Neviem, či to ťahať ďalej, alebo toto trápenie ukončiť. Nebudem tu písať všetko, v čom sa jeho zákernosť prejavila, isté však je, že toto bola posledná kvapka.
Presne včera boli 3 mesiace, čo chodím po doktoroch nevynímajúc aj oddelenie s tými najvážnejšími smrteľnými ochoreniami. Skrátka prišli zdravotné problémy a musela som ich riešiť. Momentálne je to už lepšie, no ako to bude ďalej vie len Boh. Nemusím písať o tom, že som mala snáď tie najčernejšie myšlienky, plakávala po nociach, že neuvidím svoje deti rásť.
Som rozvedená a 5 rokov som s priateľom. Počas tých spomínaných 3 mesiacov sa ma opýtal 3x, ako mi je. Inak nič.
A teraz k podstate - v tomto mojom depresívnom stave mi oznámil, že mi ako darček k narodeninám daruje wellnes pobyt, kde si vyberiem. Veľmi láskavo som mu vysvetlila, že to nemôžem prijať, jednak som ešte chodila po vyšetreniach a okrem toho by som nebola dobrou spoločníčkou. Čo urobí ochorenie (najmä ak ešte neviete výsledok) so psychikou, to pochopí len ten, kto to zažil.
Prejavil nespokojnosť, že sme dlho spolu nikde neboli, urazil sa, ale navonok to neukázal. No poznám ho, videla som to na ňom. To bolo asi 2 týždne pred mojimi narodeninami. Ten deň D bol dnes. Z práce mi poslal SMS blahoželanie, po návarate domov nič. Ani objatie, ani podanie ruky či zaželanie zdravia...a pred odchodom do postele - citujem: dobrú noc zlatko, krásne sníčky..
A stalo sa toho veľa, skrátka badám, že moje city k nemu chladnú. Nie som majetnícka, nepatrím k ženám, ktoré muža vyciciavajú. Vždy, keď niekam ideme (jeho autom), mu dám polovicu na benzín, napríklad na vstupenky a pod.
Ale toto, že sa nezaujímal o môj zdravotný stav a to som naozaj nemala chrípku a k môjmu sviatku sa postavil takto bezcitne najmä keď vedel v akom som stave, asi nerozchodím.
Veľmi by ma zaujímal váš názor, ďakujem za každý.
Zákerný herec
Angelika3 - Ak si vydedukovala z mojich príspevkov, že by som chcela, aby sa celý svet či vesmír točil okolo mňa, si na veľkom, ale že veľkom omyle. Možno raz zažiješ to čo ja, ale to budeš staršia a život budeš brať inak. Potom si spomeň,ako si ma tu odsúdila bez toho, aby si ma len trošku poznala a vychádzala z tých pár riadkov, čo som tu napísala. Pre teba je možno celým vesmírom jeden wellnes od frajera. Ja mám iné priority, resp. wellnes za iných okolností. K slovu "lásočka", čo si mi tu vytkla - už len krátko - je to krásne oslovenie, ale iba ak je úprimné.
Annalialiana - Nie, nerozišla. Všetko sme si otvorene vykomunikovali a uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ak nejaká bude. Ale chrobák v hlave je.
to znamena ze si sa rozisla s nim,ci ako?
Ako nehnevaj sa, ale nazvať svojho chlapa zákerným hercom? Sory, ale načo ste spolu? Pridávam sa inak k názorom vyššie. Odmietla si wellness pobyt, ktorý by ti mohol iba prospieť a za to, že ti povie lásočka ti je z neho na zvracanie? Nechápem z teba. Ako je to blbé, že máš zdravotné problémy, ale to neznamená, že sa celý vesmír krúti iba okolo teba. By si od neho chcela aby ťa zahrňal záujmom a láskou, ale sama mu záujem a lásku nedávaš.
Preco by ta ma lutovat ked ti este ani ziadnu chorobu nepotvrdili? Pane boze zena zobud sa. Ten wellness by som brala vsetkymi desiatimi a nie sa utapat vo svojich myslienkach, ktore su vymyslene. Neber sa tak vazne.
36Liana63 - Najlepšie to podľa mňa vyjadril básnik: Domov sú ruky na ktorých smieš plakať.
Ved ked si odmietla ten wellnes, tak myslel, ze nevies ocenit ziadnu jeho snahu a starostlivost o teba. Ty si stale melies to svoje dokola a stavias sa do pozicie obete. Vobec sa nesnazis pochopit vec aj z tej druhej strany. Mozes byt rada, ze sa na teba nevykaslal uplne. Zbytocne sa tu vsetkych snazis presvedcit aka si skromna, nenarocna, uprimna a neviem este co, proste ze si idealna zena a on je chrapun.
FilipTT - napísal si to tak presne, že sa to už ani presnejšie vyjadriť nedá. Absolútny súhlas.
annalialiana - ďakujem za názor a za pochopenie. Aj ja som chodila po lekároch sama, mne to vyhovovalo. Skôr mi išlo o nejaký trebárs len jednorázový rozhovor, aby som mu mohla porozprávať, ako pokračujú vyšetrenia, čo ma ešte čaká a tak. Nie mu s tým píliť uši dennodenne, to by šlo na nervy každému. Ale to zas tak hrozne neprežívam.
Čo sa týka mojich narodiek, to bola pre mňa naozaj facka. Ten jeho postoj k celej veci. Jasné, že som pripravila jeho obľúbené dobroty, pripravila romantiku, sviečky a tak, chcela som len obyčajný pekný večer, keď už mám ten sviatok. A chlap príde domov a nič. Nič. Z tváre sa mu dalo čítať nechcela si wellnes, tak ti s**iem na hlavu. A teraz sa správa ako najmilujúcejší chlap na svete - zlatinko sem, lásočka tam.. Je mi z neho na vracanie.
Niekto mi to sem už napísal - som vďačná za túto skúsenosť. Ja som to napísala aj v založenej téme - strašne veľa bolo rôznych podobných situácií. ZUž zhruba pred rokom som začala mať podozrenie, že nie je úprimný, že má vlastne dve tváre. V tom, ako sa správa k svojej mame, ako nevychádza s ľuďmi, v obyčajných situáciách v živote. A toto bola len kvapka z toho všetkého.
Ja sa už trápiť nechcem.
Narodky som oslávila so svojimi deťmi a rodinou, neboli drahé dary ani wellnes. Boli sme spolu! To bolo to hlavné.
Ja vám želám ešte krásne leto všetkým a nech máte po svojom boku vždy len úprimných a milujúcich ľudí.
Ja viem, že ohľaduplná osoba nechce zaťažovať svojimi problémami iných, navyše ak sa jej na to nepýtajú.
S partnerom s ktorým má byť človek v dobrom i v zlom, s ktorým je jedno telo a jedna duša je to ale iné. Tam by výmena "statusov" mala byť chlieb každodenný aj bez otázky a vyzvania. To by mal byť konštantný stav. Ja to vidím tak, že keď toto nefunguje, tak ten vzťah nie je celkom dôverný a intímny.