Dobrý deň,
V októbri minulého roka mi bolo diagnostikované SIBO typu D (hnačky) po polročnom trápení sa, nastúpil som na antibiotickú liečbu normixxom a držal low fodmap diétu, po zaraďovaní potravín fodmap postupne späť do jedálnička som zistil, že sa príznaky vracajú tak som liečbu opakoval v januári tohto roka (2021). Po antibiotikách som mal znova ťažkosti s trávením, jedlo ako keby nechcelo poriadne stráviť plus mierne hnačky. Tak som vo februári navštívil iného doktora gastroenterológa, ktorý mi nastavil liečbu takto: normixx 2*denne po 2 tablety, 3 krát do dňa probiotiká, mastichu kapsule plus enzýmy na zrýchlenie trávenia (3x denne) a jesť úplne všetko. Po tejto kúre sa všetko napravilo. Po mesiaci zas prišlo spomalené trávenie pocit dlhej plnosti po jedle jemné hnačky. Prešiel som teda na kúru kefírom, najprv dve lyžice denne potom 1 dcl. Mal som strašné stavy hnačky závrate nadmerné hlieny ako keby som ochorel. Musel som kefír stopnúť na pár dní, stolica sa úplne napravila aj trávenie. Začal som mať trávenie ako keď som bol malý chlapec neskutočne rýchle a doteraz nemám žiadne problémy a jem pestrú a zdravú stravu (veľa prebiotík - cibula, cesnak, jogurty, kvasená kapusta, ovocie) a znova pijem denne kefír, keďže už tolerujem aj 2-3 dcl:) ).
Prišiel som na prelomovú vec - sibo je typ dysbiózy v hrubom čreve a keď sa v ňom premnožia zlé anaeróbne baktérie (ktoré kefír zabíja), migrujú do tenkého čreva, kde potom robia zlotu - čo je vlastne sibo ako také. Kefír obsahuje 60 rôznych kmeňov baktérií + kvasinkové DOBRÉ baktérie, ktoré zabijájú zlé kvasinky napr. candidu. V 1 ml sa nachádza 1 miliarda baktérií čiže v 1 dcl je to zopár triliónov, keďže v hrubom čreve sa ich nachádza dokopy asi
100 triliónov. Tie potom dokážu zabiť tie zlé baktérie, ktoré keď umierajú vylučujú nadmerné množstvo toxínov a proteínov - vtedy ako keby ochoriete a musíte zahájiť detox, ktorý trvá zhruba 2 týždne. Po tejto fáze som sa stal novým zdravým človekom.
PS: neverte kapsulovým probiotikám a ďalším klamstvám na internete, ktoré liečia zázračne sibo - je to čistý marketing na vašom zlom stave :))) Toto je skutočná a jediná pravdivá správa o sibe, ktorá vám na 1000% bude fungovať :)