neviem, či má vôbec zmysel sem to písať, čo sa mi deje v živote. Mám na ruke jeho prsteň sprísľubom svadby, zatiaľ síce bývame každý zvlášť, ja u rodiny, on u seba v byte,ale delí nás 150 km,nie sme spolu stále, práve naopak, z času na čas.
Sme spolu neuveriteľných 6 rokov, čo sa mi zdá dosť veľa, na začiatku strašne milý, ústretový, princezná, krásavica ma volala, vraj som dokonale úžasná, žena akú chcel, samé táraniny, najhoršie že ja som uverila. Postupom času však ako roky utekali, som sa ani nenazdala,azačal ma podceňovať, podpichovať, a totálne ma znechucuje. Všetko je zle, čo spravím a urobím, čo poviem...Už roky to tak ide.
Posledné dva tri roky neustále všetko je zle, a kritizuje ma aj za malichernosti, fakt strašné!! Už sa to nedá vydržaťa. Prídem do jeho domu a začne mi kibicovať do varenia, do všetkého, chce mať prevahu vo vzťahu asi, nechápem. Som zlá, za všetko ja vinná, tvrdí, že ma miluje a chce teda svadbu, a tak,ale ja neviem, správa sa akosi drzo a netaktne, ja ho určite neupozornujem za všetko, ved nie som ani krepa, mám za sebou fajn výšku, dobrú prácu, ja stále neviem, kde je chyba, on je taktiež VŠ vzdelaný, ja neviem, kde sa to v ňom berie, stále som ja najhoršia, nič neviem. Chcem ho nejako konečne už odfajčiť, že nech s tým prestane. Zvyčajne to prehliadnem, či uštipačne odpoviem,alebo sa tvárim, že som nepočula,ale mám už toho dosť. Rozprávala som sa o tom aj s ním narovinu, že sa mi to nepáči, ja neviem,prečo to vlbec robí toľká kritika ! a úplne zbytočná, malicherná, všetko čo v byte spravím je zle, zle dávam utierky, zle umývam riad, zle toto hento, zle vetrám periny, všetko je zle, ja neviem,čo mám robiť ??!!! ako ho rázne uzemniť ?už som sa s ním aj pohádala o tom, myslí si,že je nado mňa lebo má funkcie v práci,?alebo o čo ide ?
Ja neviem,čo ďalej. Cítim sa nanič úplne.
partner ma neustále kritizuje ! už mám toho dosť, je drzý
Tak syho neber. čo bude ked budete spolu žit? Budete mat spolu dieťa ?potom to bude tasie ohladom rozvodu
Ked sa pytas ako ho uzemnit, noo to skor on casom uzemni teba, tak ze ti jednu prinajlepsom vylepi, pisem z vlastnej skusenosti...odisla som od takeho muza a nelutujem mam pokoj a klud...ruzove okuliare daj dole, ja som ich tiez mala 2 roky :/
ferihitka, ešte si zabudla detaily, ako že ti priateľ vulgárne nadáva, máš gyn. problémy a iné. Dostala si tu dobré rady. Nikto normálny sa netrepe tam, kde sa zle cíti, kde mu nadávajú a ty si si si vybrala, že ANO, ty proste budeš chodiť za mužom, ktorý sa správa jak hovädo, lebo šak občas je aj milý na teba. Asi si typ masochistky, ktorej to ponižovanie istým spôsobom robí dobre, lebo nedokážeš zostať doma mesiac a nedoliezať za priateľom. Veď ho ľúbiš. Yo, to už všetci vieme. Ľúb ho a nepindaj. Nevieš si vymedziť hranice - takto sa ku mne chovať nebudeš - tak znášaj to čo máš. A furt si budeš mlieť svoje, že to on sa má správať inak... obdivujem tvoju nezlomnú vieru :D možno ťa fakt aj niekde dovedie. Ale za tých pár rokov si teda veľmi nepokročila, je to stále to isté. Prečo asi?
