čo si myslite čo sa dnes naozaj oplati študovat? :) dakujem vopred za nazory :)
aka vš ma perspektivu??
Súhlas s MP. Suzanne nepochopila...
Ak robím prácu ktorá ma baví, potom tá práca aj prinesie nejaký efekt. Prinajmenšom mne radosť a na 99 percent bude aj urobená dobre. Taká robota vždy má zmysel. Ale rob niečo len preto, lebo sa to vyplatí... Ale komu? Tebe? Prinesie ti to prachy, úspech, uznanie? Ak by som bol povedzme chirurg a práca by nebola zároveň mojím koníčkom, neverím, že by som ju dokázal robiť dobre. A keď sme už pri tom poľnohospodárstve, tak táto oblasť ši žiada zapálených odborníkov ako soľ. Veď ľudstvo žerie už celé desaťročia sračky vyprodukované idiotmi, ktorým ide len o zisk. Ak sa do tejto profesie zapoja oduševnelí a ekologicky rozmýšľajúci odborníci, potom máme nádej, že nepokapeme na ochorenia z jedla kontaminovaného chémiou a hormónmi. Ak chceš pomáhať, tak buď priekopník v takej oblasti, ktorá zasahuje všetkých.
Mesačný princ, chceš mi povedať, že aj ja som v živote robila (a robím) to, čo ma baví??? Preto to tvoje, že ja som nepochopila? Veľmi sa mýliš.
Možeš isť na hocijakú VŠ lepšie čo ťa baví.A keď vyštuduješ, nemusíš to robiť, možeš robiť hocičo.Slováci sú všestranní.
Niekde vonku sa držia toho že čo vyštudujem budem robiť u nas nie.
Diskutujúci muži vy čo robíte?A čo ste skončili?(((:::
Možeš isť na hocijakú VŠ lepšie čo ťa baví.A keď vyštuduješ, nemusíš to robiť, možeš robiť hocičo.Slováci sú všestranní.
Niekde vonku sa držia toho že čo vyštudujem budem robiť u nas nie.
Diskutujúci muži vy čo robíte?A čo ste skončili?(((:::
Suzanna271 - ba nie, ja si myslím, že ty si zle pochopila. Ak nerobí človek prácu, ktorá ho baví, tak časom upadne do letargie a bude do takej práce chodiť s odporom.
Je úplne jedno, čo má perspektívu, keď toho človeka z toho nebaví nič. Preto sme rozdielni a preto to vždy na svete fungovalo. Teraz sa otvoria len školy či odbory, ktoré akože ,,majú perspektívu,, myslenie človeka sa degraduje na predmety, ktoré ho nebavia a človek ako taký sa posudzuje podľa známky z tých predmetov.
Uniformnosť a stádovitosť - je prospešná pre spoločnosť?
Ak áno, tak beriem späť.
poľnohospodárstvo podľa mňa vôbec nemá budúcnosť a na zdravotníctvo by som určite nešla
Trkvas zle si pochopil otazku. Čo sa oplati študovať, aký odbor má budúcnosť, kde ťa budú potrebovať, kde sa zamestnáš a z toho si dotyčná vyberie čo ju baví.
Mňa by toto tiež zaujímalo aká VŠ má dnes perspektívu, lebo naozaj ja neviem, ktorá VŠ má perspektívu...silný pocit mám, že veľa ľudí po skončení školy odchádza preč do zahraničia, alebo končí na úrade práce na dávkach, atď.,....
To myslíš vážne? Chceš študovať čo sa vyplatí nie to, čo by ťa v živote bavilo? Myslíš, že človek dlhodobo vydrží pracovať v zamestnaní ktoré ho nebaví? Vieš z čoho majú všetci tí "úspešní" ľudia depresie a úzkosti? Tiež chceš tak dopadnúť?