Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

má tu niektorá z vás chron. zápal mechúra a moč. ciest,ako ja? cesta a výzva zároveň

Príspevok v téme: má tu niektorá z vás chron. zápal mechúra a moč. ciest,ako ja? cesta a výzva zároveň
lidka963

prosím vás, ženy,
nájdu sa tu také, ktoré trpia na neustále zápaly moč. ústrojenstva? Myslím mechúr, moč. cesty. Chcela by som sa s vami zoznámiť, prípadne vymeniť nejaké informácie.
Moje meno je Lýdia, a mám 26 rokov, áno,som veľmi mladá, a cca 4 roky už trpím neustále na zápaly moč. sústavy. Je tu niekto taký, kto chce viac o tom popísať? Mám pocit, že skončím v blázninci, ak to bude pokračovať.
Mám to vždy, ked je škaredé počasie, čoho je na svk veľmi veľa, zima a chladno, upršane, mám to aj teraz. Mne nepomáha nič, hneď mi vyskočí bielkovina v moči. Začalo sa to nebadane, ešte počas mojich štúdii na VŠ,a bývania na intráku, používanie jedného wc ai.
začalo to aj s aktívnym sexuálnym životom s mojím manželom.:(
Bojím sa aj otehotnieť aj iné veci.
Trpím ako kristus za neviem čo.
Prišlo to nebadane iba jemné pálenie, to bolo prvé mesiace, potom rezanie, nasadené atb, niekoľkokrát po sebe, počas 4 rokov som skúsila VSETKY možné atb na toto- absolvovala som aj sedenia u urologa, asi 5krát, kedy ma tam poslal obvodný. Urolog iba zobral moč a skonštatoval, že nevie, kde je chyba, raz tam boli bielkoviny, raz nie, krv tam nikdy nebola, obcasne mi dal vyšetriť moč na baktérie, niekedy sa tam našlo niečo, ako fecalis, stafylokok, ale nič vraj nezvyčajné, vraj to je tam stále a iným ženám nerobí problém, nikdy ma nedal testnúť na ureaplazmy ani chlamýdie. Tak som si dala do súkromného labáku testnúť moč na všetky spomínané mrchy, vyšiel negatívne aj on. A dokonca chlamýdie som si dala robiť z krvi- negatívne. Aj napriek negatívnym výsledkom,som absolvovala 3 tyzdnovu kuru atb- doxycyklínom, čo teda mi mal na toto pomôct.NEPOMOHOL. Po 3mesiacoch sa to vrátilo spať.
4 roky neustále pociťujem ( okrem letných mesiacov, jún, jul, august), pálenie, rezanie, pri močení, už mi nechcú davať atb, akupuntkúra tiež nepomohla, sex život s manzelom je na bode mrazu,stačí keď vonku prší, mrholí, mám trošku mokré nohavice, alebo topánky a už rezák do pár minút, stačí že ma ofúkne, rezák. Mám strašné bolesti, aj toto píšem v bolestiach-rezanie, pichanie v mechuri, úplne ma kláti k zemi, nemôžem sa nadýchnuť, robili mi aj soná počas tých rokov, keď to bolo akútne- nič. V globále ked sa to tak vezme mi nič nezistili hrozné počas tých rokov, a ja zomieram..a isto iste skončím v blazinci raz, odkiaľ sa už nevyhrabem. Vyskúšala som kadejaké preparáty, urovaxon, imunitnú liečbu, brusnicovéčajové kúry, lieky volnopredajné, aj z čiech som si dopratala kadečo- nič nepomohlo dlhodobo. ŽIAL....ale ja už neviem,čo so sebou...:( prosím poradte mi.

