neviem, či má vôbec zmysel sem to písať, čo sa mi deje v živote. Mám na ruke jeho prsteň sprísľubom svadby, zatiaľ síce bývame každý zvlášť, ja u rodiny, on u seba v byte,ale delí nás 150 km,nie sme spolu stále, práve naopak, z času na čas.
Sme spolu neuveriteľných 6 rokov, čo sa mi zdá dosť veľa, na začiatku strašne milý, ústretový, princezná, krásavica ma volala, vraj som dokonale úžasná, žena akú chcel, samé táraniny, najhoršie že ja som uverila. Postupom času však ako roky utekali, som sa ani nenazdala,azačal ma podceňovať, podpichovať, a totálne ma znechucuje. Všetko je zle, čo spravím a urobím, čo poviem...Už roky to tak ide.
Posledné dva tri roky neustále všetko je zle, a kritizuje ma aj za malichernosti, fakt strašné!! Už sa to nedá vydržaťa. Prídem do jeho domu a začne mi kibicovať do varenia, do všetkého, chce mať prevahu vo vzťahu asi, nechápem. Som zlá, za všetko ja vinná, tvrdí, že ma miluje a chce teda svadbu, a tak,ale ja neviem, správa sa akosi drzo a netaktne, ja ho určite neupozornujem za všetko, ved nie som ani krepa, mám za sebou fajn výšku, dobrú prácu, ja stále neviem, kde je chyba, on je taktiež VŠ vzdelaný, ja neviem, kde sa to v ňom berie, stále som ja najhoršia, nič neviem. Chcem ho nejako konečne už odfajčiť, že nech s tým prestane. Zvyčajne to prehliadnem, či uštipačne odpoviem,alebo sa tvárim, že som nepočula,ale mám už toho dosť. Rozprávala som sa o tom aj s ním narovinu, že sa mi to nepáči, ja neviem,prečo to vlbec robí toľká kritika ! a úplne zbytočná, malicherná, všetko čo v byte spravím je zle, zle dávam utierky, zle umývam riad, zle toto hento, zle vetrám periny, všetko je zle, ja neviem,čo mám robiť ??!!! ako ho rázne uzemniť ?už som sa s ním aj pohádala o tom, myslí si,že je nado mňa lebo má funkcie v práci,?alebo o čo ide ?
Ja neviem,čo ďalej. Cítim sa nanič úplne.
partner ma neustále kritizuje ! už mám toho dosť, je drzý
Mohla si tu napísať, ako to dopadlo, keď ste sa o tom rozprávali na rovinu. Čo ti povedal, keď ste sa v kľude rozprávali? On má pravdepodobne takú matku , alebo otca, možno bol doma tiež takto kritizovaný a teraz to robí on tebe. Ak si to neuvedomí, nič sa nezmení.
Prikláňam sa skôr k despotovi:( nemyslím si,že som až taká neschopná ako prezentuje.
História de luv asi, ale nechcem sa iba tak vzdať svojho vzťahu. Veď som veľmi bojovala kedysi za to, aby sme boli spolu. Nechcem sa vrátiť späť. Trápilo by ma to veľmi. Každý už si myslí,že sa berieme onedlho.
Neviem,či som neschopná, ako zistím, či je naozaj chyba vo mne alebo je despotický a potrebuje ovládať niekoho?
Napríklad ja som ho NIKDY ZA NIC NESKRITIZOVALA ani som nebola k nemu drzá, či inak netolerantná, naopak- som asertívny človek, aj keď neurobí niečo najlepšie, pochválim ho, povzbudím, tak ako to má byť vo vzťahu, ale skutočne ma začína drbať ako sa chová. Ako k špinavej utierke, som stále zlá, mám vtedy chuť ho aj zbiť. Prečo by malo byť hneď všetko zlé,čo urobím? A nevie sa trošku ovládať, že nemusí mi to vyhadzovať na oči, aká som neschopná/ak aj som/,troškiu taktu by mohol mať.Nie?
Aj keď je to kus histórie, asi sa treba vrátiť spät.
Tak za prvé:
buď má pravdu a si skutočne neschopná,
alebo za druhé:
je to despota, ktorý má potrebu niekoho šikanovať a taký človek si vždy vyberie niekoho blízkeho, ktorý je na ňom finančne a inak závislý,
tak si vyber...
ved prave, sme sa zasnubili pred pol rokom :( ja som ani nevedela, ci to chcem,ci nie,ale povedala som ano,a teraz som viazana svojim slubom a prstenom a vsetkym:( a pritom sa uz tak spraval:(
Ani som entusila ako som bola vohnana do tych zasnub, svetkym o tom vykecal, este predtym a uz kazdy sa tak pozeral, ze uz sme zasnubeni, ani sa na nazor velmi nepytal.
Bubbi aky kompromis? o čom hovoríš? som sa s ním už veľakrát bavila na túto tému, nebývame spolu, lebio nám to tak vyhovuje zatiaľ. Nevidím na tom, nič zlé,však väčšinou hocikedy aj prespím uňho, prípadne na celé vianoce som uňho, či dovolenku trávim uňho na byte, sme často spolu,len na prac. týžden sa oddelíme kvôli prácam rozličným
Ale tiež chcem bývať s ním pred svadbou.
LAXMI partner ma takto upozornoval este predtým než mal byt, ale potom, keď ho kúpil ešte sa to stokrát zhoršilo. najprv som si neuvedomovala, čo všetko sa deje, okolo mňa,bola som ako zblbnutá za ním,ako poslušný psíček,ale teraz už vidím, že som spravila chybu,keď s tým kritizovaním začal a ponížovaním,či ako to nazvať ani neviem,tak som to mala rázne stopnúť,ale teraz už neviem,čo mu mám na to celé povedať. Nepomáha ani vyhrážky, že ho nechám a ja som si nie je vedomá takých vecí,čo hovorí, že všetko robím zle. Mne sa nezdá ani. Má aai na na mna príliš vysoké nároky. AJ včera, kúpil mi knihu lacnú, a ja som konečne si ju chcela prelistovať večer pri vínku a on, že cfuj,máš zamastené ruky, chod si ich najprv umyť, potom listovať v novej knihe, chytala si citron predtým,(vytlačila do čaju a ruky som nemala špinavé), za kraviny ma zdžubáva.
A zasnúbili ste sa kedy? Ak v priebehu posledných 2-3 rokov, tak potom nechápem načo, keď si vo vzťahu evidentne nešťastná.A prečo nebývate spolu? Ja bych bez toho nešla do svadby.. zrejme by ste sa pozabíjali na tom byte.
Prečo tráviš roky s niekým, kto ťa o ne evidentne uberá? Nevieš si dupnúť alebo vybojovať kompromis? Život máme len jeden, tak ho ži tak, ako uznáš za vhodné. Len aby si za pár rokov neľutovala.
Je to jednoduche.
Byva sam a zvykol si na to, robit veci po svojom. Nepotrebuje ta k tomu.
Mali by ste sa naucit spolu fungovat. Rozdelit si ulohy a nechat toho druheho ich robit po svojom.
Pokial sa nedokazete dohodnut, nedokazete spolu ani fungovat.
Dalej je jedina cesta.
Zloz si jeho prsten a vrat mu ho.