depresie, zmysel zivota

Mesačný princ

anjelik * - ja viem čo píšeš, ale ja ti stále budem tvrdiť, že sa to nedá na 100% a tá polievka bude vždy chutiť inak. Napriek tomu, že ju budeš variť stále rovnako.

anjelik *

MP, skúsim podobenstvo. Ako prebieha myslenie. V mojom podobenstve to nazvime varením. Predstav si, že ideš variť polievku, Máš hrniec, to je mozog. Máš vodu, to je myseľ. Voda je čistá, ničím neskalená, pripravená. No a začínaš pridávať zeleninu, mrkvu trebárs,,,to už sú myšlienky. Vďaka vode, mysli, myšlienky sa začnú meniť..menia sa na predstavy..varia sa. Aby sa ale hrniec zohrial, potrebuješ oheň, tým je duša, vedomie. Ak ti ale zelenina vykypí, mrkva sa dostane do plameňa..to sa stane, ak predstavy precítiš, duša ti vzplanie..a cítiš emócie, hnev napr. :o)

Týmto triviálnym príkladom, snáď ľahko pochopiteľným, ti chcem ukázať..že bez mysle nedokážeš myšlienky spracovať, ale že myseľ sa zmení v čokoľvek, v to, čo jej svojimi myšlienkami ponúkneš. Že pokiaľ začneš myslieť, myšlienky sa zmenia na predstavy, tie sú len ako 2D obrázok. Hĺbku im pridáš precítením.

Ja stále nechápem, prečo mi opakovane vravíš že myseľ sa kontrolovať nedá. To, čo máš kontrolovať sú tvoje myšlienky a následne predstavy a následne ich preciťovanie, veľakrát nezvládnuté, ktoré potom vedie k obsesiám a iným skvelým duševným stavom.

Mesačný princ

anjelik * - mozog je len orgán, ale čo taká myseľ? Ja viem, budeš tvrdiť, že ju ovplyvniť dokážeme a ja ti budem tvrdiť, že až tak úplne to nevie nikto. Naozaj si myslíš, že dokážeš ovplyvniť svoje myslenie a konať tak, ako chceš ty na 100%? Nie je to podľa mňa možné. Na 50% áno, možno aj trošku vyššie ale vždy sme zasiahnutí a naša myseľ či vedomie nás v konečnom dôsledku ovládajú.

Adelheid

www.youtube.com

I don't want to feel no more
It's easier to keep fallin
Imitations appeal
Emptiness all tomorrows haunted by your ghost

Lay down, black gives way to blue
Lay down, I'll remember you

Fading out by design
Consciously avoiding changes
Curtains drawn now it's done
Silencing all tomorrows forcing a goodbye

Lay down, black gives way to blue
Lay down, I'll remember you...