nika82

mas nejaku chronicku infekciu a oslabenu imunitu. treba adresovat obidve tieto veci. Imunitu riesit u imunologa- Urovaxom si skusala? (mne vsak nepomohol). Radili ti wobenzym, ten urcite skus dlhodobo . Na infekcie vyvolane e-coli zabera D-manoza cisty prasok (objednat cez ebay alebo amazon, na SK maju slabe v lekarni) Obaja aj ty aj partner by ste sa mali dat otestovat na vsetky pohlavne choroby ako chlamydie, ureaplazmy, mykoplazmy atd.
Treba upravit aj stravu, vylucit cukor.
Odporucam prestudovat tento clanok, mne zachranil zivot. Odtial som sa dozvedela o D-manoze, odvtedy nemam ziadny problem. Predtym som mala infekt kazdy mesiac po dobu 5 rokov.
chriskresser.com

Ak vsak mas inu infekciu ako e-coli, je to komplikovanejsie, ale opisuje aj tie moznosti.

Marosko-n

lidka963
Neviem či je to tiež vymyslená téma, ale zo skúseností je najlepšia prírodná GGW liečivá voda, lebo likviduje všetky zápaly v tele, A hlavne v tráviacom a močovom ústrojenstve, lebo prichádza so sliznicami priamo do styku.

lidka963

ja vobenzym nesmiem jest,som alergicka nan, na nejaku zlozku ci co, takze nic take nesmiem..
skoda: a ine neviem,co je take podobne ako wobenzym,ale popravde nechcem sa ani velmi uz dopovat kadecim...zeny zas som skoncila na 14 dnovom zinate- atb..:( dokonca prvykrat v ziovte mi to zasiahlo aj oblicky:( a lezim doma pod perinou..

lucinka123

moja sesternica mala tiez rovnake problemy a casto ju trapili zapaly mocovych ciest... brala aj kadejake antibiotika a stale sa jej to vracalo, ale potom zacala popri antibiotikach brat aj wobenzym a odvtedy nanho neda dopusitt... tak drzim palce, aby sa ti tento problem vyriesil...

Moireal

mmoonna, tak to ma mrzi. Vitaj v klube teda. Skus ten wobenzym a mozno aj ty tu triphalu na sliznice. To je asi to naj co mozem poradit. Alebo tu topolovku alias marshmallow root. Ked budes brat toto, nebudes si vobec musiet davat ten sprej, ktory ta vyjde drahsie nez tieto tabletky podla mna a tie su dobre celkovo ako som uz pisala.
Mne to tiez prechadzalo do kadejakych bolesti dole.

Ja sa idem skusit dat na jodovy protokol aby pomohol s plesnami a bakteriami v tele. Mam dost lenivu stitnu zlazu, ktorej sa nechce pracovat.

Moireal

Rado sa stalo lidka. No nezvyknem si pisat s ludmi ani sa nejak zoznamovat ale kedze mi je luto ako trpis, lebo to velmi dobre poznam, tak pri tebe spravim vynimku. Napisem ti. U mna je to velmi dlhy pribeh ale co sa tyka liecby, mozno ta sokujem ale ziadne roky to netrvalo. Skutocne som zacala brat triphalu a po mesiaci som si vsimla, ze ma nestipe, aj som na to zabudla, lebo tiez mam mega vela zdravotnych problemov.
Takze v podstate hlavnu zasluhu ma triphala ale je pravda ze beriem vela doplnkov kadejakych na zapaly a proti bakteriam. Intersticialna cystitida moze suvisiet aj so symptomom drazdiveho creva, na ktore tiez vyborne pomaha a vlastne na cely traviaci trakt a este aj sa z nej chudne.
Keby som na tvojom mieste, skusim aspon tu triphalu. Tu zozenies na sk a cz eshopoch. Ale kup si aspon 2 balenia, aby si to aspon 2-3 mesiace vkuse brala. Ja som mala najskor od Organic India, to zozenies aj na sk a cz eshopoch a tam sa odporucaju 2 tabl. denne. Ja som brala jednu a vidis, dako to stacilo.
Keby mi to nepomozes, nebuem odporucat lebo som brala fakt vela doplnkov, po nicom som necitila taku ulavu ako po triphale.

