čo si myslite čo sa dnes naozaj oplati študovat? :) dakujem vopred za nazory :)
aka vš ma perspektivu??
IT alebo medicina - najlepsie zubar ;-)
Medicína.
Vsetci studuju to, co ich bavi a mame tu davy nezamestnanych a nezamestnatelnych ludi.
Stat ma urobit analyzu, kolko bude potrebnych ludi v roznych odboroch na najbizsich 10 rokov, kym dostuduju a uplatnia sa. Na zaklade toho otvorit odbory s danym poctom ludi.
Nie od buka do buka vyblakovat, ze chodte vsetci na IT, alebo do automobiliek nie su ludia. Chleba im kto bude predavat? ITcar? Alebo od buka do buka otvarat take sproste odbory, ktore nemaju uplatnenie.
Všetko záleží od toho aká škola, aký odbor.
Bubliii to dobre piše
už zasa ten admin vystrája
presne, veď rodina je základná (volakedy sa vravelo, že bunka spoločnosti), dnes je to jednotka spoločnosti. aj to by bol možno už zastaralý názov. ale je to tak. až potom je spoločnosť.
...a každý nech ide študovať to, na čo má bunky...Keby to bolo také jednoduché.
MP, v zásade píšeš pravdu, ale.. všetci sme evolúciou naprogramovaní na to, aby sme v prvom rade zabezpečili seba a svoje rodiny a nejaké blaho spoločnosti sa rieši až neskôr (ak vôbec)..Takže nemôžeš sa čudovať, prečo si všetci volia iba perspektívne odbory, lebo nikto nechce, aby on alebo jeho deti hladovali. Ale tiež mi je smutno z toho, ako pomaličky zanikajú remeslá a iné odbory.
uterak - nemecky hovoriaci doktor, pracujúci na počítači ostane hladný, ak ostatné odbory stratia perspektívu. pretože zanikne výroba, poľnohospodárstvo.... alebo sa bez auta nezaobíde, pretože ani vodičov MHD nebude mať kto robiť, pretože je to neperspektívne.
Každý bude informatik alebo lekár, alebo v zahraničí...a kto bude tu na SK???
A prečo ľudia odsudzujú niektoré práce? Každá jedna je potrebná a perspektívna. Ak by za jeden rok zaniklo zopár starých povolaní, tak by to pocítila celá spoločnosť. Možno nie hneď ale o pár rokov určite.