Pragmatik, mozog jje len orgán, nežije, pokiaľ nežije bytosť, ktorá ho používa a mala by ho očividne používať pri procese, ktorý sa nazýva myslenie. Ty mozog obviňuješ z toho, že nemyslí tak, ako ty by si chcel?? To ako keby si obvinil auto, že narazilo do stromu. Ja by som asi obvinila vodiča, nie? Ty obviňuješ genóm, obviňuješ dedičnosť, obviňuješ svoju minulosť zvieraťa za to, že ty nevidíš v ničom zmysel?? Naozaj??? Ako čítala som tu už veľa, ale toto ma vyslovene dostalo, takéto naozaj primitívne uvažovanie, vyhováranie sa, že nič nie je, len tupé zviera v nás?? Áno, je tam, ale je snáď na nás, ako sa s tým vysporiadame, či sa nám podarí a vedome, využiť svoj čas tu na tejto Zemi, na to, aby sme tu aj niečo pochopili a nie si pchali hlavu do piesku a vehementne vykrikovali, všetko je tu nanič, tak sa snáď pozabíjajme a hneď. Lebo veď v okolí nás sú len vymletí kokoti a piče, čo sa za niečim naháňajú a ani nevedia za čím?? Takto sa mám na to celé dívať?? Alebo sa nad tým zamyslieť..nie mozog, ale ja. Mozog ti na to len *posvieti*, ale ten, kto príde k ńejakým záverom si ty. Pokiaľ by si teda bol schopný oddeliť sa od toho marastu, čo máš v sebe a uvidieť to. že aj keď tu žiješ ty a žijem tu ja, ja v tom celom vidím systém a rád, spôsob ako a prečo sa čo deje. ty tam len vidíš rozbehnutý príbeh a nie je v tvojich silách a možnostiach sa aspoň trochu nadniesť a uvidieť to. A tak píšeš, čo píšeš. Hnus, výkaly vlastného sveta, obviňovanie, To nie je mozog, to si ty sám, to nie je genetika, ale ty..schovaný a zahrabaný pod tým všetkým...tak už vynor tu hlavu, otvor oči a uviď..svoju šancu aj niečo pochopiť.
Bežne nevolím takýto spôsob vyjadrovania sa voči neznámemu, ale to, čo tu píšeš ty, je niečo tak neskutočne demagogické, zabíjaš svojimi slovami nádej, sen, fantáziu..a to je niečo, čo by sa malo trestať.Lebo ak toto v bytostiach zhynie, spoločnosť nemá šancu. tak sa nad sebou zamysli a možno objavíš predsa len aj ty osobne zmysel svojej existencie tu. :o)