Zdravím všetkých, prosím Vás vie mi niekto poradiť, ako dá zbaviť závislosti na liekoch na spanie? Som na tom zle, lebo už ich potrebujem brať aj cez deň 2-3x 1 tbl. Chcem sa toho zbaviť, ale nejde to. Najhoršie je že si ich len ťažko viem zadovážiť, lebo sú na predpis, a lekárka mi ich predpíše len občas.
Závislosť na liekoch
Jasom brala ties lieky na spanie a teras ich postupne visadzujem o 4tiždne mam prist na kontrolu. Raz som aj ja ostala zavisla na liek na spanie a v nemocnici mi ich prudko visadili a to len zacalo abstaki na totalku 6mesiacou v kuse a na pokon som sa k liekom vratyla nevidrzala som to a znova visadzujem tento krat postupne a aj tak pocitujem abstaky trasu sami ruki biva mi zle mam zavraty pocit uskosty a to je najhorsie takto sa musim starat o moju dcerku ma 9mesiacou
Samozrejme, ze aj na moderne lieky na spanie vznika zavislost,preto
sa divim,ze ktory idiot vam ich predpisuje tolko,ze ich mozete jest
aj cez de.
Mila pani,toto myslim absolutne vazne.
Az chcete so svojim zivotom naozaj cosi urobit, tak bezkajte
k nejakemu inemu dr.psychiatrovi,vsetko, ale uuuplne vestko
mu povedzte,hlavne o liekoch,ktore zjavne zneuzivate.
Rozumny pan doktor by vas mal hned poslat do nemocnice,
kde vas zbavia zavislosti a poradia vam kroky, co robit vo
svojovom zivote.
Hospitalizacia vam oi pomoze aj oddychnut si od pana
manzela a jemu od vas. Mozno mu budete chybat a mozno
nie.Rozumni ludia vam pomozu zbavit sa liekov a zorientovat
sa v zivote.
Na spanie je dobre udajne nenavykove AD SSRI Triticco.
Predpokladam,ze toto budete papat.Vsetko ok a neurazte sa.
Prepáčte, že som sa Vám sem písala, ale potrebovala som sa vysťažovať, a ja nemám komu. Poznamenávam, že dlhé roky beriem antidepresíva, brala som aj benzodiazepíny, ale tie mi nič nerobia, takže ich neberiem lieky na spanie periem už 25 rokov, nakoľko trpím na depresie a tie spôsobujú nespavosť, tak isto aj moje ochorenie pečene. Navštevujem psychiatričku, ale bojím sa jej priznať so svojimi svšetkými problémami, nakoľko sa bojím, že ma pošle na liečenie do ústavu. Myslím, si že to všetko pramení z toho, že ma desaťročia terorizovala moja svokra, do všetkého hovorila, všetkomuselo byť ako ona povedala, výchova detí bola podľa nej, lebo bola bývajá učiteľka.
Kade chodila, tade ma ohovárala. Chcela som sa rozviesť, ale manžel s tým nesúhlasil. Postupne sa mi zdravotný - psychický stav zhoršoval. Pred štyrmi rokmi svokra zomrela. A ja sa odvtedy neviem vmieriť s tým, ako nám pokazila život, večne sme sa s manželom k vôli nej hádali. Teraz odkedy je manžel doma na dôchodku, zisťujem že on je úplne iný, akého som ho poznala. Je presne ako bola svokra. Je namyslený, lakomý, myslí len na seba. Chcem byť čo najmenej s ním a preto radšej stále spím. Možno že tieky ani nie sú návykové, ale ja ich beriem, aby som radšej spala a nemyslela stále na nešťastnú minulosť. Myslým si, že sa všetko to zlé skončí len mojou smrťou, ale nemám na to dosť odvahy, a neviem aký je najistejší spôsob samovr. V tomto živote ma už nič dobré nečaká.
Ahoj, ja by som sa možno poradila s lekárkou, podľa mňa na takéto lieky môže veľmi rýchlo vzniknúť závislosť. Predsa len skús vydržať a obmedziť počet. Uvidíš. Ide o Tvoje zdravie.
Ano to..
Neviem, čo na T by to mohlo byť, ak je to Trittico, tak to nie je hypnotikum, ale slabšie AD a dáva si i pri problémoch so spánkom. Na Trittico klasická závislosť nevzniká.
Nestras, ja beriem tie na T, kedze tu nemozeme zevraj pisat nazvy.. a nemam nutkania zvysovat, aj ked niekedy nepomahaju.. ale pri L. som zvysovala dost.. :)
ale vzniká, a aká...
Podla mna ona berie tie benzodiazepaminy, ten co sa zacina na L, na nich vznika zavislost.. na moderne lieky na spanie zavislost nevznika, je tak?
No toto by si ale predovsetkym mala riesit so psychiatrom alebo s neurologom on sa na taketo veci najlepsie vyzna a nie obvodny.
Mozno by bolo treba aby si zacala brat antidepresiva a potom postupne vysadzovat lieky na spanie.Popripade na kratku dobu zacat brat benzodiazepiny ktore aj uspavaju a zatial pocas toho vysadzovat lieky na spanie a ked vysadis aj lieky na spanie tak potom postupne vysadzovat aj benzodiazepiny.Spytaj sa na to ale doktora.