Ahojte.Uz sa vam stalo nieco take,ze ste sli s niekym na prve stretko,rande a sli ste viaceri?S niekym si uz dlhsie pisem,zoznamili sme sa na socialnej sieti a dohodli sme sa,ze sa stretneme spolu prvy raz na vinobrani,ze tam pojdeme spolu.A ked o tom pisal dnes,tak pouzil mnozne cislo.Tak som sa ho opytala,ci na to vinobranie pojdeme viaceri?A on,ze este jeho kolega,a dalsi kolega so zenou.Tak ma to tak trochu prekvapilo.Ale suhlasila som.Vam sa to nezda divne?Este som v podobnej situacii nebola
Prve stretnutie,rande
Su chlapi ktori by za kamaratov aj zivot polozili, pomahaju im, su im vzdy k dispozicii. Moj priatel ma kamosa ktory je takyto, pre kamaratov sa vzdy obetuje. Priatelku ale nema a ani nechce mat, myslim ze ani nikdy nemal. Ked sa vyjadruje na adresu zien tak jak keby sa ich bal, hovori ze ziadnu nechce lebo este by sa na neho nejaka nalepila a co by potom robil. A to ma cez 40. V jeho pripade je to v poriadku, kedze ziadnu ani nechce, nikomu neublizuje tak nech si robi co chce. Ale horsie je, ze su chlapi ktori su takyto a partnerku si najdu, pricom kamosi su pre nich vzdy to najdolezitejsie na svete a zenu maju na nejakom podradnom mieste. Zene nepomozu, len kamosom. A tento tvoj mi pripada ze ma k tomu blizko uz len preto, ze kamosov sa opytal ci im tam nahodou nebudes vadit ale tebe to ze ich berie na vase prve rande nemal potrebu ani len oznamit. Nieto spytat sa ta, ci ti nieco taketo vobec vyhovuje. Ak by si sa ho sama nespytala tak sa nahrnie na to rande aj s nimi a tu budes len pozerat. Toto by som brala ako dost vazny varovny signal, ze jeho potencialna partnerka pre neho nie je a nikdy nebude dolezita, aby jej oznamil dolezite veci. Aby sa s nou poradil a snazil sa veci zariadit tak aby sa aj ona citila dobre. Dost jasne ti uz pred prvym rande dal najavo ze pre neho je najdolezitejsi len on sam a jeho kamosi. Zariad sa podla seba ale nenechaj sa tlacit do niecoho v com by si sa citila neprijemne. To prve rande by malo byt o vas dvoch a nie o nom a o jeho kamosoch.
39 rokov a ide na rande s podporou svojej partie? omg dnesny muzi su fakt ze koniec niektory.... sa mi nejako zda ze zeny maju viac odvahy ako chlapi....
No vidím henriet, že robíš pokroky. :) Riešiť problém tým, že sa na to priamo opýtam a vyjasníme si to, je oveľa užitočnejší spôsob, ako tichá domácnosť.
Muž si niekedy vo vzťahu nepočína tak ako to má žena vysnívané. Niekedy aj dosť často. Vtedy potrebuje od ženy feedback aby vedel ako ona to jeho počínanie vníma. Ale musí to byť naozaj dobromyseľný feedback, t.j. info o tom, ako vnímam čo robí, ako sa pri tom cítim nie výčitka.
Niektoré ženy sa tu pohoršujú, ale nepochybujem o tom, že svojmu partnerovi vystavujú tiež nepriaznivé feedbacky a možno vo veciach, ktoré zas ten tvoj priateľ zvláda bez problému.
ITčkári sú obvykle učenliví a pružní s nimi sa obvykle dá pracovať :)
Izidor-dakujem ti.
Ma 39.rokov,je to IT-ckar.
Neviem kolko ma chlap rokov keby mal nast tak to chapem ze potrebuje mat istotu pri svojej partii ked je to ale dospely chlap to by sa mi teda nepacilo.... Ako tu uz bolo spomenute co je problem ist niekam si sadnut na kafe a pokecat medzi 4 ocami?
Henriet, ono je to tazke hodnotit. pre niekoho je to normalna vec a pre niekoho absolutne nepripustne.
Ja by som sa s dievcatom urcite nestretol s partiou hned na prvom stretku, ale niekto zasa ano a pripada mu to uplne normalne.
Je pravda aj to, ze ho spoznas, ako sa chova v partii, ci nie je saso a pod......
A ked sa uistis, ze je to idiot, tak proste odides. Mozes aj nenapadne. Povies, ze ides na toaletu a uz sa nevratis :-D
Drzim ti palce!!!
chalan je podla mna zbabelec a boji sa ako by mu bolo s tebou samemu tak potrebuje sbs svojich kamosov.... toto by sa mi nepacilo... co je problem stretnut sa niekde napriklad na kave?? chlapi sa niekedy boja viac ako zeny....
Je ine stretnut niekoho, o kom si v zivote nepocula, v partii. To je predsa uuuuplne nieco ine. Neplanovali ste si to. Ale pisat si s niekym a dohodnut sa na rande a iba oznamit, ze tam budu dalsi jeho kamarati, mi pride egocentricke. Chyba vcitenie sa do druheho. Hladat si informacie na nete - kto z nas to potajomky nerobi. Ale potajomky. Akonahle oznamim druhemu, co som si o nom pozistoval z netu, je to dost arogantne a opat sa nevciti do pozicie toho druheho. Stoji pred nami ako nahy, lebo mu hovorime, ze sme si sami zistili o nom viac, ako sme si povedali v konverzacii. Skor sebeckost, lebo ON chcel vediet. Nech sa s tym nechvali. A to, ze sa ozval do troch minut - otrasene ego, ze by si snad Ty mohla rozhodnut o tom, co bude. Tento chlapec sa mi nepaci. Len ON, Len ON.
Ahoj Filip TT. Dakujem ti za tvoj nazor.Donutil ma na celu vec pozriet INAK.Tvojimi ocami.Tvojim sposobom zmyslania.Ano,ma logiku-to co si mi napisal.Boli sme v castom pisomnom kontakte.Odmlcala som sa mu uplne.Ked som si vsak precitala tvoj prispevok-odhodlala som sa mu po dlhych hodinach ticha odpisat.Reagoval na moj mail do 3minut.Takze bolo vidiet,ze asi cakal na moju spravu.
Spytala som sa ho na priame veci.Najskor sa zdrahal,ale potom mi odpovedal.Na vsetko.Vysvetlil.A viem,ze nemusel. Myslim,ze si zasluzime obaja sancu.Stretnem sa s nim a uvidim.Uvidime. Dakujem ti.