alergia na chlad z klimatizacie jej katastrofalne dozvuky, v podobe chorob, preziva to niekto?

Príspevok v téme: alergia na chlad z klimatizacie jej katastrofalne dozvuky, v podobe chorob, preziva to niekto?
nenavidimzimu

Stretli ste sa s podobnym niečim?
dokial som sa nezdrziavala v priamom chlade bola som ft zdrava, nic mi nebolo, nebolelo ma hrdlo, bola som ok, mam iba 22 rokov, a akonahle som sa zacala pohybovatpo vlakoch, busoch, dochadzat do skoly, tak vsade klimatizacia, strasny chlad z nej ide, totalna mraznicka, a automaticky na to telo moje reaguje tym, ze kycham, kaslem, soplim sa, ziletky v krku, hned angina, ale brutal..
Pripadne rovno mam zapal mocaku :( alebo oka:( ci ucha :( vzdy,ked citim chlad, z klimatizacie, tak to mam. ja to nenavidim ten vynalez.
Vsetci sa na mna divaju ako na blazna !! ked poviem,ze ja to neznasam,ze mi je zle po tom,kazdy sa vyziva,ked nanho sala chlad, aj vo vlaku dneska, som cestovala a totalna mraznicka v kupecku, tak som povedala sprievodcovi,ze je tam strasny mraz( ja na sebe mikina, rifle, tenisky, a bunda!!!a aj tak som ochorela. mam anginu), som aj alergicka inak, ked som toto spomenula imunologicke, tak nic na to nepovedala,ani pol vety. Zlahcuje moj stav.
Vysvetli mi niekto,co sa deje so mnou,s mojim telom?ked nan posobichlad ?Mne staci minuta v klimatizacii a som chora.Prosim pomozte.dakujem ada

Monika1984

Ja mam z klimy presne to co ty! Staci 10-15 min v aute pri klime, neznasam ju a vyhybam sa jej v ramci moznosti. Kazdy na mna kuka ako na cudaka, kolega v aute zuri dost sme na cestach ale bohuzial aj on by vypinal ked by mal podobne problemy....kolko x ju on zaplne toklo krat ju ja vypnem.

chlp18

5G je v prevádzke už skoro všade. Mobilní operítori ponúkajú rýchliy internet. Zatiaľ pracuje na nižších frekvenciách.

Klimatizácia nie je potrebná. V aute stačí otvoriť okno, netreba stavať drevodomy, vyhýbajte sa náhlej zmene teploty nad 7 °C.

Tomi232

Ľuďom na reakcie z klimatizácie absolútne nič nepomáha a nič také neexistuje. Jedine lepšia vitalita skráti reakciu, že sa telo rýchlejšie detoxikuje. Klímou sú ovplyvnení aj ostatní ľudia ale len niektorí to cítia čiastočne. Zdá sa, že nejde iba o infekčný vzduch ale aj chemický. Kedysi sa dali otvoriť všade okna, vo vlakoch, autobusoch alebo aj výrobné haly mali veľké okná, ktoré okrem čistého prirodzeného vzduchu, púšťali aj prirodzené svetlo, ktoré nahradili človeku menej kompatibilné led a iné svietidlá.
Nevyzerá to inak ako len ZAMERNE LUDOM ZHORSIT A OTRAVIT PROSTREDIE. Keďže ľudia trávia väčšinu času v práci.
Podobný zámer má prechod na 5 G signál, kedže nie je vôbec potrebný, akurát že je neporovnateľne škodlivejší. Ďalších škodlivín zasahujúcich do človeka je mnoho ale stále sa to zhoršuje, pretože niektorí ľudia sú si toho vedomí a bránia sa tomu. Ľudia by sa mali konečne prebudiť a nemyslieť si, že všetko je pre vaše dobro a všetci vám chcú len to najlepšie !!! Časom bude stále viac ľudí chorých ale hlupáci sa budú obracať na nedostatky zdravotníctva, čo je len ďalšia pasca, Zobuďte sa !!!

