Stretli ste sa s podobnym niečim?
dokial som sa nezdrziavala v priamom chlade bola som ft zdrava, nic mi nebolo, nebolelo ma hrdlo, bola som ok, mam iba 22 rokov, a akonahle som sa zacala pohybovatpo vlakoch, busoch, dochadzat do skoly, tak vsade klimatizacia, strasny chlad z nej ide, totalna mraznicka, a automaticky na to telo moje reaguje tym, ze kycham, kaslem, soplim sa, ziletky v krku, hned angina, ale brutal..
Pripadne rovno mam zapal mocaku :( alebo oka:( ci ucha :( vzdy,ked citim chlad, z klimatizacie, tak to mam. ja to nenavidim ten vynalez.
Vsetci sa na mna divaju ako na blazna !! ked poviem,ze ja to neznasam,ze mi je zle po tom,kazdy sa vyziva,ked nanho sala chlad, aj vo vlaku dneska, som cestovala a totalna mraznicka v kupecku, tak som povedala sprievodcovi,ze je tam strasny mraz( ja na sebe mikina, rifle, tenisky, a bunda!!!a aj tak som ochorela. mam anginu), som aj alergicka inak, ked som toto spomenula imunologicke, tak nic na to nepovedala,ani pol vety. Zlahcuje moj stav.
Vysvetli mi niekto,co sa deje so mnou,s mojim telom?ked nan posobichlad ?Mne staci minuta v klimatizacii a som chora.Prosim pomozte.dakujem ada
alergia na chlad z klimatizacie jej katastrofalne dozvuky, v podobe chorob, preziva to niekto?
a keď sa ťa pýtajú, koľko vážiš - to je úplne jedno! Ja som chudá, ale moja mama nie je a ona nenávidí a neznesie klímu tak isto ako ja!
A nebudem sa predsa prejedať kvôli klíme :D Ale rozhodne nehladujem- pozor, jedz pravidelne fakt, nemá zmysel hladovať, ja som chudá lebo fakt dosť cvičím, makám.
Pomáha mi zázvorový domáci čaj aj cesnak, proti zápalom aj ako prevencia, to som si akurát všimla. Zázvor je aj afrodiziakum, tak to možno oceníš aj po inej stránke :-)
Klíma nesmie mať veľký rozdiel s exteriérom- len pár stupňov - ale diletanti nastavujú príliš VEĽKÝ ROZDIEL MEDZI TEPLOTOU VONKU A KLÍMOU DNU, NESMIE SA TO ALE AJ TAK TO TAK NASTAVIA. Jak naschvál wrrr . Nikto to nebdue kontrolovať. Filtre netuším, či vôbec menia- asi keď sa ohlási hygyena a potom na to kašlú.
ahoj, cítim to isté, čo ty, som 29 ročná žena - a nechápem, rpečo ťa niektorí ľudia obviňujú, keď si ožran rozbije hlavu má viac súcitu ako dievča, ktoré trpí nevlastnou vinou.
Pred dvoma rokmi po dovolenke sme šli v mikrobuse kde bola silná klíma, prosila som vodiča, nech ju vypne- keďže sme tam boli len my dvaja s frajerom - ale on mi na to, že vnútorný predpis neporuší a tak som v strede krásneho leta schytala silný zápal dutín, bolesti hlavy, závraty, leto na houby...wrrr... najhoršie na tom je, že to nie je moja vian, ja sa aj otužujem a frajer mi dal aj svoju mikinu. Potom sa mi to opakovala. zápal dutín aj pri silnom vetre vonku. toto leto som chytila zápal močových ciets, aj keď som sa v zime otužovala v sprche!!!
Cvičím 3x do týždňa, jem zdravo afkt, ale som alergik, to ti imunitu dodrbe aj samo. Ak ti neičo pomôže, prosím napíš, vyskúčšam to aj ja.
P.s. otužujem sa- ale s mierpou, lebo ani to otužovanie sa nedá pri takej citlivosti preháňať. Inak keď nefúka vietor a mám naobliekané telo je pre mňa vonku ok aj - 10, ale ak je klíma tak je mi horšie v lete s klímou ako v zime.
Do supermarketov nosím bundu aj v lete, hlavne pri mraziacich boxoch ankupujem tak 3 minúty max. (aspoň viem, čo chcem- dopredu si píš zoznam nech nie si v klíme dlho).
Drž sa, nie si v tom sama :-) xx
nemam odpoved na vsetko, len reagujem na otazky /prispevky vo fore.
Viem dobre,ze nie som sama,co tym trpi. Poznam vela ludi takto. Kdezto ja nemam vlastne auto a musim sa dopravovat sadkou a vlakmi na miesta mojho studia pripadne cestujem za priatelom, co vzdy schytam zapal mocaku, alebo anginu. Tiez mi vadi aj v zime extremne prehriaty vzduch, kedy ma boli hrdlo tiez,ale tie mraznicky vo vlakoch a busoch su pre mna na nevydrzanie. Mávam z toho dokonca nielen bolesti hlavy ,hrdla, oči, mechura,ale aj tocenie hlavy a zavrate..
neda sa jej vyhybat, pokial mozem tak sa jej samozrejme vyhybam. Nevadi mi napriklad v obchodoch, pokial je normalna a nefuka priamo mne do tvare,akonahle priamo mne do tvare a oci fuka,ci na mechur, tak mam zapalene potom a som chora.
