prosím vás, ženy,
nájdu sa tu také, ktoré trpia na neustále zápaly moč. ústrojenstva? Myslím mechúr, moč. cesty. Chcela by som sa s vami zoznámiť, prípadne vymeniť nejaké informácie.
Moje meno je Lýdia, a mám 26 rokov, áno,som veľmi mladá, a cca 4 roky už trpím neustále na zápaly moč. sústavy. Je tu niekto taký, kto chce viac o tom popísať? Mám pocit, že skončím v blázninci, ak to bude pokračovať.
Mám to vždy, ked je škaredé počasie, čoho je na svk veľmi veľa, zima a chladno, upršane, mám to aj teraz. Mne nepomáha nič, hneď mi vyskočí bielkovina v moči. Začalo sa to nebadane, ešte počas mojich štúdii na VŠ,a bývania na intráku, používanie jedného wc ai.
začalo to aj s aktívnym sexuálnym životom s mojím manželom.:(
Bojím sa aj otehotnieť aj iné veci.
Trpím ako kristus za neviem čo.
Prišlo to nebadane iba jemné pálenie, to bolo prvé mesiace, potom rezanie, nasadené atb, niekoľkokrát po sebe, počas 4 rokov som skúsila VSETKY možné atb na toto- absolvovala som aj sedenia u urologa, asi 5krát, kedy ma tam poslal obvodný. Urolog iba zobral moč a skonštatoval, že nevie, kde je chyba, raz tam boli bielkoviny, raz nie, krv tam nikdy nebola, obcasne mi dal vyšetriť moč na baktérie, niekedy sa tam našlo niečo, ako fecalis, stafylokok, ale nič vraj nezvyčajné, vraj to je tam stále a iným ženám nerobí problém, nikdy ma nedal testnúť na ureaplazmy ani chlamýdie. Tak som si dala do súkromného labáku testnúť moč na všetky spomínané mrchy, vyšiel negatívne aj on. A dokonca chlamýdie som si dala robiť z krvi- negatívne. Aj napriek negatívnym výsledkom,som absolvovala 3 tyzdnovu kuru atb- doxycyklínom, čo teda mi mal na toto pomôct.NEPOMOHOL. Po 3mesiacoch sa to vrátilo spať.
4 roky neustále pociťujem ( okrem letných mesiacov, jún, jul, august), pálenie, rezanie, pri močení, už mi nechcú davať atb, akupuntkúra tiež nepomohla, sex život s manzelom je na bode mrazu,stačí keď vonku prší, mrholí, mám trošku mokré nohavice, alebo topánky a už rezák do pár minút, stačí že ma ofúkne, rezák. Mám strašné bolesti, aj toto píšem v bolestiach-rezanie, pichanie v mechuri, úplne ma kláti k zemi, nemôžem sa nadýchnuť, robili mi aj soná počas tých rokov, keď to bolo akútne- nič. V globále ked sa to tak vezme mi nič nezistili hrozné počas tých rokov, a ja zomieram..a isto iste skončím v blazinci raz, odkiaľ sa už nevyhrabem. Vyskúšala som kadejaké preparáty, urovaxon, imunitnú liečbu, brusnicovéčajové kúry, lieky volnopredajné, aj z čiech som si dopratala kadečo- nič nepomohlo dlhodobo. ŽIAL....ale ja už neviem,čo so sebou...:( prosím poradte mi.
má tu niektorá z vás chron. zápal mechúra a moč. ciest,ako ja? cesta a výzva zároveň
Moireal si lekárka,alebo zdravotníčka?
dakujem za rady...Myslis, ze teda mam """iba""( ked to velmi nadnesiem,zei ba) zodrate sliznice v mechuri,a na to pridu lekári,ci nepridu? je na to nejaka metoda,ako sa na to pride?
totiz,vzdy, ked mam zapal, alebo aj ho nemam,a som len "´prechladnuta" dole, tak mam stipanie, rezanie, a ked sa vycuram,ako dnes napriklad a vcera,tak citim akoby som po curani kyselinu tam vyliala,alebo ked si do krvavej rany nasypete kopu soli, uplne vyzrate,
ja niekedy v moci mam aj dake bakterie,a niekedy nie vobec, niekedy mam bielkovinu na dva krize, niekedy nic. Dnes zhoodu okolnosti som mala bielkovinu na jeden kriz(doma ocikavam papiere)
ale mne proste staci strasne malinko,aj vam zeny?