Tomi232

Zdá sa, že to má stále viac ľudí. U mňa nezáleží či z klímy ide chlad či teplo, vždy je to katastrofa. Chrípkové príznaky, únava, plný nos, opuch zápal, očí a po dlhšej dobe ma to ovplyvňuje psychicky. Nie je možné, aby ľudom tvorili takéto prostredie, či už verejné alebo pracovné. Mám pochybnosti o látkach obsahujúcich fúkaný vzduch v obchodných centrách a asi aj inde.

Martin4533

Ahoj, klimatizácia je dobrý sluha, ale zlý pán. V týchto horúčavach je klimatízacia ale nevyhnutná. A každým rokom ako čítam článku rôznych vedcov to má byť horšie a horšie. Veľmi veľa záleží, ktorá klimatizácia je pre teba katastrofálna. V aute? V byte? Kancelárii? Pretože ak tá v aute, s tou ti veľmi nepomôžem. Ale klimatízácie do bytov sú rôzne a je možné nainštalovať takú aby tvoj organizmus netrpel. Všetko je to o výbere typu i vhodného miesta. Ja osobne oporúčam na nainštalovanie i konzultáciu firmu, ktorá má dlhoročné skúsenosti s klimatizáciami. V mojo prípade bol problém s neefektívnou klimatizáciou, ktorá mi len žrala obrovské množstvo energie a výsledky boli nulové. Absolútne mi nevedela vychladiť môj dom. Za mňa osobne ti môžem odporučiť firmu Eco3energy a jej produkty (www.eco3energy.sk). Samozrejme záleží na každom čo preferuje. Ale za konzuláciu určite nič nedáš. Veľa šťastia v boji proti chorobám z klimatizácie

nenavidimzimu

Mirko- som na tom rovnako ako ty. Ja síce nie som vysportovana policajtka a mam kopec inych rpoblemov zdravotnych,ale ja by som bola zdravy clovek, kebyze nie je chladu a zimu. V ansich podmienkach, kde slnk osvieti mozno 3 mesiace do roka, a kde sa teploty splhaju na 30 ledva dva mesiace do roka sa mi to zda totalne zbytocne...
ja neznesiem,ked na mna priamo fuka ladovy vzduch, ako ked som este vo velkom obchodnom dome a som poriadne naobliekana, a dam si cez nos a usta vreckovku,tak to znesiem ako tak,ale nesmie na mna fukat priamo. A ani mi nehovor, vedela by som hovorit, pri mori som stravila toto leto 21 dni a bolo mi uplne suprovo(samozrejme bez KLIMY !!!na hotelovej izbe),a len vonku som bola, som bola zdrava ako rybicka,a dosla som na sr a uz v lietadle a vo vlaku domov ma chytil zapal emchura kvoli tomu a samozrjeme angina ako bič...som si poplakala.
Tello nie je nase v nasich koncinach zvyknute na klimatizaciu !!! nie som v egypte ci grecku,kde su na to odmala nauceni a preto je to pre nas hotovy sok,a takto to dopada..:((((strasne nieco...suhlasim uplne s tvojim nazorom,ze by vo vlaku mal byt radeny jeden vozen cely bez klimy,lebo toto je nieco strasne :(( zdielam rovnake pocity.

