SIBO - skúsenosti?

Príspevok v téme: SIBO - skúsenosti?
aiai

Bolo mi diagnostikované bakteriálne prerastanie tenkého čreva (SIBO), po dvojitej dávke antibiotík sa môj stav nezmenil. Máte niekto s touto chorobou skúsenosti, odporúčania, príp. poznáte odborníkov na toto ochorenie (gastroenterológov, dietológov, atď.), ktorí by mi vedeli trochu vniesť svetlo do tohto problému?

Moja gastroenterologička mi po antibiotikách odporučila, aby som vyskúšal bezlepkovú diétu, aj keď celiakiu ani alergiu na lepok nemám, ale v testoch zo stolice vyšla pšen a ražná múka pozitívne, spolu so zemiakmi, ryžou, sójou a strukovinami, mrkvou, paradajkami a rôznymi morskými príšerami.

veľa mi už neostalo možností, čo jesť...

kakr

strapo133 prosím, ak ste ešte aktívny, môžete mi podrobnejšie napísať, aký kefír konkrétne ste užívali, ako dlho ste užívali 2 lyžice denne, kým ste si zvýšili dávku.. prípadne ďalšie informácie. Veľmi pekne ďakujem.

scumbag

Kris_25

Podľa mňa je fodmap diéta individuálna, každému vadí niečo iné. Tej zeleniny by som jedol viacej, ale skôr hlávkový šalát, mrkvu, zeler, uhorka, paprika, rajčina, batáty, zemiaky.. Namiesto mäsa je dosť dobrá alternatíva tofu, to by malo byť v poriadku.

Kris_25

Ahojte ešte sa chcem spýtať k FOOD MAP diete. Lekárka mi dala také odporúčanie, že mam obmedzovať aj množstvo zeleniny a ovocia. Väčšinou 1/2 šálky na porciu. Tiež jete tak malo zeleniny? Mne to dosť vadí, maso moc nemusím a zelenina mi v strave dosť chýba. Tiez som sa chcela opýtať psylium je v pohode pri tejto diete? Našla som k tomu len jeden článok v angličtine a vraj je to v pohode.

Kris_25

Ahojte tiež trpím SIBO. Momentálne som dobrala lieky a teraz pokračujem vo FOOD MAP diete. Chcem sa spytat pocas tejto diety ste pili aj alkohol? Ak áno aký a kolko? Tolerovalo vam to telo? Blížia sa sviatky a silvester tak premýšlam ci bude v pohode si dat s kamošmi nejaký šampus. Na nete som sa dočítala že napriklad gin a vodka sú v pohode.

maswa

Mojmu otcovi pomohlo v poslednom období cbd oleje obj z ČR a liečba BUTYRATE - sodná soľ kyseliny maslovej., tíši zápalové procesy a má mnoho ďalších benefitov, napr tu: www.julamedic.sk

Hipsterka

Ludia, ako pokracujete so SIBOM? Da sa tej pliagy nejako definitivne zbavit? Som uz zufala, po atb, lepsie len nachvilu, po fotmap diete lepsie, ale stale sa bojim, ze kedy sa to opat zhorsi….trapim sa pomaly rok a na nete citam, ze vlastne sa toho zbavit ani neda….

strapo133

Dobrý deň,
V októbri minulého roka mi bolo diagnostikované SIBO typu D (hnačky) po polročnom trápení sa, nastúpil som na antibiotickú liečbu normixxom a držal low fodmap diétu, po zaraďovaní potravín fodmap postupne späť do jedálnička som zistil, že sa príznaky vracajú tak som liečbu opakoval v januári tohto roka (2021). Po antibiotikách som mal znova ťažkosti s trávením, jedlo ako keby nechcelo poriadne stráviť plus mierne hnačky. Tak som vo februári navštívil iného doktora gastroenterológa, ktorý mi nastavil liečbu takto: normixx 2*denne po 2 tablety, 3 krát do dňa probiotiká, mastichu kapsule plus enzýmy na zrýchlenie trávenia (3x denne) a jesť úplne všetko. Po tejto kúre sa všetko napravilo. Po mesiaci zas prišlo spomalené trávenie pocit dlhej plnosti po jedle jemné hnačky. Prešiel som teda na kúru kefírom, najprv dve lyžice denne potom 1 dcl. Mal som strašné stavy hnačky závrate nadmerné hlieny ako keby som ochorel. Musel som kefír stopnúť na pár dní, stolica sa úplne napravila aj trávenie. Začal som mať trávenie ako keď som bol malý chlapec neskutočne rýchle a doteraz nemám žiadne problémy a jem pestrú a zdravú stravu (veľa prebiotík - cibula, cesnak, jogurty, kvasená kapusta, ovocie) a znova pijem denne kefír, keďže už tolerujem aj 2-3 dcl:) ).
Prišiel som na prelomovú vec - sibo je typ dysbiózy v hrubom čreve a keď sa v ňom premnožia zlé anaeróbne baktérie (ktoré kefír zabíja), migrujú do tenkého čreva, kde potom robia zlotu - čo je vlastne sibo ako také. Kefír obsahuje 60 rôznych kmeňov baktérií + kvasinkové DOBRÉ baktérie, ktoré zabijájú zlé kvasinky napr. candidu. V 1 ml sa nachádza 1 miliarda baktérií čiže v 1 dcl je to zopár triliónov, keďže v hrubom čreve sa ich nachádza dokopy asi
100 triliónov. Tie potom dokážu zabiť tie zlé baktérie, ktoré keď umierajú vylučujú nadmerné množstvo toxínov a proteínov - vtedy ako keby ochoriete a musíte zahájiť detox, ktorý trvá zhruba 2 týždne. Po tejto fáze som sa stal novým zdravým človekom.
PS: neverte kapsulovým probiotikám a ďalším klamstvám na internete, ktoré liečia zázračne sibo - je to čistý marketing na vašom zlom stave :))) Toto je skutočná a jediná pravdivá správa o sibe, ktorá vám na 1000% bude fungovať :)

janulik71

Peggie 26 poprosim Vas o zaslanie Vasho emailu, mam rovnaky problem, kupila som si knihu od Mudr.Bukovskeho a mam na Vas par otazok. Srdecna vdaka j.maruniakova71@gmail.com

Peggie26

v knihe igora bugovského zachráň svoje črevo je presný návod čo stým robiť, ja som sa držala jeho jedálnička 3 mesiace z tej knihy a vyliečila som sa uplne môžem jesť znova všetko a to mi hovorili že mam syndrom draždive čreva no keby to tak bolo tak sa nevyliečim po 3 mesiacoch diety