lebo mne sa to nezda normalne,ked som kedysi bola zdrava zena, tak preco toto mam?
napriklad: Idem do prace rano, prsi, je chladno,10 st. nohy mokre, samozrejme, rfle mokre, na krizoch mozem mat co chcem,ale nepomoze, do par min. ma stipe, pali, mozno mechur reze, hned ucinok to ma okamzity,okamzity prejav,ako u debila.to som kedysi vobec nemala,ja som mohla akokolvek zmoknut, zima mi mohla byt a toto som nemala.Toto mam konkretne posledne dva roky, ja zijem iba v lete,od aprila do oktobra.(gteraz ma to chytilo uz v septemberi,lebo je skaredo), ja inak cez zimu nic nemam zo zivota uz viac ako dva roky, posledne dve zimy som vkuse bola na atb a z domu som sa nepohla,
Alebo dalsi mega problem,ked sa kupem ,nemozem si dat ani trosku studensej vody,iba horucu, inak ma pali,(okamzite ma pali), nemozem si dat v lete saty( pali ma,lebo ma ofukne),nemozem sa kupat v studensom mori, 25 st studena moc, musi byt viac ako 30,nech sa mozem kupat.Hned ma rzee pali.
pred este cca takymr okom som iba mala palenie pri moceni, alebo mimo neho, ziadne bolesti. Momentalne rok posledny uz mi to zacne rovno aj s bolestou v mechuri,pichlava, tahava, alebo duta, a rozsiruje sa na krize, a do podbrusia na maternicu asi,neviem,nie som odbornik na organy v tele.
nesmiem nic robit, musim nosit dlhe vetrovky, svetre dlhe, nemozem sa modne obliekat, okamzite ako ma ofukne to mam,trosku studeneho a pali ma.
mate to prosim aj vy ???alebo ja idem z rozumu?
Moireal soda bikarbona neviem,aky ma dlhy ucinok?dneska rano som si dala,a nic zatial, reze a pali rovnako.Za kolko dni to ma pomoct?
A tie ostatne naozaj pomozu na tie sliznice,nech sa zahoja?kolko to mam brat?za vyskusanie nic nedam.
Nechcem to mat stale.
Moieral, chcem sa spýtať, čo hovoríš na užívanie Wobenzymu? Mám tiež tieto problémy a uvažujem nad Wobenzynom.
Ahoj. Ako som ti uz pisala,mas s najvacsou pravdepodobnostpu intersticialnu cystitidu. Mas zodrate sliznice mocoveho mechura a rury z chronickych zapalo a tych co neboli poriadne doliecene. Je to aloby si mala popaleniny. A tie ti drazdi velmi kysle ovocie,kofein,ked sa spotis,tesne oblecenie. Je to stav sliznice,preto to stipe ci ti nieco najdu ci nie. Ked ale chytis akutny zapal,bolesti su brutalne. Mne na toto pomohöo uzivanie triphaly. Obsahuje sice ovocie ale aj vysoky vitamin c a ten je na sliznice velmi dolezity. Topolovka ruzova po anglicky marshmallow root lieci tiez sliznice a pomaha. Dalej kremik v praslicke ale o silica. Cim dlhsie to budes brat a zaroven sa chranit proti bakteriam,stipanie sa znizi na minimum. Na bakterie je pre mna najlepsi extrakt z olivovych listov,spominana soda bikarbona. Na trhu su aj alkalicke kvapky s mineralmi ktore ti odkyslia moc a to tiez dobre pomaha proti bolesti. Treba dbat na pitny rezim a hydrataciu. Elektrolyty si doplnat si mozes zohnat aj ako tabletky.
Najviac co ti teda odporucam je triphala alebo amla,topolovka a extrakt z olivivych listov a vela pit. Dbat na tie elektrolyty a nepit kavu,obmedzit kakao a kysele ovocie ako jahody. A posilnuj si imunitu a zaroven si drz krize v teple. Ja nosievam taky bedrovy pas na such zips ked idem von a je velmi zima. A fakt ma zapal chyti mozno raz do roka.