mmoonna

Ahojte, ja mám asi podobné príznaky ako vy. Po prvom zápale močového mechúra mi zostali bolesti v močovom mechúri a moč. rúre. Je to také ťahanie, pichanie, občas aj pálenie. Stačí, keď pijem menej vody a pálenie je tu. Niekedy mi to prejde, keď viac pijem, ale niekedy je to pálenie neznesiteľné. Ja ale nejaké rezáky nemá, len to pálenie, štípanie, ktoré mi potom prechádza až do pošvy. Občas tam mám nejaké baktérie, ale väčšinou nič. Toto silné pálenie mi začínalo väčšinou po sexe. Keď som to mávala veľmi často, aj každý mesiac, tak som mala v moči aj krv. Ale raz mi gyn. odporučil taký vaginálny sprej, ktorý obsahuje kyselinou hyaulorónovú a to mi neskutočne pomohlo.Síce je to vaginálny sprej, ale mne zabral aj na mechúr. Lebo mňa bolí aj napr. vaginálne sono, keď sa mi asi dotkne mechúra alebo čo. Odvtedy sa mi tieto problémy zredukovali, aj keď úplne nezmizli. Ale predtým, čo som to mala každý mesiac som už bola aj ja v koncoch, aj psychicky. Teraz mám stále tieto problémy, ale už nie tak často a v takej intenzite. Predtým som stále len jedla antibiotiká a z toho mám už imunitu úplne v prdeli a asi preto sa mi nabaľujú aj ďalšie zdravotné problémy. Preto sa asi dám na ten Wobenzym. Mňa už tiež nebaví takýto život, lebo stále len človek rozmýšľa, čo zase urobil zle, že má tie bolesti a v kuse to musím riešiť. Čo sa týka D manosy a brusníc, tak u mňa nulový efekt. Môj urológ mi len spravil cystoskopiu, našiel tam leukoplakiu, ale ževraj to má skoro každá žena, takže inak to vôbec nerieši. Keď za ním prídem, tak mi zoberie moč na kultiváciu, aj tak tam väčšinou nič nemám. A stále si tvrdí, že mám recidivujúce zápaly moč. ciest, aj keď mu tvrdím, že to mám nejaké divné príznaky, keď tam nemám baktérie, ani nič podobné.

lidka963

moireal dakujem, ja mam tiez strasne vela ,extremne mnozstvo zdrav. problemov,a som mlada velmi,takze mi to je neprijemne a az mam pocity ze to ukoncim.
prosim ta,mohla by si mi napisat na ten mail,co som tu uviedla?asi by sme mohli pokecat aj trosku viac.
Chcela by som vediet,kolko to tebe trvalo,ako ta liecili,co ti nasli v moci(mne obvykle nic nenajdu VRAJ), ale mylsim,ze iba labaky su hlupe,alebo tie bakterie nepreziju cestu do labaku), neni mozne,aby sa tam nicn enaslo, VZDY je zapal spojeny aj s bakteriami, nie som sprosta,kadeco som si nastudovala. Moireal co ta z toho skuocne dostalo?Lebo ja ako som opisala v komentári nizsie, tak mam to v katastrofálnom stave, po sexe nehovoriac,a sex cez zimne mesiace- ked to uz tak poviem- je pre mna skor desiva nocna mora, ako potesenie, sex cez leto je este celkom v pohode.
Iba ti zabrala triphala a olivova stava ??na toto?AKo si sa dostala k tymto potravinam? Cez anglicke stranky? mozno mne to nepomoze :(Ja skusam iba dostupne na cz a sk trhu- vela toho tu je, od d manosy, cez rozne extrakty z brusnic stavy,ale nic zialbohu nepomohlo natrvalo, iba kratkodobo,a mozno ani to kratkodobo sa neda nazvat. A asi sa zosaliem uz z toho teda takymto stylom.
Budem vdacna,ak mi o svojich problemoch s tymto povies viac,kolko rokov to trvalo a pod.,lebo nie som si extra ista,ci mas to co ja presne,ale ak ano, si to vydedukovala z tychto par slov,co mam, tak potom OK. lebo tiotizto, nechcem vrazat nemale penaize zase do nejakych pripravkov. popravde ja som uz aj financne zruinovana,tym, ze mam stale toto, rezanie,palenie,stipanie,ja ani pracovat nemoze,m,podporuje ma iba moja rodina, ktora nastastie mi dava nejake peniaze,ale tie vyzivove doplnky su velmi drahe,a ked to mam uzivat min. pol roka,alebo kolko,to bude strasne nakladne, rpeto si chcem byt ista,ci mam to co ty a ci to na to zaberie.
Lekari na svk ti robili ake vysetrenia?prosim ta?nic ti nikdy nenasli?

