Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dilema bývania

Príspevok v téme: Dilema bývania
zubkovavila

Ahojte,
potrebujem radu, lebo neviem, ako sa mám zariadiť.
Chceli by sme s priateľom začať spolu bývať, keďže sme spolu už 5.rok.
1.návrh bol, že si kúpime byt, ale hypotéku nedajú na 100% ceny a toľko zas našetrené nemáme.
2.návrh bol postaviť si domček, ale nemáme vhodný pozemok na stavanie, aj keď to sa môže zmeniť, lebo ocino by mi pomohol.
3.návrh je, že ostaneme u jeho rodičov, prerobíme si celé vrchné poschodie, spravíme si samostatný vchod, samy by sme mali skrinku na elektriku a tak.
Lenže ja sa toho bojím.
Ako vychádzam s jeho rodičmi, aj tu teraz som na dlhšie vzhľadom na to, že pracujem v tej obci. Nemám s nimi žiadny problém. Prosím Vás, poraďte mi.

zubkovavila

Ja viem, kedy sa s priateľom vezmeme a to mi stačí, nebudem to riešiť. My si veríme a nemám dôvod pochybovať o tom, či s ním budem.
Začíname riešiť otázku bývania už teraz, keďže budúci rok končím školu a nemám sa kam po škole vrátiť. Bývam dlhodobo na priváte, občas u priateľa. :)

Daniella32

bohuzial nie kazdy zdedi obrovsky dom tak musi brat hypoteku... ja osobne by som do podnajmu v zivote nikdy neisla radsej budem fakt splacat vlastne byvanie nez platit 300-400 eur ako tu uz bolo spomenute niekomu za jeho byt pride s tym ze ho chce predat a pootom si clovek moze hlavu trieskat ze vyhadzoval peniaze... Ja by som na vasom mieste isla do toho zahranicia robit a urcite hypoteku... co sa tyka byvania u jeho rodicov to bude casom pohroma ver mi poznam take pripady a aj tak ziadne sukromie a niesi u seba takze sa musis stale prisposobovat...

tor

Bolo by vam treba odist spolu do zahranicia aspon na take 3, 4 roky. Potom spojite s hypotekou to, co mate nasetrene a je to. Skuste oslovit znamych, co byvaju v Anglicku, ci by vas neubytovali aspon na nejaky cas. Pracu tam zozeniete cez anglicku agenturu, pridete, vybavite si cislo poistenca, zaregistrujete sa v agenture a robota bude hned, toho sa nemusite bat. Plus si zlepsite anglictinu. Taku moznost treba vyuzit, kym este nemate deti a ste zdravi. Zdravotnictvo v UK nic moc... Treba sa trosku rozbehnut, nebat sa takej vyzvy. Urcite to nikdy neolutujete. Jedine olutujete, ze ste tam neodisli uz ovela skor. Lebo tako len stracate cas.

a_dr1a

Dnesni mladi ludia chcu vsetko hned a zaraz. Mas pekne plany sny a ciele. Ale nemas a nemate nic nasetrene, mas este pred sebou 1r VS, ale hlavne, ze chces hypoteku na byt, ci stavat barak alebo prerabat rodicovsky dom priatela?
Vzdy skac iba do vysky naco mas.
A ja by nikdy nesla do vysokych fin. transakcii s clovekom len tak. Vsak sa zoberte aj ked len o 2svedkoch a potom si berte hypo stavajte dom ai, ale zadlzis sa dobre ze nie na 30r a ani nevies, ci budete spolu este 3tyzdne 3mesiace ci 3roky?
Ak sa brat este nechcete, tak podte do podnajmu. Alebo po skole si podte spolu von do zahranicia zarobit. A az potom rieste byt ci stavbu domu. Ale nemas nic a plany akoby si pracovala zarabala ci dedila

denisaf

v zivote nikdy nechodte byvat ku svokre aj keby sa vam to zdalo akokolvek ruzove na zaciatku je to celozivotne prisposobovanie sa teba aj tvojich deti a ver ze casom tam nikomu nebude dobre... chlapi samozrejme chcu byvat u mamicky do 50tky lebo sa o neho bude starat mama aj zena im to naramne vyhovuje .....ked ste obaja zdravy a pracujete vezmite si hypoteku dnes uz ju ma 90% ludi co spolu chcu byvat a podnajom je tiez kravina budete roky vyhadzovat par stoviek mesacne cudziemu cloveku co vas moze kedykolvek vystahovat zatial co ste si uz mohli platit vlastne ....a aj tak co chcete zanechat svojim detom?? byvanie je uplny zaklad.

Petronela3474

Aj my chceme ísť najskôr do podnájmu vyskúšať, či sa znesieme v tých troch izbách :D a potom pouvažujeme nad iným riešením, keď nám bude stále super a budeme mať viac peňazí. Určite nerob takú chybu, že budeš bývať s jeho rodičmi. To veľmi oľutuješ.

lalaland

Aby si nedopadla ako dievcina,ktora tu chcela radu co s hypotekou,kedze sa s priatelom rozchadzaju. To,ze ste spolu 5 rokov neznamena,ze budete spolu navzdy. Je tiez na uvazenie,ze po tolkych rokoch nie ste stale svoji.