Mirko373

Som elitný policajt vyšportovaný, zdravo sa stravujúci, nefajčiar a abstinent, napriek tomu mám rovnaký problém, pričom žiadnymi inými zdravotnými nedúhami netrpím. Výsledky zdravotných prehliadok vrátane podrobného vyšetrenia krvi mám vždy vynikajúce. Bohužiaľ aj krátkodobý pobyt v klimatizovaných priestoroch je pre mňa hotové utrpenie. Bez ohľadu či sa jedna o vlak, lietadlo, autobus, hotely, alebo obchodné domy takmer vždy mám z klímy problémy. Tie sa prejavujú najčastejšie bolesťou a zapálením hrdla, priedušiek a nosových dutín. Nepomáha mi otužovanie, sauna, ani vitamínové doplnky na podporu imunity typu hlivy ustricovej, vitamínu C, laktobacilov atd. Rovnako mi nepomáha ani teplé oblečenie do vlaku či lietadla, vrátane ochrannej rúšky na ústa, ani pobyty pri mori niekoľkokrát ročne. Alergologička mi odporučila antivirotika typu Isoprinosine + Flixonose nosový spray antihistmatika Rupafin, no ani po nich žiadna zmena k lepšiemu. Jednoducho pri pobyte v klíme o pár hodín, alebo v lepšom prípade o deň dva skončím zo zápalom hrdla alebo nosových dutín. Pokiaľ do styku s klimatízaciou neprídem som 100% zdravý a nemám najmenšie príznaky ochorenia. V mori dokážem plávať niekoľko hodín, rovnako niekoľko hodín strávim bez problémov v posilňovni na bicykli, alebo na náročných túrach do hôr. Bohužiaľ s tou mizernou klímou si zatiaľ nedokážem nijak pomôcť. Tento novodobý, v našich končinách úplne zbytočný všade sa šíriaci mor je totiž namontovaný takmer všade či už sú to dopravné prostriedky, alebo úrady, obchodné domy či hotely. Podľa mňa môže byť jedným z problémov množstvo baktérií ukryvajúcich sa v nevyčistených klimatizačných filtroch. Osobne som presvedčený, že len u minima klimatizácií sa tieto filtre menia podľa odporúčania výrobcu, pričom vo veľkej časti sa tak možno neudeje ani po celú životnosť klimatizačného zariadenia. Takže okrem teplotného šoku na náš organizmus útočia aj choroboplodné zárodky usadené v klimatizačných filtrov na čom sa mimochodom zhoduje aj množstvo odborných lekárov. Pokiaľ ma teda človek z nejakého dôvodu zníženú imunitu je takmer nemožné ako sa voči pôsobeniu klimatizácie brániť. Žiaden obchodný dom, alebo verejný dopravný prostriedok klimatizáciu kvôli jednému či dvom ľudom nevypne, alebo aspoň neupraví jej teplotu na znesiteľnejšiu. Osobne som pred 2 týždňami napríklad v mene ďalších troch kolegov napísal na železničnú spoločnosť sťažnosť na podchladené vozne s návrhom aby do každej jednej vlakovej súpravy zaradili jeden neklimatizovaný vozeň pre ľudí ktorí klímu z rôznych dôvodov nemusia a ktorých len v mojom okolí naozaj nie je málo. Pri poslednom návrate z dovolenky v Maroku pred mesiacom , som totiž v brutálne podchladenom železničnom vagóne neskončil chorý s klímy len ja, ale aj ďalší traja moji spolucestujúci kolegovia ktorí sa zhodli na tom, že klimatizácia v našom rýchliku bola fakt neznesiteľná a ktorí na rozdiel odo mňa obvykle ťažkosti s pobytom v klimatizovaných priestoroch nemajú.

WHISPER

nie si jediná... ešte je táto alergia v plienkach...
daj si do google: VAZOMOTORICKA alergia..

ja som minule ochorela z ventilatora ked mi v robote na jednom stroji do cxichtu fukal som bola 2 tyzdne chora, soplava, hlavu mi slo rozdrapiť.., oči, uši..

som tiez alergička,.. problem je aj ten ze ta klima v dopravnych prostriedkoch, v aute... je spinava, prach, tak ked ju zapnu tak vsetok prach do xichtu + bakterie...

