neviem, či má vôbec zmysel sem to písať, čo sa mi deje v živote. Mám na ruke jeho prsteň sprísľubom svadby, zatiaľ síce bývame každý zvlášť, ja u rodiny, on u seba v byte,ale delí nás 150 km,nie sme spolu stále, práve naopak, z času na čas.
Sme spolu neuveriteľných 6 rokov, čo sa mi zdá dosť veľa, na začiatku strašne milý, ústretový, princezná, krásavica ma volala, vraj som dokonale úžasná, žena akú chcel, samé táraniny, najhoršie že ja som uverila. Postupom času však ako roky utekali, som sa ani nenazdala,azačal ma podceňovať, podpichovať, a totálne ma znechucuje. Všetko je zle, čo spravím a urobím, čo poviem...Už roky to tak ide.
Posledné dva tri roky neustále všetko je zle, a kritizuje ma aj za malichernosti, fakt strašné!! Už sa to nedá vydržaťa. Prídem do jeho domu a začne mi kibicovať do varenia, do všetkého, chce mať prevahu vo vzťahu asi, nechápem. Som zlá, za všetko ja vinná, tvrdí, že ma miluje a chce teda svadbu, a tak,ale ja neviem, správa sa akosi drzo a netaktne, ja ho určite neupozornujem za všetko, ved nie som ani krepa, mám za sebou fajn výšku, dobrú prácu, ja stále neviem, kde je chyba, on je taktiež VŠ vzdelaný, ja neviem, kde sa to v ňom berie, stále som ja najhoršia, nič neviem. Chcem ho nejako konečne už odfajčiť, že nech s tým prestane. Zvyčajne to prehliadnem, či uštipačne odpoviem,alebo sa tvárim, že som nepočula,ale mám už toho dosť. Rozprávala som sa o tom aj s ním narovinu, že sa mi to nepáči, ja neviem,prečo to vlbec robí toľká kritika ! a úplne zbytočná, malicherná, všetko čo v byte spravím je zle, zle dávam utierky, zle umývam riad, zle toto hento, zle vetrám periny, všetko je zle, ja neviem,čo mám robiť ??!!! ako ho rázne uzemniť ?už som sa s ním aj pohádala o tom, myslí si,že je nado mňa lebo má funkcie v práci,?alebo o čo ide ?
Ja neviem,čo ďalej. Cítim sa nanič úplne.
partner ma neustále kritizuje ! už mám toho dosť, je drzý
nikoho neodcudzujem, to mi je cudzie, ale
som taka na pokraji nervov, ked vidim,ako ma kritituje,uz nemam na to nervy ani sily,
ked mu to aj poviem, a rozhorcim sa, ze enrob to uz viac, ze si to neorajem,tak stale to robi,akopokazena platna..mam toho dost vazne
mam sa zamysliet nad sebou? zamyslela som sa,ok niektore veci mozno nerobim dobre,ale snazim sa aspon to vylepsit,ale aj tak, nema pravo sa ku me tak hnusne chovat,akoby som bola posledna krava a chudera na tomto svete.Sa tvari ako najvacsi kral na svete
No to som si myslela ze tieto veci ak pomozu tak mozno do casu a potom sa to vrati do starych kolaji. Ja ale nechapem preco ked ten vztah negunguje a nie si s nim stastna tak s nim aj tak ostavas a planujes svadbu a buducnost. To sa nemas ani trochu rada? Ja by som radsej zostala do konca zivota sama ako byt s takymto chlapom. Tiez ma v detstve dost kritizovali teda vlastne len kritizovali nikdy nechvalili a preto som nikdy viac nieco taketo nechcela. Uzila som si toho dost v detstve tak preco to zazivat cely zivot? Ak mal chlap k tomu sklony tak som ho hned poslala niekam. A nasla som si chlapa co ma chvali a vazi si co pre neho robim. Taky chlap co len kritizuje ma sam nejake komplexy a lieci si ich ponizovanim svojej partnerky. A prave takyto zakomplexovani chlapi byvaju aj najcastejsie neverni a je pritom jedno ake velke ma libido, on to robi aby sebe a druhym (kamosom) dokazal aky je kanec.