Ta topolovka alias marshmallow root neviem kde sa da zohnat. Ja to kupila cez iherb. Popros dakoho kto vie po anglicky,nech to spolu objednate. Triphalu a extrakt z olivovych listov zozenies aj na slovenskych eshopoch ale je to aj na iherbe.
a uz sa zdalo,ze mi to prechadza,ale citim sa divne...
mam nafuknute podbrusie, a ked sa vycuram,tak mam rezanie a palenie v mocovej rure..
bielkovinu ale v moci nemam..:(divne..testovala som sa rnao pasikom ako u lekara
a mam divne bolesti v podbrusi...nielen v mechure,ale vobec celkovo..
ahoj, emily opat..
moj mail je linduska259@gmail.com
budem rada,ak sa aj niekto iny co vie poradit,pripasdne zdravotnik,ci lekar, neviem,ci tu nejaky lekar chodí...
mas stastie, ze mas iba e coli v sebe, s tym sa da nieco,kedze je tam iba jedna, ja mam vzdy ine a niekedy ani nic,ale umieram na rezaie, palenie a bolenie...: (asi tak...dakujem
Ahoj, je mi veľmi ľúto ako trpíš. Len ľudia čo to zažili, to môžu pochopiť. Aj ja trpím opakovane na zápaly močákov ale nie som taký ťažký prípad ako ty. Navyše mne vždy nájdu v moči baktériu ESCHERICHIA COLI pokiaľ sa mi nepodarí vyliečiť samej. Takže potom mi nasadia antibiotiká. Napíšem ti čo tobím ja. V podstate keď cítim že to zase prichádza okamžite vypijem liter dva tekutín. Horúca sprcha, termofor na bruchu. Stále pijem vodu, urologických čaj. Potom samozrejme osvedčené rady. Hygiena (ale urcite nie obrúsky alebo niekoľkokrát denne prehnané umývanie! To škodí a nie že pomáha), bavlnené prádlo, po veľkej potrebe utieranie sa z predu do zadu, sex len s kondómom. Niekedy sa z toho dostanem sama inokedy musím brat antibiotiká a naposledy mi nezabrali ani tie. Sestra mi poradila rozpustiť kopitú lyžičku sódy bikarbóny v pohary vody a vypiť. V zúfalstve som vyskúšala a cítila som OKAMŽITÚ úľavu. Opakovala som Adi trikrát denne dva tri dni a prešlo mi to úplne. Poradila som to susedné ktorá mi povedala že ma zápal močákov a zabralo jej to. Sóda neutralizuje kyslý moč a tým uľaví od bolesti. Baktérie ju "neznášajú". Stojí to za pokus, náklady sú minimálne.
Moja sestra ma vyše 20 ročnú skúsenosť s močákmi a aj ked nie je lekár, možno by ti vedela poradiť. V tvojom prípade by sa vraj mohlo jednať o INTERSTICIALNU CYSTITIDU a ako dôsledok môžeš mat aj VULVODINIU. Daj sem nejaký email, moja sestra je ochotná ti napísať. Teda ak chceš, opakujem nie je lekár ale je môžné, ze ti bude vedit poradiť.
Veľa štastia ti prajem, tak ako žiješ sa žiť nedá.
P.S. Súhlas s prispevkom podo mnou! Ak je šanca, ze ta pani by ti mohla pomôct tak Michalovce Bratislava nie je žiadnou prekážkou? Vyskúšaj všetko!
lidka to že si z Michaloviec nie je žiadna prekážka. Bratislava neni na druhom konci sveta a oni tam majú pacientov aj zo zahraničia. A ľudia tu píšu že lieky im posielajú poštou. Ja myslím ale že väčším problémom by bola dĺžka liečby. Čítala som tu príspevky že u niekoho to trvalo aj vyše roka. A že nemá zmysel začínať keď si si neni istá že to aj dokončíš. Ja napríklad som človek veľmi netrpezlivý pre mňa by taká liečba nebola. Možno keby som už nevedela kam sa obrátiť a nič iné by mi neostávalo. Ale neni sme všetci rovnaký. Podľa mňa k Albertovej chodia len ťažké prípady a taký si už vyberať nemôžu. Zase na druhej strane čo tu čítam tak niektoré baby stále niečo iné skúšaju a vrazia do toho toľko peňazí a aj tak sú neni celkom fit. Tak potom keď mám trpezlivost je lepšie obrátiť sa na odborníka ako roky len skúšat a zmierit sa s tým že raz je lepšie a raz horšie. Ja som pojedla už kopec antibiotík čo zas nebol až taký problém nič mi to nezhoršilo a momentálne som celkom dobre. Len tiež neviem dokedy to vydrží.