Kedysi si onho velmi bojovala ale co si ziskala? Zakomplexovaneho despotu co si zvysuje ego tym ze ta stale ponizuje. Pyrhovo vitastvo. Ale drzis sa ho ako kliest, robis mu sluzku a nechas sa ponizovat. Sama si tymto pristupom a podliezanim zo seba urobila chuderu. Nelez za nim tolko, na dalsi vikend mu povedz ze mas vlastny program a ze nemas chut ist k nemu aby si zase pocuvala neustale vycitky aka si neschopna. Vrat mu prsten s tym, ze svadbu odkladate lebo sa v tom vztahu necitis dobre a o svadbe mozete zacat zase hovorit az ked si ta bude vazit. Az ta bude kritizovat ze zle umyvas riad chod od toho a povedz mu, ze tak nech si ho umyje sam. A toto urob vo vsetkom v com ta kritizuje, vysledok bude ze tam uz nebudes robit nic. Az ta bude za to kritizovat tak mu s usmevom oznam ze pokial vsetko robis zle tak bude najlepsie ked si to vsetko bude robit on sam. A ze ty sa nicoho uz ani nedotknes dokial neprestane s vecnym kritizovanim. Musis mu jasne a tvrdo vymedzit hranice a dat mu pocitit ze o teba pride ak sa nezmeni. Kludne za nim aj dlhsi cas nechod s vysvetlenim, ze sa pre jeho vecnu kritiku s nim necitis dobre. Zatial za nim behas jak poslusny psik ktoreho majitel bije ale on aj tak vzdy so skucanim pribehne. Nema si ta preco vazit, vidi v tebe len sluzku a slabu osobu ktora mu dzobe z ruky.
mne to,ze spolu nebyvame vadi najmenej na tom celom, nezaujima ma este spolocne byvanie, ja mam taku pracu a rodinu, pri ktorej chcem ostat a nechcem sa stahovat do jeho mesta, on zase do mojho,kvoli vybornej pozicii vo firme, mne sa mesto,kde on pracuje a zije nepaci, nepojdem 150 km daleko od rodneho mestecka v ktorom zijem,preto spoliu nebyvame. a sme mladi, teda ja, nemam sa este kam nahlit,ved mam iba po vs prave,takze pohoda, len ma sere skor jeho abnormalne povysenecke chovanie, a ta drzost,co si ku mne dovoluje. My deti mat nechceme- sme sa o tom zhovarali.Takze naozaj sa neni kam nahlit. Ide len o to, ako sa voci mne sprava a to chcem zmenit, hocijakm sposobom. Prosim zeny, co to zazili, poradte z vlastnej skusenosti, ako ho konecne poriadne uzemnit ?ked si dovoluje?
neviem koľko máš rokov, ale ja ti napíšem vlastnú skúsenosť, bola som cez pol roka vo vzťahu, hned na prvom stretku otázka, či chce deti? odpoved bola áno....ako idú mesiace, zážitky boli, sranda bola, len som mala pochybnosti, lebo veľmi zriedka boli vážne témy, prípadne tá spoločná budúcnosť, obidvaja sme boli slobodní, cez tridsať rokov, až mi to nedalo a na rovinu som že chcem bábo do dvoch rokov a svadbu a rodinu, čo je úplne normálne, vzhľadom k veku, človek chce budovať, a nie randiť tri štyri roky, teda, on nič na to, len že chápe, vyjadrenie z jeho strany žiadne, čo som hned pochopila, že nemá záujem, strčil hlavu do piesku, ja som to ukončila a neľutujem, presne takto by to išlo dalej, motať sa niekoľko rokov a žiadny posun, myslím si, že partneri ktorí sa ľúbia a cítia to rovnako, si chcú spoločne budovať život, nie ja a ty, každý osvém, ale najmä spolu, samozrejme že je potrebné mať koníčky a priateľov, čiže...myslím, že netreba takto naťahovať čas, dávať príliš veľký priestor, jasné, že je to iné ked má človek 20 alebo 25, no potom treba zrýchliť, nakoľko nás ženy tlačí aj materstvo, muž môže mať bábo aj v 50ke. držím ti palce a zamysli si nad tým, že ked je to teraz také, aké to bude o rok o dva, ak nejaký vzťah bude, no takto by to vyzerať nemalo
6 rokov ste spolu a nevyriesili ste si vôbec vlastne byvanie to co je za vztah autorka?? podla mma sa stane akurát to ze keby si si ho zobrala a zacnete spolu byvat pôjdete si nanervy este viac a skonci to rozvodom.. vy si uz teraz nerozumiete a svadba to nespasi! ten tvoj si 150 km od teba mozno robi co chce ked mu to takto vyhovuje tolke roky...