nenavidimzimu

neznasam klimu - pre teba prispevok-
dala by si mi nejaky mail na teba? mozno najdeme riesenie.
som rada,ze je tu este niekto kto ma rovnaky problem ako ja, ani mne nevadi,ako pises, ze - byt vonku,ked je -15 v zime naobliekana, praveze,ale vadi mi,ked prechádzam z tepleho vonka kde je 40 do 15 stupnov vo vlakoch, a to mylsim,ze nie je nic nenormalne !!!! ved je to telo, bunky...ktore pri pocite chladu sa zmraštuju a mozu produkovat zapaly...je to normalne, citala som o tom na nete ...akupunkturu som vyhladala, nepomohol mi,rok som k nemu chodila, ja nemam nadej na zlepsenie, kedysi mi aspon pomahalo,ked som napr, v tom vlaku nebola v kratkom rukave a sandaloch, ze som si dala tenisky a mikču, teraz mi nepomoze uz ani to, nepomaha nic, ta klima raz ked je extremne nastavena aj o 20 stupnov pocitovo,tak tomu nic nepomoze..vlaky su pre mna smrttttttt, a nehovoriac o hoteloch s klimatizaciou, to do takych ani nechodim, v skole klima, vsade klima,kam sa pohnem, mi je zima....raz som zazila jeden extrem....leteli sme z dubaja do prahy....5 hodin, mraz v lietadle,ani po upozorneni nenastalo zlepsenie, na letisku strasna klima, zniesla by som tri deky, museli sme tam trcat 3 hodiny,lebo nesiels poj na svk, v klime, potom sme konecne nastupili do busy sem na svk a tam extremna klima !!! az som dychat nemohla, dusila som sa uplne tym chladom,(vonku 40 st), tak som tak ochorela, kedze som bola 17 hodin v klíme strasne ladovej, ze som bola PN tri tyzdne, zapal dutin, oka, sterdneho ucha, hrdla, nevedela som sa z toho vysomarit...ja by som INAK absolútne pocas roka nebola chora, v lete nikdy nebyvam chora, anikdy som nebyvala, od aprila do novembra som nevedela,co su choroby,pokial som sa nezacala pohybovat v klimatizacii, (studovanie, cestovanie atd), nebola som chora, ziadne hrdlo nic, akonahle toto prislo, neviem si dat rady, oci, usi, hrdlo, anginy, priedusky,mechur, uplne ma to boli, bolesti mam, moj akupunkturista povedal, ze najhorsi je chlad precloveka,, takyto skok...ze niet sa co divit, ze niektore poslabsie organizmy to neprijimaju....:((((((((((( ale nevedel ma z toho dostat...beriem na imunity lieky,ale nepomaha....napriklad teraz ma ucho z klimatizacie boli uz treti mesiac...(kebo som nachladla pri nakupovani pri mraziacich boxoh bola som tam asi 10 minut a hold..boli ma ucho z toho), takze je to pass...uplne...neviem si dat so sebou rady, som strasne nestastna z toho...lebo sa tomu za neda vyhnut ani za nič !!!!

Bubliii

Ale však nikto jej tu nenadáva. Pýtala si riešenia, ponúkame riešenia. Keď ich už vyskúšala a stále nič, asi je problém inde. Skúšala si akupunktúru? Môj veľmi dobrý priateľ to robí a vravel mi, že práve na takéto stavy stále zima rsp stále teplo je to veľmi vhodné.
A s tým autom som to písala preto, lebo mi to príde ako veľmi dobrá možnosť pre teba. Kompletne sa vyhneš cestovaniu vlakom, autobusom, MHD + pri ceste za priateľom šetríš čas. Áno, auto tiež stojí peniaze, ale tak ke´d si to prerátaš, aj na liekoch za choroby dávaš peniaze+svoj čas po lekároch (ak pracuješ, zrejme tratíš aj na plate za PNky..).. radšej pôjdem autom akoby som mala byť nonstop chorá.
Ale určite by si mala zmeniť toho imunológa, vyskúšaj nejakých súkromníkov a nedaj sa odbiť. Ak je krv OK, nech urobia ďalšie testy. Však od toho si ich platíš, aby si zistila, čo ti je. Skús vyšetrenie na fokusy - to sú zápalové ložiská v tele (mandle, pokazené zuby, aj veci, čo ani nemusíš vedieť, že máš), aj to vplýva na imunitu.
Ale poviem toľko - ja tiež často chodím vlakmi a súhlasím, že klíma je tam nadmieru (aj v zime), ale napriek tomu som nikdy neochorela. A to sa považujem za normálneho človeka, žiadne otužovanie alebo multivitamíny, možno raz za rok nejaké nachladnutie. Takže pokiaľ vy popri všetkom tom otužovaní atd prechladnete z jednej cesty vlakom, či pri nákupe v supermarkete (ako bolo spomínané), určite niečo nie je v poriadku. A psychika robí tiež svoje. Ak ideš niekde cestovať a už myslíš na všetky zápaly atd, tak si to v podstate privoláš. A keď to nedoliečiš, vracia sa to.. je to začarovaný kruh.