Moireal

lidka, nie niesom zdravotnik, som len clovek ktory ma vela zdravotnych problemov a sam sa lieci, lebo nema na drahych terapeutov a tak. Intersticialna cystitida sa tazko zistuje, klasicka medicina to neriesi, maju na to iba max. nejaky elmiron a vyplachy s DMSO a pod. To vsak nepomaha a moze este viac uskodit. Elmiron je v USA a ta topolovka co som spominala ma podobny ucinok. Mne vsak staci/la aj ta triphala. Skratka vitamin c. Ale v prirodnej forme. Nie synteticky.
Vsety symptomy ktore tu opisujes, som mala aj ja a tiez som bola na dne, nedokazala som kvoli tomu ani do prace ist, mna to rezalo a stipalo nonstop.
Avsak po triphale,obmedzovani kofeinu, brani praslicky a tej topolovky sa citim o dost lepsie. Extrakt z olivovych listov je sirokospektralny a mne vzdy pomohol na akutny zapal. Obzvlast ked ti tam vzdy najdu nieco ine. U mna to tak bolo tiez. A po sexe si vzdy treba dat na tu sliznicu, lebo sex ju moze podrazdit a zaviest z analneho otvoru bakterie hore a tak potom moze vzniknut zapal. Najlepsie je sa pred sexom napit a po sexe sa vzdy vymocit a dat si na sliznicu.
Soda bikarbona pomaha s akutnym zapalom aj ked ho nevylieci uplne ale nepomoze na ten chronicky stav ked mas znicene sliznice, takze je velmi dolezite sa o to postarat, lebo v takych zodratych slizniciach sa bakterie lahsie drzia a riziko silneho zapalu je vysoke. Ono to spolu velmi suvisi.

Tiez som si myslela, ze sa z toho neda dostat. Na sk a cz portaloch toho o tom moc nie je ale na eng je toho viac nez dost. Je to uz pomerne caste, kedze ludia beru nonstop atb na vsetko a tie potvory sa stavaju rezistentne a ked to takto ide dlho, moze dojst presne k tomu poskodeniu sliznic.

Ale kedze uz je to u mna v tomto smere o dost lepsie, tak si myslim, ze to aj tebe pomoze. Objednaj a vyskusaj. Niektore bioobchody drzia aj doplnky stravy, neviem ako je tu u vas v Michalovciach.
Za skusku nic nedas a samozrejme ked mas pocit, ze mas celkovo zdravotne problemy, tak ti tiez odsuhlasujem Albertovu, lebo v tele vsetko spolu suvisi.
Este keby sa mi tak podari vyriesit dalsi chronicky problem, co ma roky trapi by som bola stastna.

Moooona, wobenzym zabija biofilmy co vytvaraju bakterie, takze s nim isto nic nepokazis, ale ak mas podobne problemy ako ja a lidka, tak by som ti odporucila to iste. S tymi enzymami je dobre brat aj nieco protibakterialne a protiplesnove aby si lahsie zabila tie pliagy. Extrakt z olivovych listov, oreganovy olej. S brusnicami je osobne nemam ziadne zlepsenia a ani D Manoza mne nezaberala. Niekedy musi clovek skusat ale aj na extrakt z olivovych listov nedam dopustit. Ono to je snad na vsetko. Este dracia krv moze byt dobra, aj ked na tieto problemy ju nemam vyskusanu.