Sama si si teraz odpovedala na otazku ze co dalej, pekne si ten vas "vztah" zadefinovala:
>> pri nom do pripadam uboha chudina co nic evie
>> on pozral celu mudrost sveta
>> ja tiez toto nenavidim,aby mi niekto hovoril do pratania,ci do varenia, vtedy soptim
>> vsetko mu vadi,co urobim,poviem, ako sa zachovam,
>> vsetko je zle.
>> ja tak nenavidim,ako si ku mne dovoluje
>> mam z toho nervy, a stres.
>> Sa citi neohrozitelny asi, lebo ma poziciu dobru vo firme,
>> sa citi majster sveta a mna ma za chuderu.
>> nech si najde nejaku jemu podobnu
>> nech ma takto neuraza
>> nase debaty nikam nevedu
>> zabil, ze nech som ticho, ze je pravda, ze som neschopna, ze nic neviem poriadne.
cely problem tkvie v tom, ze pri nom pripadam uboha chudina co nic evie a on pozral celu mudrost sveta,ja tiez toto nenavidim,aby mi niekto hovoril do pratania,ci do varenia, vtedy soptim a on dokonca viete co robi??ja rozvarim dam do hrncov a on chyti a poza moj hrbat to dosoli, ci da viac oleja, a pokazi cele jedlo,lebo jemu to tak chuti,a ja varim zdravo a to s amu nepaci,tak poza chrbat mi tam usype nezdravyc veci,alebo okomentuje to,co navarim, ze je to prilis nemastne nijake, a tak..kritizuje ma aj v jedle ! ako varim..pritom varim vyborne.
vravim, ze vsetko mu vadi,co urobim,poviem, ako sa zachovam, vsetko je zle.
A ja tak nenavidim,ako si ku mne dovoluje,neviem,ako ho mam proste poslat do fucka, ze nech to nerobi, mam z toho nervy, a stres. Sa citi neohrozitelny asi, lebo ma poziciu dobru vo firme, stalu fajn pracu,ze zarobi 1200 € a plus podnika, a kupil nove bmw a ma byt velky na seba, tak sa citi majster sveta a mna ma za chuderu. Ta nech si najde nejaku jemu podobnu, co teda odo mna chce. Ale nech ma takto neuraza. Povedala som mu to, ostal ticho, nase debaty nikam nevedu, lebo on sa nevyjadri,alebo odide.Tym sa debata skoncila. Ked som sa ohradila, tak zabil, ze nech som ticho, ze je pravda, ze som neschopna, ze nic neviem poriadne.
Strasne som vzdy tuzila, aby ma niekto miloval bezhranicne, tak ako ja jeho, ze si zvbykne na moju povahu a na mna, ze nech ma miluje taka aka som skutocne, tak co mozno som trosku neschopna teda,ale mal by ma akceptovat teda, vsak sa chce zenit za mna aj tak. Tak co o co mu ide?
V jeho rodine to tak nebolo,tam kazdy kaslal na vsetko, nikto nekritizoval nikoho.
Ked ja sa pustim do nejakej prace-umyvanie riadu, pratanie, atď., tak mi do toho nikto nesmie hovorit co a ako, lebo sa nastvem a poviem mu nech si to urobi sam... Tak nech aj on umyva riad, ked ho ty neumyvas dost dobre na jeho pomery...