Ak sú dvaja vo vzťahu a dokonca aj v takom nijakom, ako je ten váš, tak je to preto, že vás to má niečo naučiť. Takže by bolo dobré, keby si sa pozrela sama na seba a skúmala predovšetkým vlastné chyby, aby si zistila, čo môžeš na sebe zmeniť. Najprv si odsúdila svojho otca a teraz odcudzuješ partnera. Skús sa do neho trochu vžiť a pochopiť, prečo sa správa tak, ako sa správa a naučte sa spolu komunikovať a hovoriť o problémoch.
liko presne co ty pises som mu povedala ja, ze by vikendy mali byt o srande, vtipoch, smiechu, vela sexu, pozitivity mali by sme sa tesit jeden z druheho,ale on sa nevie tesit z nicoho,a uz toboz nie usmiat,je ako taky tutmak sprosty,ked aj niekam ideme na vylet,ani sa neusmeje, a ked minule sme boli na takej slavnosti hradnej, tancovalo sa pilo,atd, a on nic, v kute sedel znudeny znechuteny a ani nesiel tancovat, nase vikendymi moc nedavaju teda, bud sa citim neutrálne, alebo som vynervacena z toho ake ma despoticke spravanie
ellena, sama si napisala, ze sa v tom vztahu necitis dobre. Poloz si otazku, ci to ma naozaj zmysel.
Urobil by on pre teba to, co ty pre neho?
Ja viem, ze ta to trapi ........., ale ruku na srdce ..... ma to zmysel ? VEd sa necitis s nim dobre. Si vystresovana.
Vies, ako by to malo vyzerat? KEdze spolu nebyvate, tak tie vikendy by mali byt plne lasky, smiechu, vyletov a vasniveho milovania. Mala by si po kazdom vikende smutit, ze uz skoncil.
....a nie stresovat sa.
JE na tebe co spravis, ale toto nevedie nikam a vies to aj sama, inak by si sem nepisala.
Drzim ti palce pri rozhodovani. Neboj sa spravit ziaden krok.
VEd do prdele zijes len raz !!! Zivot je kratky.
nedaju sa urcit hranice, kedze ich niekto (on)stale porusuje. asi aj aj som taka mudra, ze som mu stokrat povedala razne "dost",toto si dovolovat nebudes,aj som ho poignorovala kadeco,ale nepomohlo to, ucloveci sa na mesiac, a potom je to v starych kolajach.ale takíto despota doma nic moc, dost co moj otec bol taky despoticky,tak ma byt aj moj manzel?
neda sa s nim rozumne rozpravat, stoji si źa sviojim,aka som taka som, atd. Niekedy ani,ked ma takto divne podkopava, tak ani neviem,ci ma vlastne lubi ten clovek ako.
Nikdy by som si nedovolila ho tak kritizovat,ako on mna. Preco by malo byt zle vsetko co urobim?Nedzobem mu z ruky ako vtak, ani chudera, on zo mna tu chuderu robi, ja sa praveze snazim byt normalna, a mat aj hrdost, ale on mi po nej sliape bezostyšne
Uz nadobudam pocit, ze som na vine a to neni ok.
ved stokrat som uz za nim nebola,povedala som to co mi radite,ale bez vysledku, on si neda dohovoriť normalne.Sprava sa ako despota dakedy
ked mu poviem, ze tak nech si to urobi sam,ked ma kritizuje, vzdy ma sto vyhovoriek, ale ja sa uz potom toho nechytim,ale aj tak, zas nechcem byt unho a zas sa nicoho ani cnechytit,to mi je blbe. nepaci sa mi takyto pristup, ale sak on to vie, ze pokial sa bude spravat ajk buran nevydam sa,no caka na pana boha asi
halooo ked ta teraz pnizuje medzi styrmi ocami a uz toto ta sere ale ze moc tak ver ze viac ta budesrat ked ta bude ponizovat pred detmi a deti odpozoruju jeho spravanie k tebe a budu sa k tebe taktiez chovat ako k spine a k hovnu lebo od neho to vidia a deti napodobnuju spravanie dospelych. tak si to rozmysli ci taketo manzelstvo chces a hovorim ber rozum do hrsti a dovi dopo rozchod. Pravdepodobne ide o velmi p ekneho chlapa aky mohol mat v puberte dievcat na kazdy prst aj sto a dnes kazda ho jak manipulatora posle kade lahsie a dobre mu tak. lebo nie vyzor ale to jak sa chova je dolezite vo vztahu lenze chlapa s peknym vyzorom si zeny maju sklon idealizovat, viac sa mu prepecie, viac sa mu odpusti zeny si to nechcu priznat ale je to tak veru. povedal by som manipulator a psychicky chory narcista, intrigan. Jak sa s nim rozides to este bude reci z jeho strany jak si ho ty podvadzala klamala nechcela bla, bla a vsetci mu uveria. s takymto typom muza by sa jedna normalna a slusna zena nemala ani len z videnia poznat nie este osobne poznat a nie este ze byt mu frajerka. dobre si to rozmysli ked si normalna rozides sa ked si nenormalna tak zostanes a caka ta utrpenie s nim lepsie je nechat ho po rozchode intrigovat chvilu kym si najde dalsiu naivku sprostu a potom ti da pokoj ako trpiet v nestastnom vztahu dozivotne tomu ver
tieto temy su tu nato aby sme sa tu vsetci hadali :-D
Takže po svadbe budete žiť oddelene. :D
Good job