alergia na chlad z klimatizacie jej katastrofalne dozvuky, v podobe chorob, preziva to niekto?

Príspevok v téme: alergia na chlad z klimatizacie jej katastrofalne dozvuky, v podobe chorob, preziva to niekto?
nenavidimzimu

Stretli ste sa s podobnym niečim?
dokial som sa nezdrziavala v priamom chlade bola som ft zdrava, nic mi nebolo, nebolelo ma hrdlo, bola som ok, mam iba 22 rokov, a akonahle som sa zacala pohybovatpo vlakoch, busoch, dochadzat do skoly, tak vsade klimatizacia, strasny chlad z nej ide, totalna mraznicka, a automaticky na to telo moje reaguje tym, ze kycham, kaslem, soplim sa, ziletky v krku, hned angina, ale brutal..
Pripadne rovno mam zapal mocaku :( alebo oka:( ci ucha :( vzdy,ked citim chlad, z klimatizacie, tak to mam. ja to nenavidim ten vynalez.
Vsetci sa na mna divaju ako na blazna !! ked poviem,ze ja to neznasam,ze mi je zle po tom,kazdy sa vyziva,ked nanho sala chlad, aj vo vlaku dneska, som cestovala a totalna mraznicka v kupecku, tak som povedala sprievodcovi,ze je tam strasny mraz( ja na sebe mikina, rifle, tenisky, a bunda!!!a aj tak som ochorela. mam anginu), som aj alergicka inak, ked som toto spomenula imunologicke, tak nic na to nepovedala,ani pol vety. Zlahcuje moj stav.
Vysvetli mi niekto,co sa deje so mnou,s mojim telom?ked nan posobichlad ?Mne staci minuta v klimatizacii a som chora.Prosim pomozte.dakujem ada

Mesačný princ

A tie baktérie, ktoré sú v tých filtroch...Ja by som nechcel pracovať v klimatizovaných priestoroch.
A ak by som mohol, tak by som dal do zákona nastaviť klimatizáciu na minimálny rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou teplotou.

Kiksii

Pre mna je klimatizacia DAR. Za den vypotim aj 2 tricka a v tychto horucavach sok vzdala prezliekanie a stale sa len sprchujem alebo stojim pred ventilatorom. Pre mna to je dar. A inak v mhd a vo vlaku som v zivote klimu necitila :-D . . . Hlavne vo vlaku .. To ma od klimy pre mna velmi daleko.

nnnuuu

Nevieš náhodou kde je Mesačný Princ? Mesiac už svieti, ale že by aj on zvykol výjavať na Mesiac ako ja, tak to som si nie istý.

nenavidimzimu

zial v dnesnej dobe sprostej uz neexistuje nic bez klimy, ci som v shope,ci v buse,ci vo vlaku,ci v skole, stale okrem vlastneho domu mam vsade klimu, neda sa jjej vyhnut,a to sa uz jej vyhybam ako najviac viem,najma pocas elta,lebo robi najvacsie problemy,ale nejde to vzdy,a dnesok je toho prikladom,musela som cestovat 5 hodin vlakom do prahy,a tak to aj dopadlo, som ko, chora, angina, krvave hrdlo, hlieny,sople,a pod.Lebo tam bola katastroficka zima :(A ked vidim neitkore zeny,ze v tej zime maju bose nohy a sukne je mi este horsie. &ci som ja na nervy,ci ako?

nnnuuu

Najjednoduchšie je vyhýbať sa veciam, ktoré ti robia problémy. Možno keby sa dalo voziť na buse ako v Bangladéši, že naskočíš zvonku, tak by si sa vyhla klimatizácii úplne. Keď si zoberieš, koľko je na takom buse ľudí, jój, jój, a tá radosť z jazdy bez lístka a bez zbytočného pokutovania:-) Aj v ďalších krajinách ako je Propán a Bután sa tiež tak možno odviezť.

nenavidimzimu

ano,viem, presne,ze chlad v zime je prirodzeny a normalny, a preto v zime je mi oka, som normalna, dam si saly, ciapky, rukavice, bundy, a som relativne oka,aj ked aj vtedy ak je moc zima amrazy mi aj uz to vadi, a mam prechladnuty krk, a krvavy,ale co sa deje v lete,to je ciste utrpenie !ja neznasam taky strasny mraz, ked som spotena z vonku z horka, a vojdem do ladovej miestnosti, ja hned som chora, :(:( ale ludia, ja s tym neviem nijako bojovat, satky, bundy, mikiny nepomahaju...:(uplne mam akoby taku hroznu alergiu na to, a nechapem, co to je za divne nieco.
Ked je napriklad,ale klimatizacia zapnuta na tak normalne, prijemne, ze ja neviem vonku je 30 a klima je na 23 je to oka, som spokojna, dobre sa mi dycha, aj som rada,ked ma schladi,ale ked je vonku 30 a vypecu to na 15 a citim mraz v nose a hrdle,tak mam pocit, ze zomieram asi..uplne citim zmrznuty nos aj hrdlo...:( teraz mam anginu :(ja neviem,ako voci tomuto demonovi bojovat....

nnnuuu

Je to iný chlad než ten, ktorý je v zime. Na to mi netreba ani experta. Ale čo to reálne robí s telom, tak o tom ešte asi nespravil nikto výskum.