V aute ju nemam,a ani nikdy mat nebudem ani doma, to je snad jedine miesto,kde to nie je:( inak sa pohybujem stale tam,kde je, ned sa tomu vyhnut,lebo je ta mrcha uz vsade, tiez bol kreten ten,co to vymyslel,aby to priamo na ludi fukalo v tych vlakoch a priamo do ksichtu a na jednu teplotu sa to da nadstavit, nie na viac...:( hroza.Ja tomu nikdy v zivote nepochopim,ved chlad je ta najhnusnejsia vec,aka existuje z neho je najviac chorob, ja kebyze necitim chlad, nie som vobec chora. Aj mne vyhovuju teraz tie 30-ky, som teraz fit praveze.
Som inak tepelne nastavena,ale neviem,ako to zmenit na lepsie. Aby mi nebolo nanic v klime. lekarka aj moj terapeut, tj. fyzioterapeut a alternativny liecitel, ze nech sa obliekam :D tak sa obliekam viac,ked viem,ze idem do klimat. priestoru,ale nepomaha to vobec, ten chlad je vsade a rozpina sa uplne po celom tele a tvari. Ja mam do minuty zapchaty nos, a anginu..:(len co tam vkrocim.
Ked priamo na teba fuci tak to nie je noc moc. V novych vlakoch je klimatizacia strasne na h*vno. To ju robil daky vymletak. Proste je tam jediny lem pri okne o ktory sa mozes opriet s rukou a rovno tam ti fuci klima na ruku. Inak treba aj menit filtre niekedy ale na to kazdy prdi.
nenavidimzimu- Nie si sama, tiež neznesiem silnú klimatizáciu, našťastie sa mi jej darí úplne vyhýbať. Tiež som vždy chytila zápal močových ciest, alebo očí, poprípade bolesť hrdla. A pri dlhej ceste autom, či už klimatizovanom alebo vykurovanom mávam bolesti hlavy a vysušenú pokožku. Normálne na mňa takto nič nepôsobí a nezvyknem byť chorá. Mám rada teplo, to je pravda, počasie ako je teraz mám najradšej. Ale nevadia mi ani teploty pod nulou, len tá klimatizácia. Môžem sa ťa spýtať, akú máš váhu? Či to nemôže súvisieť aj s tým. Každopádne, snaž sa vyhýbať takým priestorom ak máš možnosť. Neviem ako dnes vyzerá MHD a vlaky, či už je tá klíma všade. Podľa mňa by tiež mala byť nastavená všade tak, aby bol rozdiel minimálny
čo ti poradiť? na všetko máš odpoveď. nikto nebude rušiť klímu kvôli tebe. daj si dokopy zdravie, zmeň lekára, skús alternatívnu medicínu.. alebo chodievaj všade autom a tam už si vetranie nastavíš ako chceš.
to co tu daktori pisete je hrozne.
ano, mam oslabenu imunitu, ako kazdy piaty clovek na svete, ale aj sa otuzujem,aj sa zdravo obliekam dobre, dostatocne a este zdravo stravujem...snazim sa, plius beriem rozne doplnky vyzivy na imunitu, luivac, polyoxidonium a ine.Ale- pre mna je klimatizacia jeden humus a hnoj, to sa neda. Vo vlakoch je katastrofalne silne nastavena, uz som sa stazovala XYkrat, a nic sa s tym nerobi, ja citim akoby som bola zavreta v chladnicke,a ked pride ten prechod z vonku z 40 st do 15 tak uplne saliem...hned som chora a nie je to mojou imunitou, treba aby klima mala maximalne o 7 st. menej ako je vonku, ale to nech mi nikto nehovori,ze to sa aj dodrzuje. Ja sa neobliekam akoby som sla do himalaji, obliekam sa tak,aby mi nebola zima...ale mne ani deka v lietadle nepomaha, a trasiem sa uplnou zimou...-
ok, mozno alergia z klimatizacie je prehnane,co som zabila, v nazve, to uznavam,ale som z nej vkuse chora.
Ked sa nevyskytujem v klimatizacii aj tri styri mesiace, nic mi neni, hrdlo neboli, nesoplím, akonahle pridem do nej na par hodin tak saliem a hned angina ako svet. A ja s tym uz nevladzem bojovat. :( a lekarka so mnou nic nerobi
Súhlas s otuzuj sa.
Namiesto hlupeho stazovania sa na uzitocnu vec by si sa mala radsej venovat otuzovaniu, pretoze tvoja imunita pri zmenach teplot je nulova! A nefrfli na klimatizacie pretoze tie za tvoju zanedbanu imunitu nemozu. Zacni sa sprchovat chladnejsou vodou nez obvykle, postupne prechadzat na uplne studenu vodu, a potom pridat striedanie ladovej a teplej vody, kazdy den po dobu niekolko mesiacov nech sa tvoje telo moze naucit s tym postupne vysporiadat. Tym ze sa neustale vyhybas chladu a obliekas sa ako by si sla na himalaje si ublizujes len sama sebe, ale nevin za to druhych.
samozrejme alergia na chlad existuje, ale prejavuje sa absolutne inak, ako si to opisala ty. Prejavuje sa zacervenanim, svrbenim a opuchom pokozky, pripadne zihlavkou. Ale v zivote som nepocul o "alergii na chlad z klimatizacie". Preto zrejme na teba imunologicka len zazerala. Ja sam mam doma zabudovanu klimatizaciu uz par rokov a ja osobne si bez nej zivot neviem predstavit. Aj nas vsetci presviedcali, ze budeme v lete nonstop chori, ale mame klimatizaciu v byte uz 7 rokov a ani raz som nemal najmensi problem. V prvom rade sa o nu treba poriadne starat, pravidelne cistit, dezinfikovat. Pravdepodobne okrem alergii mas aj znacne oslabenu imunitu, preto si hned chora. Ale tazko povedat.