všetko o čom mi tu písete robim- hygiena, prádlo, antibaktriálne všetko, už vyše styroch rokov to míám, mám o tom dosť precitaneho, ja viem,že mne už nič nepomôže, mám to vkuse,len čo je vlhko vonku, či troška chladnejšie, hned to mám, musím sa extremne teplo obliekat, co sa mi teda vobec nepáči,ale robím to, pancuchy od novembra do aprila nosim pod nohavicami, dlhe svetre a nepomaha, staci ze trosku navlhnem vonku,ked snezi ci prsi a mam to.
doteraz mi ziadny lekár nepovedal,čo mi je, nijako to nenazval, moj stav, nic. len chron zapal moc. mechura a ciest.
nepijem drazdive vody, kofein, sladkemu sa vyhybam, ja robim VSETKY opatrenia, dokonca si davam aj brusnicove ci bylinkove kury parkrat do roka, taktiez sa sprchujem po sexe, aj močím,a hned davam brusnicu aj caj-NEPOMAHA, partner bol na vysetreniach- nega. vsetky,aj na pohla. choroby.
Ja len neviem,preco sa mi to tak odrazu zacala vsetko ved som bola relativne zdrava.ja som ani nevedela, kde mam mechur, pokial som toto nedostala.:(a teraz stale marodim
pani albertova mi asi nepomoze,kedze byvam na opacnom konci republiky,a jedno sedenie asi u nej nepomoze absolvovat. Nie som z BA,ale z Michaloviec.
Moireal ja neviem anglicky,takze si tie stranky asi neprelozim, ale diagnozu nepoznam podla nazvu, mozes mi to blizsie vysvetlit?
prosím mohli by ste mi napisat kde zozeniem take tabeltky, o kt. tu pisem, resp. pripravky,ci co to je? ako sa to presne vola?
Moona ja to tiez mam, aj ked nemám práve zapal, to co ty..prakticky..okrem leta- od maja do septembra som OK. sem tam ma zastipe a vyriesi to vzdy iba jeden caj urologicky, v zime nie.
Mam pochybnosti sama o sebe, myslim, ze asi skoncujem so zivotom, nema takyto zivot zmysel.ziadny. Som uplne vynervovana a uz sa mi nechce zit, ked mmam vkuse taketo problemy, 4 roky by aj kon skapal
Ahoj, môj email je: mmoonna@centrum.sk. Ešte ma napadlo, že mne môj gyn. odporučil jeden vaginálny sprej s kyselinou hyalurónovou a mne to naozaj neskutočne pomohlo. Ja mám ale problémy aj keď práve nemám zápal Mávam bolestivé nutkanie na močenie a bolesti v močovej rúre, ktoré prechádzajú až do pošvy. Cítim také ťahanie a pichanie. ževraj drážduvý močový mechúr. Brala som na to aj lieky, celkom mi pomohli, ale už ich dlhšie neberiem. Ale tento sprej mi pomohol v tom, že nemám zápal už každý mesiac, ale sa to zredukovalo. Ak chceš, tak mi napíš, budem rada.
Ahoj, moja sestra tým trpela tiež. Síce nie tak dlhodobo u nej to trvalo niečo cez rok. Tak isto spomínala bolesti kŕče dokonca problém s močením doktor jej nič nezistil vraj sa jej neustále vracia zápal musí ho sama prekonať nakoniec to urobila po svojom. Brala tak isto C a iné vitamíny aj tie brusnicové produkty a hlave neskutočne zvýšila dôraz na hygienu. Kúpila si zásobu vaginálnych mydiel a sprchových antibakteriálnych gélov umývala sa každú chvíľu. Ráno keď vstala sprchovala sa, po každom použití toalety či už veľkej alebo malej, hlavne čo sa týka sexu tam je najväčší problém manžel (muž, priateľ) musí tiež zvýšiť hygienu. Sprchovala sa pred sexom, počas niekoľko krát a dlhú sprchu si dala po. On tak isto.Najlepšie je úplne omedziť. Samozrejme zase sprcha po toalete a pred spaním. Prádlo vymienať niekoľko krát denne. Prať v antibakteriálnych práškoch ak nie je možnosť umyť sa tak používať antibakteriálne vlhčené obrúsky a hlavne veľa vody baktérie nesmú stáť musia sa vyplavovať čím častejšie tým lepšie. Počas menštruácie žiadne tampóny teplo sa obliekať nosiť termo prádlo nahrievať. Po roku aj niečo sa jej v takomto krízovom režime podarilo poraziť zápal a funguje normálne.