Ahojte,
potrebujem radu, lebo neviem, ako sa mám zariadiť.
Chceli by sme s priateľom začať spolu bývať, keďže sme spolu už 5.rok.
1.návrh bol, že si kúpime byt, ale hypotéku nedajú na 100% ceny a toľko zas našetrené nemáme.
2.návrh bol postaviť si domček, ale nemáme vhodný pozemok na stavanie, aj keď to sa môže zmeniť, lebo ocino by mi pomohol.
3.návrh je, že ostaneme u jeho rodičov, prerobíme si celé vrchné poschodie, spravíme si samostatný vchod, samy by sme mali skrinku na elektriku a tak.
Lenže ja sa toho bojím.
Ako vychádzam s jeho rodičmi, aj tu teraz som na dlhšie vzhľadom na to, že pracujem v tej obci. Nemám s nimi žiadny problém. Prosím Vás, poraďte mi.
Dilema bývania
Zubkovavila,
skús ten rok bývať u priateľových rodičov a uvidíš. Ak nebudú problémy, potom si môžete prestaviť poschodie a bývať tam. Poznám veľa takých rodín, kt. bývajú dvoj/trojgeneračne a všetko im šliape tak, ako má.
najdite si pozemok a postavte si dom :) podnajom by som ja osobne nikdy nechcela a byvat u rodicov tak isto... ked ti vie otec pomoct preco nie? :)
Ale ešte by ste mohli ak by bolo ťažšie zohnať prenájom-čo pochybujem.
Isť do toho podkrovia s iným vchodom na rok-ale keď píšeš-že to nie je urobene tak asi nie lebo vzhľadom na študium maš mať kľud najmä keď maš posledný rok-naročnejší.A budeš vedieť doštudovať ke´d budete bývať spolu? tak najlepšie v tom prípade prenájom 2 izbového aj pre obidvoch izby.
Ale ešte by ste mohli ak by bolo ťažšie zohnať prenájom-čo pochybujem.
Isť do toho podkrovia s iným vchodom na rok-ale keď píšeš-že to nie je urobene tak asi nie lebo vzhľadom na študium maš mať kľud najmä keď maš posledný rok-naročnejší.A budeš vedieť doštudovať ke´d budete bývať spolu? tak najlepšie v tom prípade prenájom 2 izbového aj pre obidvoch izby.
Maš rok pred sebou.t.z. 23 rokov mas, už uvažuješ o troch náročných možnostiach to ty alebo on?
S nim sa raď on je tvoj partner.
Keď chcete spolu byvať dostaneš ľahko prenájom bytu napr. 2 izbový.Pokiaľ zarába a ty napr. aj brigáduješ tak zaplatíte.a ked v tom prenajatom byte nie je nábytok tak najom je menší-to spolu musíte .
A kto ťa vlastne financuje?Rodičia?ty si u rodičov svojich a on u svojich alebo ste mimo miesta svojho bydliska
rodičov.
Do rodičovského domu spoLu-to neodporúčam ked chcete byť sami.
Aj keď ste v podkroví a máte iný vchod. vždy Vas možu o niečo žiadať.Aj keď je to najlacnejšie.
To musíš s nim .Ako by si splacala hypotéku keď študuješ.On je od teba starší?
Moc komplikované uvažovanie.
Počkaj kým vyštuduješ.
Maš rok pred sebou.t.z. 23 rokov mas, už uvažuješ o troch náročných možnostiach to ty alebo on?
Keď chcete spolu byvať dostaneš ľahko prenájom bytu napr. 2 izbový.Pokiaľ zarába a ty napr. aj brigáduješ tak zaplatíte.a ked v tom prenajatom byte nie je nábytok tak najom je menší-to spolu musíte .
A kto ťa vlastne financuje?Rodičia?ty si u rodičov svojich a on u svojich alebo ste mimo miesta svojho bydliska
rodičov.
Aj keď ste v podkroví a máte iný vchod. vždy Vas možu o niečo žiadať.Aj keď je to najlacnejšie.
Počkaj kým vyštuduješ.
rodičov.
Počkaj kým vyštuduješ.
Nic v zlom ale naozaj nechapem dvojice co su spolu roky v podnajme a este maju aj deti. Mojej znamej sa stal presne tento pripad roky byvala v podnajme v dvojizbaku vsetko bolo super a zrazu zo dna na den prisla majitelka bytu s tym ze byt musi ihned predat... Vlastne byvanie je uplny zaklad byvanie u rodicov jedneho s partnerov je casovana bomba kde budu same nezhody nad tym dievca ani neuvazuj ...ste mlady zdravy ked si najdes pracu budete zvladat splacat a aj keby sa nieco stalo vsetko sa da vyriesit... dajte sa pred uverom poistit este ako ti tu uz pisali
lenze podnajmy na slovensku su katastrofa... garsonka od 350 eur a jednoizbove dvojizbove byty aj 400-500 niekedy aj 600 eur... su spolu 5 rokov uz stratili dost casu si myslim uz by mohli vediet ci spolu chcu ostat ci nie ja som si hypo brala sama a lutujem ze som do nej neisla skor a ze som sa bala... pri hypo splacate vlastne ale podnajom je vyhadzovanie penazi von oknom...
Aj ja by som odporúčala skúsiť na rok podnájom, uvidíte, ako to bude klapať a tie peniažky sa už dajú obetovať.. aj my sme tak mali a podľa mňa je to super, určite by som nešla do hypotéky alebo stavania domu len tak, bez vyskúšania. rok je tam akurát, to akurát dokončíš školu a potom sa už rozhodnete ako ´dalej.