Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dilema bývania

Príspevok v téme: Dilema bývania
zubkovavila

Ahojte,
potrebujem radu, lebo neviem, ako sa mám zariadiť.
Chceli by sme s priateľom začať spolu bývať, keďže sme spolu už 5.rok.
1.návrh bol, že si kúpime byt, ale hypotéku nedajú na 100% ceny a toľko zas našetrené nemáme.
2.návrh bol postaviť si domček, ale nemáme vhodný pozemok na stavanie, aj keď to sa môže zmeniť, lebo ocino by mi pomohol.
3.návrh je, že ostaneme u jeho rodičov, prerobíme si celé vrchné poschodie, spravíme si samostatný vchod, samy by sme mali skrinku na elektriku a tak.
Lenže ja sa toho bojím.
Ako vychádzam s jeho rodičmi, aj tu teraz som na dlhšie vzhľadom na to, že pracujem v tej obci. Nemám s nimi žiadny problém. Prosím Vás, poraďte mi.

Kycera

Tí, o kt. som Ti tu napísala majú dokonca spoločný vchod, aj hodiny. Všetko je to o fungujúcich vzájomných vzťahoch, rešpekte a tolerancii. Má to dokonca kopec rôznych výhod.
Poznám však aj rodiny, kt. sa dohodnú, že mladých podporia v samostatnom bývaní (aj finančne), hoci by mohli bývať aj spolu.

Bubliii

Inak dostať hypo na 100% sumy - kedysi možné, dnes už skôr zázrak.. takže zvyšok sa pokryje spotrebným úverom, bežne sa to tak robí. Je to o hubu, brať si úver na úver.. ale nedá sa inak. Poznám rodinu, kde sa im vyskladali na 10tis., aby si nemuseli brať mladí spotrebák, ale to je skôr rarita. Hypotéka pre mladých sa má tiež rušiť (ak už nie je zrušená), tak ak ju chcete využiť, mali by ste sa poponáhľať...

mtorok

to je jednoduche na 3 zabudni casom sa vztahy vyhrotia a bude to neriesitelny problem nech to teraz vyzera akokolvek dobre... ak nemate pozemok ten je dnes drahy tak dvojku skrkame..... takze mame jednotku to na zaciatok staci a potom uvidite ci bude ten domcek....

denisaf

mesacny princ pokial viem tiez si tu nadaval ze si nevychadzal so svokrou ze stale vas volala robit na jej dom a nemali ste cas na seba..autorke tu chceme len dobre ze to nieje fakt dobry napad ist tam byvat...

veronika36

ja byvanie u svokrovcov vobec neuznavam...stary maju mat uz svoj pokoj ked odchovali svoje deti a mlady sa musia starat o seba.... kazdy nech je vo vlastnom panom a je vyriesene... spolubyvanie nieje dobre....

Mesačný princ

V minulosti bývalo viac generácií pokope a úplne normálne fungovali.

To len v dnešnej dobe nevedia ľudia spolu vychádzať!!!

nujuju

V žiadnom prípade nie so svokrou.Svokor sa vie zastať ale nemože často pred manželkou. nikdy to nebude idealne, lepší prípad je k svojim rodičom ale to nie je idealne tiež. radšej vy sami a hotovo.kyčera nezavádzaj

janka331

ahoj autorka nedaj sa nahovorit z pohodlnosti na byvanie u svokrovcov...mozno je to najlacnejsie riesenie ale nie najlepsie... nikdy tam nebudes panou domu ty a ver tomu ze svokra sa ti casom bude do vsetkeho starat... ja uz len ked som u nej na navsteve raz za cas ( a to sme tiez zo zaciatku dobre vychadzali) vzdy do mna rypne ako co navarim upeciem ako to vychovavam dieta... a teraz si predstav ze to budes mat 24 hodin ...budes sa citit nonstop pod tlakom... mlady maju proste byvat sami a to si drz... ziadne kompromisy ..