážem spraviť, ktoré ma bavia... starať sa o svoju dušu a plniť vnútro peknými, príjemnými vecami/myšlienkami/zážitkami, robiť veci nielen pre druhých ale aj pre seba s láskou (dopriať si masáž, cvičiť, relaxovať, spievať, vyzdobiť si izbu/skriňu/tričko vlastnými kreáciami), zastaviť sa a vnímať trochu svoje pocity - pri čom sa cítim lepšie, čo mi uľaví, ked je mi totálne na hovno, čomu sa venovať viac a čo totálne vypustiť, lebo ma to "ťahá dole".

Ked máš všetko, nemal by byť problém nájsť a zaplatiť si dobrého psychoterapeuta. Nasmeruje ťa. To čo si tu opísala, sú sračky, nie život. Ak ťa to baví mágať sa v nich a klesať hlbšie, prosím. Hudba ti prd pomôže. Uľaví ale zo sračiek ťa nevytiahne. Na to treba aj trochu námahy z tvojej strany. Lenže nevieš ČO robiť. Rodina, psychológ dokonca čo i len zveriť sa dobrému priateľovi, to všetko ti môže pomôcť. Sú linky dôvery kde môžeš písať/volať www.dusevnezdravie.sk www.dusevnezdravie.sk Nebuď trúba a konečne to povedz niekomu a prestaň si dosierať svoj vlastný život! Hore hlavu, ideš! Máš na to, aby si sa vzchopila a postavila na vlastné nohy. Máš rodinu, aj priateľov, aj kus zdravého mozgu. Tak si to nedoser, mlčaním, otvor hubu a vykrič sa.

Marosko-n

Šťastie v peniazoch ?kartách ? deťoch ?, v novom aute ? atď. Všetko pominuteľné Zemské potešenia.

Šťastie je ak sa dokážete stotožníť so svojou životnou roľou počas svojho života.

Je film -Slúžil som kráľovi- asi v tom znení. Bol sluhom kráľa a našiel vo svojom poslaní životnú úlohu -štastie.
Koľké matky sú na sklonku života šťastné, že sa mohli starať o svoje ratolesti.
Koľké manželky sú šťastné, aj napriek ťažkostiam, zo svojho manžela.
Koľký manželia ďakujú Bohu za dobrú ženu. Atď.

Nin_a

Ahoj Tina, prečítala som si celý tvoj príspevok a veľmi ma mrzí, že sa takto trápiš. Nestotožňujem sa s tým, čo ti tu ľudia píšu, áno, bolo by úžasné vedieť vždy všetko vyriešiť, vzchopiť sa a ísť ďalej, no sme ľudia, nie roboti.. Tiež by ma zaujímalo, koľko máš rokov, ako dlho sa už takto trápiš, kto najbližší ti odišiel.. Píšeš, že rodina o tom nevie a poslednú dobu už o tebe bližšie nevedia ani kamaráti. Zjavne to však riešiť chceš, keď píšeš aspoň sem a teda máš v sebe aspoň kúsok odhodlania a to na začiatok stačí. Ak by si chcela o svojom živote napísať niečo viac, môžem ti dať na seba nejaký kontakt.